Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

@Kide

Šta sad ja da radim s ovog ženinog r5+? Lokacija preko neta ne radi nigde, osim na Here mapama. Već sam dva puta pisao preko one Feedback aplikacije, ali niko ništa ne odgovora. Mislio sam da će ovo novo 9.6.4.0 ažuriranje rešiti taj problem, međutim ništa.

Kad bi barem znali 100% jeli problem u softveru ili hardveru?

Meni pokazuje da sam u krugu od nekih 600-700 metara,bez gps samo ukljuceni mobilni podaci.Podeseno je na ustedu baterije.
fa1183e65512dfc4bec04f2af9d97105.jpg

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Zasto ne ukljucujete GPS ako vam je potrebna lokacija? Telefon ima SD 625 i 4000mAh bateriju..

Probao si da vratis na fabricka podesavanja? :)

9.6.2.0 jesam, ovaj 9.6.4.0 nisam jer smo na godišnjem.

Meni pokazuje da sam u krugu od nekih 600-700 metara,bez gps samo ukljuceni mobilni podaci.Podeseno je na ustedu baterije.
fa1183e65512dfc4bec04f2af9d97105.jpg

bitno je da ti radi.

Zasto ne ukljucujete GPS ako vam je potrebna lokacija? Telefon ima SD 625 i 4000mAh bateriju..

ne može vremensku progonozu da učita preko gps. mnoge druge stvari idu preko net lokacije, recimo sharovanje lokacije preko vibera.
samo here mape može preko neta i ništa više na fonu.

bitno mi je da znam jeli hardverski problem ili softverski, da vratimo fon i tražimo drugi ako je hardverski problem. i ne znam zašto niko sa korisničke podrške ne odgovara, dvaput sam pisao

Meni je ukljuceno sve uvek i radi ok. Jedino zna sa sygic da ponekad promaši ali baš dosta. To se nije dešavalo sa prošlim telefonom RN4x.
Od starta mi bluetooth u kolima ne radi kako treba. Prekida dok pričam sa sagovornikom a i on mene čuje isprekidano. Ponekad se cujem ok ali na kratko. To mi baš smeta ali ne znam šta je.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne kazem da je hardverski ali radio je sygic na proslom telefonu dobro. Od kako sam presao na R5+ ne radi. Ne koristik Here. GMaps.

evo urađen factory reset iz miui recovery-a (wipe data) i na 9.6.4.0 i opet ne može da učita lokaciju preko neta. a vremenska prognoza ne može nikako da učita lokaciju (ni na "visoka preciznost", ni na "ušteda baterije", ni na "samo GPS")... radio "clear data" i force stop google location servisa, opet ništa...

pa ima li iko na forumu da se bavi android programiranjem, pa da bi mi znao reći u čemu je problem? od 2012 koristim androide i ovo nikada nisam doživeo niti na jednom mobitelu.

evo urađen factory reset iz miui recovery-a (wipe data) i na 9.6.4.0 i opet ne može da učita lokaciju preko neta. a vremenska prognoza ne može nikako da učita lokaciju (ni na "visoka preciznost", ni na "ušteda baterije", ni na "samo GPS")... radio "clear data" i force stop google location servisa, opet ništa...

pa ima li iko na forumu da se bavi android programiranjem, pa da bi mi znao reći u čemu je problem? od 2012 koristim androide i ovo nikada nisam doživeo niti na jednom mobitelu.

Ako zelis tacno lociranje GPS mora biti ukljucen. Proveri da li sama aplikacija koja je instalirana ima dozvolu za pristup GPS-u. Meni navigacija , pa i odredjivanje mesta na prognozi radi bez greske.

Ajde napojon napisi tacna podesavanja sta i kako gps da ne dozvole net pa da onda nas par prover sta i kako

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

izgleda, ali ne želim da trčim pred rudo, da sam (zasad) rešio problem na ženinom r5+... kada sam (nakon trećeg factory reseta) prilikom prvog podešavanja osim google location servisa označio i ono "let apps scan bluetooth..." počeo je bez problema (opet ponavljam zasad) da hvata lokaciju preko neta (i vremenska prognoza i google mape i maps.me). ne znam koji je fazon s tom opcijom, ali to nikad nisam uključivao niti na rn4x, niti na rn5, niti na nokiji 3 (zadnja 3 fona koja sam imao) i uvek sam imao lokaciju preko neta. ako je to kvaka, onda imaju očit softverski bug.

