Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Znaci ipak sigurnije pojuriti Redmi 3 verziju.
@Masster, odakle si porucio?

Hvala bratu kidu što mi je 2h odgovarao na poruke.. ja ****** radim sve a ne koristim originalni kabal ,bolest.

Za sada šljaka global dev rom skroz OK. :)

Sent from my Redmi Note 3

Meni i dalje nije jasno, pošto je u fonu 7.5.4.0, da li moram kroz fastboot prvo "Redmi 3S Latest China Stable Version Fastboot", ili mogu odmah dev rom preko "update" aplikacije?

Ako imas org rom, mozes preko Update app da se saltas sa global ili China na dev i obrnuto...ako imas custom, to je druga procedura...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Aha, ako kažemo da je originalni (pretpostavljam) bez google servisa, onda ovaj moj nije orig, što znači da mogu direktno dev rom preko fastboot? Ako je tako, problem je što nigde u Developer opcijama ne vidim fastboot enable opciju?

Da bi odradio flash preko fastboot, mora da imas otkljucan bootloader...

Pa koja je onda procedura kad već nemam orig rom? Kako njega da flešujem pre dev roma, kad ne može ni preko "update" ni preko fastboot? Totalno vrtenje u krug...
Do sada sam ukapirao da moram da imam instaliran dev rom, da bih otključao bootloader. Kako to da izvedem?

Poslednja izmena:
Dev na taj rom preko miflash, onda otključaš BL i dalje možeš kako hoćeš

Super, a koji je fazon tj. mod preko miflash, fastboot onda nije, možda download mod ili šta? Svakako hvala što si mi dao nadu.

Fastboot je.
Ja sam uzeo ženi R3 pro i izgubio sam celo popodne da instaliram eu rom umesto nekog kineskog custom roma. Generalno, R3 kao nešto stariji model, uslovno rečeno, je tu u prednosti, ne bi trebalo da bude problema koje sam ja imao, ukratko, ništa nije prošlo iz prve, počevši od instalacije dev roma, twrp-a, i eu roma na kraju

Super, a koji je fazon tj. mod preko miflash, fastboot onda nije, možda download mod ili šta? Svakako hvala što si mi dao nadu.
Iz download moda.

Ček, ček, šta je download mode?
Slabo baratam sa svim pojmovima :)
Morao sam da uđem u fastboot da bi miflash video telefon uopšte

Svi smo se malo pogubili ovde, pašće neki brick, osećam[emoji2]

gledam porucit 3s preko aliexpress-a, cena sa dhl uslugom 137e, sad me zanima CARINA !!! sta mislite koja je procena carinske kontrole za naplatu? i da li preko dhl-a to zaobilazi carinu ?!? o_O

Video sam to, mislim da sam pročitao sva moguća uputstva, ali je svako nedorečeno. U ovom se npr. uopšte ne pominje šta treba prethodno da se štiklira u Developer options na telefonu. Tu dolazimo do fastboot enable, koji dobijam tek s otključanim bootloaderom, a ovo radim baš kao preduslov za otključavanje. Hebo lud zbunjenog.
Ovde se pozivam na ono što je napisao @kidence, dakle ne fastboot nego download mode sa vol+ i power:
http://xiaomitips.com/guide/how-to-flash-miui-fastboot-rom-on-locked-redmi-3/
Čekam taj prokleti sms, pa jedino da probam kao iz gornjeg linka.
Takođe me muči što su mi svi kompovi po kući x86, a u većini slučajeva se preporučuje x64 win, a opet kao nije obavezno. A niko mi ovde nije odgovorio na pitanje od pre par strana, da li mu je prosao flash na 32 bit mašini.
I sve ovo pod uslovom da će r3s da se ponaša kao r3[emoji2] .

Ja imam samo x64 windows i nemam pojma da li moze na 32bit. Samo koliko sam citao da preporucuju x64 windows.

U developer options treba ti samo usb debugging. Onda ides u fastboot mode i startujes mi unlock gde upises svoje podatke i klik na unlock.
Kroz 10-ak sekundi je sve gotovo onda reboot telefona.
Opet se vratis u fastboot mode i instaliras twrp.

