Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Ne mozes za sve ti treba otkljucan bootloader. Posle samo prebacis rom na karticu i preko system updatera odradis apdejt. Prilikom otkljucavanja bootloadera meni nije nista obrisano sa telefona, ali jeste prilikom flesovanja.

Tu weather aplikaciju ne koristim ali ima ovo locate, valjda kada te jednom nadje vise ne treba da ubacujes lokaciju
752c238c8f9cc41ba5358c53163496ee.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

ma ne radi ni tako, više ne radi nikako otkako smo gps palili... ovo mi je nauk više nikome i nikada redmi telefon neću preporučiti/kupiti... samo A i NOTE seriju.

a i to im je glupo što treba otključan bootloader za developer (beta) rom, dok sam nokiju 3 koristio, bez ikakvih zahvata i otključavanja nečega sam mogao njihovu betu instalirati i isto bez ikakvih zezancija vratiti na stable.

Znaci ne moze sa global stable da se pređe na dev rom bez unlock BL?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pre MIUI 10 je moglo da se predje sa stable na dev i obrnuto bez problema, ja sam bio na stable, presao na dev pa se vratio ponovo na stable. Sada je problem vratiti se sa desetke dev na stable , mora da se otkljuca bl

Pa ne moze jer je Dev Android 8, a Stable Android 7. Zip fajl koji skidas nema potrebno sve da bi uradio downgrade, zato mora fastboot rom, a posto mora fastboot, onda mora i unlocked BL.

Kada i Stable bude Android 8, moci ce saltanje dev global i obrnuto.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Poslednja izmena:
Pre MIUI 10 je moglo da se predje sa stable na dev i obrnuto bez problema, ja sam bio na stable, presao na dev pa se vratio ponovo na stable. Sada je problem vratiti se sa desetke dev na stable , mora da se otkljuca bl

a ne može, kao što i @telep kaže, sa miui 9 stable na miui 10 developer rom bez otključavaja BL?

Ček, onda ovako. Meni je otključan BL, ubacim TWRP, flešnem MIUI 10, dobijem stock recovery ali ostane mi otključan BL ?

Znam da onaj Mi program ima opcije hoćeš ili nećeš da ga zaključaš, bojao sam se da te kroz TWRP ne pa ništa. :)

posle dve nedelje koliko ga koristi supruga, utisci su i dalje odlicni 32/3 verzija .. ostaje cudno da je global version iz madjarske pa preko KP stigao sa UK/US uticnicom, ali imao sam adapter pa se nisam bunio kod prodavca.
Ja se odavno nisam bavio miui-em, u svakom slucaju ponudio je update na neku 9.5 verziju i odradio sam je, posle sam stavio find device i iskljucio miui sinhronizaciju, posto nema potrebe za tim korisnica. Nadam se da je to ok. Jos me zanima kako da iskljucim notifikaciju google weather koja standardno izlazi kada se statusbar povuce na dole.

Mislim da svi xiaomi global stižu sa tom uticnicom. Bar što sam ja video

Ne stizu svi ja sam dobio sa normalnom uticnicom.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Mislim da svi xiaomi global stižu sa tom uticnicom. Bar što sam ja video

Moj je iz Kine stigao sa EU utičnicom, a koliko sam ukapirao global se po EU utičnici i razlikovao od kineske verzije. Bar je tako bilo kada se tek pojavio global

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Zna li se kada stize oreo?

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Jedno pitanje oko ekrana Redmi 5 Plus, da li postoji neki od modova koji lici ili je blizu sRGB-u, bez prezasicenih boja? I generalno, koliko je prijatan ekran na 5 plus (posebno ako ima nekog ko ne voli napucane boje i prejak kontrast).

Hvala, sorry sto upadam ovako, ali ne nalazim nista pametno.

Boje uopste nisu napucane niti prezasicene po defaultu. Meni je kao na nexus 5x ekran, prijatan. Sestra ima note 5 i meni ekran tamo uopste ne odgovara. Tamo su boje onako masne i zasicene, dok ovde ne.

Poslednja izmena:
Pitanje vezano za Note 5 (ne plus) vezano za prelazak sa A1...
Kakva je situacija sa Gcam-om?
Da li je Global verzija ok, službeni OS radi ok?
Koliko se puni sa tvorničkim punjačem?
Koje je točno razlika između 5, 5 pro i 5 AI?
U shopovima kod nas u HR piše samo Note 5 ili 5 pro.
Hvala unaprijed

Druga tema je za tebe, ne ova. Ovo je redmi 5 i redmi 5 plus

Bolji je telefon note 5 od a1 sli nista epohalno da padnes na dupe. Sestra ima oba, i oba imaju neke prednosti i mane. Miui radi dobro na njemu. Puni se ok, ali se ne greje kao a1 sa svojim fast chargerom.

Kod nas kupujes note 5, pro ai nisu oznake za nas. To su za onaj deo sveta

Poslednja izmena:
Druga tema je za tebe, ne ova. Ovo je redmi 5 i redmi 5 plus

Bolji je telefon note 5 od a1 sli nista epohalno da padnes na dupe. Sestra ima oba, i oba imaju neke prednosti i mane. Miui radi dobro na njemu. Puni se ok, ali se ne greje kao a1 sa svojim fast chargerom.

Kod nas kupujes note 5, pro ai nisu oznake za nas. To su za onaj deo sveta

Ok, hvala. 5 min nakon posta shvatio da sam stavio u krivi thread.

Sad uradio flash na poslednju dev verziju i nece da mi dovuce ekrane i ostatak sa mi clouda. Kakav bedak postaje sve ovo. Previse sprdnje :(

Kako resiti problem updatea kroz twrp bez formatiranja data dela? Nesto ki je neverovatno da to mora uvek da se radi pa onda opet podesavanje celog telefona :(

Sinoć iz dosade a i malo zato što mi se već usporio telefon stavim MIUI 10. Radi dobro ali izdržaću još malo pošto sam se sa SD821 vratio na SD625, iako se ne igram, oseti se to.

Na primer na starim verzijama weather widget mi je prikazivao ikonicu umesto temperature, sada radi normalno. Samo to mi je solidan dobitak. Mana mu je što još nema tema za desetku ali hteo sam iOS, dobio sam ga. :)

Napokon su na desetci ubacili notifikacije da budu bele. One u boji su ubijale koliko su odvratne.

pozdrav,od skoro vlasnik Redmi 5 Plus...i jako sam zadovoljan telefonom...
da li se nekom desava da se samo od sebe aktivira Automatsko Rotiranje ekrana,iako sam ja to iskljucio...?

Nisam primetio tako šta. Jedino što je toggle za paljenje i gašenje rotacije krajnje konfuzan, gore šta nisam nikada video. Nikada ne znam jel upaljena ili ugašena, dok ne isprobam

Imam Redmi 5+, nikad nisam odradio nikakav update. Sad odem na settings/about phone/system update
kaze mi no updates available? A rom mi je miui global stable 9.2.0.2.
Il radim nesto pogresno ili mora da se otkljuca bootloader?

Ja nisam ništa dirao i nudio je odmah update....
Kupio sam ga nema dve nedelje...
d66b4be5082fe9c3587fb134d2056445.jpg

Redmi 5 Plus

Nazad
Vrh Dno