@ognjen i @nebojša, više puta sam naveo da gps nije sporan, nego čitanje lokacije preko neta (wifi, mobile data);

Poslednja izmena:
Sto se stakla tice mogu da pohvalim Nillkin. I na ovom telefonu je extra.

ispade da sam bio u pravu kad sam rekao da sam ZASAD sredio problem na ženinom r5+... čim smo prebacili na GPS only i kasnije ponovo vratili na battery saving opciju, lokacija preko neta je automatski prestala da radi... pošto vidim da developeri nemaju nameru ovo rešiti, kad nam godišnji završi ovaj ide na prodaju ili zamenu za a2/a2 lite.

A jedno pitanje je što je problem da stoji high accuracy?

Stalno mučim muku što me neki prijatelji pitaju zašto to ne radi kako oni misle da treba da radi, nego radi kako treba da radi. Uzaludno im objašnjavati.

Izgleda sam resio moj problem sa bluetooth kad pričam u autu sto je prekidao. Iskljucim wifi i onda ne prekida...malo glupo..ali dobro je za sad radi.

A jedno pitanje je što je problem da stoji high accuracy?

problem je, želim da joj radi kako treba da radi, a ne polovično.

Stalno mučim muku što me neki prijatelji pitaju zašto to ne radi kako oni misle da treba da radi, nego radi kako treba da radi. Uzaludno im objašnjavati.

o čemu ti pričaš?

Ne koristim puno gps ,ali kod mene rade sve 3 opcije kako treba,doduse isprobavao sam samo na google maps. A sta ti znaci polovicno ?

I kod mene rade, ali i da ne rade koliko to puta tražiš lokaciju preko neta da ti bude presudno.

Stavio sam miui10 betu, oreo 8.1 je. Za sada radi odlično. Videću za par dana ali nisam primetio nikakve bagove do sada

Jel to dev rom?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da, valjda. Sa njihovog sajta sam skinuo

I kako radi u odnosu na global?

Pa to je valjda global beta, super radi. Ja nisam primetio ikakvih problema

658e1f035aeef004a634db7ec83d197b.jpg

I kod mene rade, ali i da ne rade koliko to puta tražiš lokaciju preko neta da ti bude presudno.

supruzi treba za vremensku prognozu koja ISKLJUČIVO radi preko neta kod ovog fona.

nego, može li se ovaj developer miui 10 ( http://en.miui.com/download-340.html )instalirati BEZ otključanog bootloadera (po datim upustsvima u flashing guide) i kasnije opet vratiti bez problema stable miui 9?

Ne mozes za sve ti treba otkljucan bootloader. Posle samo prebacis rom na karticu i preko system updatera odradis apdejt. Prilikom otkljucavanja bootloadera meni nije nista obrisano sa telefona, ali jeste prilikom flesovanja.

Tu weather aplikaciju ne koristim ali ima ovo locate, valjda kada te jednom nadje vise ne treba da ubacujes lokaciju
752c238c8f9cc41ba5358c53163496ee.jpg

Kako da mi TWRP ostane na telefonu umesto da ga Stock recovery ne pregazi?

Uradim:
./adb reboot bootloader
./fastboot flash recovery xxxx.img
./fastboot reboot

I kada kasnije zelim da udjem u recovery doceka me Stock :)

https://c.mi.com/thread-883658-1-0.html Da li je potreban Flash Noverify.zip ili je i ovo samo jedna od generickih poruka na forumu?

Poslednja izmena:
Ne mozes za sve ti treba otkljucan bootloader. Posle samo prebacis rom na karticu i preko system updatera odradis apdejt. Prilikom otkljucavanja bootloadera meni nije nista obrisano sa telefona, ali jeste prilikom flesovanja.

Tu weather aplikaciju ne koristim ali ima ovo locate, valjda kada te jednom nadje vise ne treba da ubacujes lokaciju
752c238c8f9cc41ba5358c53163496ee.jpg

Znaci ne moze sa global stable da se pređe na dev rom bez unlock BL?

Nazad
Vrh Dno