Ja bih ti preporucio cofface twrp. Zato sto iskljuci kod boot-a dm verity.
Imas ovde:
http://en.miui.com/thread-297781-1-1.html

Ili skini odavde sa mog gdriva
https://drive.google.com/open?id=0BzbHhmFMg0LUdHZFMEtRbzhScU0

fastboot flash recovery twrp.img
fastboot boot twrp.img

Posle toga mozes da instaliras npr. xiaomi eu rom ili bilo koji drugi rom.

Poslednja izmena:
@bobiska
Dobro si skontao sta i kako, tvoj link je ok...
Treba ti x64 komp(rizik je na x86), modovan Mi flash sa drajverima u sebi i raspakovan fastboot rom...
Ljudi ovde pricaju,daju savete a ne kontaju pojmove kao sto su download mode(EDL mode) i Fastboot mode, unlocked bootloader i ostalo...
U dev.options samo stikliraj USB debugging...

A probaj da se ulogujes na Mi unlock, ako je proslo par dana dobio si privilegije za unlock sigurno.Neki put i ne stigne sms.Kada se ulogujes i dobijes Unlock dugme, to je to...

Poslednja izmena:
@dropbear, hvala ti što se trudiš da pomogneš. Ovo šta si napisao se odnosi na unlock i sve posle njega, a taj deo mi ne predstavlja problem. Problem je kako doći do tog momenta, tj. kako ubaciti dev rom preko ovog kuvanog, ubacenog od strane kineskog prodavca, što je preduslov za akciju sa miunlock.
Registrovan sam inace, hvala ti.
@kidence, hvala i tebi, sinoc sam tek poslao zahtev. Imas li ideju gde mogu da nadjem taj modovani miflash?

Poslednja izmena:
@dropbear, hvala ti što se trudiš da pomogneš. Ovo šta si napisao se odnosi na unlock i sve posle njega, a taj deo mi ne predstavlja problem. Problem je kako doći do tog momenta, tj. kako ubaciti dev rom preko ovog kuvanog, ubacenog od strane kineskog prodavca, što je preduslov za akciju sa miunlock.
Registrovan sam inace, hvala ti.

Skini original fastboot ili download rom sa onog linka moze i (developer ili stable) ako hoces unlock skini developer rom i flashuj normalno kao sto je opisano.
Netreba ti unlock da bi flashovao original rom (developer ili stable). Sa miflash-om mozes uvek da vratis na fabricki rom tj. developer ili stable od xiaomi.

Pogledaj ovde:
http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Ja samo instaliram miflash i prikljucim telefon na komp(Winx64). Automatski mi prepozna drivere i vec sam u fastbootu gde flasham rom (traje priblizno 200sek.)
Svaki put kad flash-as original rom ti zakljuca bootloader. Onda opet koristis mi unlock da bi otkljucao nazad.

Poslednja izmena:
Ok, samo da stigne odobrenje, pa krećem sa sklekovima.

Jutros vanredno buđenje u 6h[emoji13]
6615d9cc5ee55f47941990d4f12645a0.jpg

Poslednja izmena:
Narode, mislim da necu jos dugo da davim... uspeo sam da ubacim dev rom, zatim odradio unlock i instalirao twrp a zatim i super su. Skinuo sam neki rom sa xiaomi.eu, sta mi je dalje ciniti? Nisam noob, ali za xiaomi sam oprezan. Posto je rom u zip formatu, pretpostavljam da je procedura ista kao kod svih androida, taj zip fajl ide u root sd kartice pa iz twtp install zip from external...?
Da li taj rom ima implementirane google servise ili treba i njih posebno da instaliram i koji pico gapps da skinem?
A da, rom je weekly rom HM3SHM3X from xiaomi.eu, taj je za R3s!
EDIT: Nasao sam changelog od ovog roma, ispada da su gapps u njemu.
Ostaje samo potreba za savetom da li je ovo sta sam do sada uradio dovoljno za flash pomenutog roma ili treba jos nesto pre toga?

Poslednja izmena:
Iz twrp uradiš wipe cache/dalvik, system i data i onda install tog zipa.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno