Šta je novo?

Xiaomi Redmi 5 / Redmi 5 Plus

Imam ovo kaljeno staklo:

https://www.aliexpress.com/item/9H-Full-Coverage-Screen-Protector-For-Xiaomi-Redmi-5-5A-Note-5A-5-Plus-Tempered-glass/32850340907.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.373b4c4dqAaSzb

međutim, iako je navodno sa oleofobskim premazom, dosta ostaju otisci prstiju.

Ima li predloga za staklo na kome ne ostaju otisci (ili bar minimalno)?

Zaboravih da napomenem, Redmi 5 je u pitanju.
I mene ovo interesuje. :)

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

poz. kako na redmi 5 plus aktivirati indikator-e za propusten poziv ili ne procitane poruke

Pozdrav!
Nameravam da kupim Redmi 5 + pa ako može neko da mi preporuči radnju pošto ga nema kod operatera.
Unapred hvala.

Imaš u WinWin-u uz ugovor kod mts-a.

U mts-u mi ističe sadašnji ugovor 10. oktobra, da li ga obnavljam ili se pravi novi?
Hvala.

koja je zadnja verzija miui-a za redmi 5 plus i jeli i dalje ima onaj isti problem sa agresivnim zatamnjenjem ekrana?

MIUI 9.6 Global.I dalje ima taj problem ali kada se prebaci na standardan kontrast nije toliko izraženo.

Probajte da isključite Qualcomm content Adaptive back-light.
d8541e8e3b2d11d3443b5c479af30ccf.jpg

upravo baratam sa redmi 5 plus 4/64 kojeg je rođak danas uzeo.

prvo, nikakve razlike u brzini u odnosu na redmi note 5 (doduše 3/32) ne primećujem.

problem broj jedan - ne kači mu lokaciju kada je ista podešena na battery saver opciju (na high accuracy i gps only kači). jel ima neko isti problem? miui 9.6.x.x

problem broj dva - na tom zadnjem miui-u koji je dobio više nema 4k snimanja, samo fhd, wtf xiaomi?

Poslednja izmena:
Kod mene ima 4k,mozda je samo podesen na 1080

prvo, nikakve razlike u brzini u odnosu na redmi note 5 (doduše 3/32) ne primećujem.

problem broj jedan - ne kači mu lokaciju kada je ista podešena na battery saver opciju (na high accuracy i gps only kači). jel ima neko isti problem? miui 9.6.x.x

problem broj dva - na tom zadnjem miui-u koji je dobio više nema 4k snimanja, samo fhd, wtf xiaomi?
e3513ac8d47e6bd4a5cfc1f4dd755a5d.jpg

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Mislim da se GPS senzor u battery saving modu ne aktivira uopste, zato i ne moze :)

na 9.6.2.0 ima 4K

6b09c244a0af0cb3e2fecd2baf7ee210.jpg
ec77de25338bbb319fa20eb750d322b7.jpg

kako onda kod ovog nema, isto 9.6.2.0. ništa mi sad nije jasno.

9.6.2.0

isto kao što sam i telepu odgovorio.

Mislim da se GPS senzor u battery saving modu ne aktivira uopste, zato i ne moze :)

pod location mislim na battery saving, ne da je uključen battery saver od baterije :). na rn4x i na rn5 bez problema je hvatao lokaciju na battery saving opciji lokacije. ne bi onda ova opcija imala smisla da ne radi. ne znam šta je u pitanju, da nije neki softverski bug?

Poslednja izmena:
Da nije redmi 5 [emoji3][emoji3]
kako onda kod ovog nema, isto 9.6.2.0. ništa mi sad nije jasno.

isto kao što sam i telepu odgovorio.

pod location mislim na battery saving, ne da je uključen battery saver od baterije :). na rn4x i na rn5 bez problema je hvatao lokaciju na battery saving opciji lokacije. ne bi onda ova opcija imala smisla da ne radi. ne znam šta je u pitanju, da nije neki softverski bug?

Kad je lokacija na battery saving istu locira preko mobilne mreže(mislim da mora da je upaljen net) ili wireless-a. Gps tada ne radi.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Na to sam i mislio :) Ako bas nista ne locira onda mora biti bug

Poslednja izmena:
locirao je, izgleda, preko here mapa lokaciju. ali vreme, google maps i maps.me neće.

btw, radi sad i ovde 4k, nisam znao da moraš upaliti kameru i prebaciti na video snimanje da bi se u opcijama "aktivirala" mogućnost 4k... ne mogu da verujem kako smešno :)

da mi je samo još ovu lokaciju da mu rešim, da ne mora gps stalno da pali ili high accuracy.

Kad je lokacija na battery saving istu locira preko mobilne mreže(mislim da mora da je upaljen net) ili wireless-a. Gps tada ne radi.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

pa to znam, ali zašto je ne locira preko wifi? izgleda da je jedino u here maps uspeo da locira.

Maps.me nece ni kod mene na mix 2 sa battery saving, mislim da sama app ne moze da pristupi podacima za lociranje poput wifi mreze ili mobilne, da joj MIUI ne dozvoljava...Vise mislim da je problem na relaciji MIUI vs dozvole za tu app, nego do telefona.

uploadfromtaptalk1531168991844.png

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

@kid, identičnu poruku izbacuje i njemu,,, ali meni radi na rn4x i rn5.

P.S. evo rođu šaljem kući, valja mi raniti na posao. pa ako šta zatreba, možemo nastaviti sutra.

HVALA momci!

P.S.2 radi li ti na google maps? probao sam i samo wifi i samo mobilna mreža, neće (ni maps.me, ni google maps).

Poslednja izmena:
@kid i ostale kolege šaomijevci

rođak mi je malopre poslao ove screenshotove i zamolio da ih postavim ovde, da vidim šta vi mislite jeli fon defektan ili je u nečemu drugom problem. dakle, kako je u poruci napisao, samo gps uključen u postavkama lokacije, isključen totalno net, rođak izašao u grad na kafu. dok je šetao ulicama testirao je gps i evo šta je problem:

uMToHUr.png
L8AyrxA.png
LTbuQIy.png
frc5CLO.png

B7bV6U1.png
bsC28vN.png
Sdg63Ct.png
ANMBk8S.png

s leva na desno, prve dve slike su dok je hodao ulicom, druge dve kada je stao na trgu da sačeka ortaka i tad je uhvatio to što je uhvatio, zatim slede slike kada je interno testirao gps, zadnje dve dok je sedeo vani u kafiću.

u čemu je problem, jeli rešivo, treba li reklamirati mobitel?

Poslednja izmena od urednika:
evo sad mi je poslao i ove dve, unutrašnjost prostorije:

BnjtD92.png
ncJGRXp.png

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno