Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Znam to sve,a i ne čeka se više 10dana nego 1dan :)

Onda stavis oficijalni devel rom preko miflash-a i gotovo u 10 min.

Koja je procedura za ponovno otključavanje bootloader-a nakon zaključavanja dev roma?

Ako si i dalje na dev, pokrenes mi unlock i otkljucas ga opet...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

ok ajde da vas pitam nesto NOOB style ... redmi 3 ili 3s!? koji kupiti i kakvo je generalno iskustvo sa koriscenjem telefona tipa koji su glavni bagovi ako ih ima uopste

Maltene isti telefoni sem otiska za prst. Mislim da će obični imati dužu podršku xiaomi.eu foruma jer je daleko popularniji a na strani 3s je taj otisak.

Ni jedan ni drugi nemaju global rom jer se ne prodaju u Indiji ,što je malo smor :(

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
aha ok, a sta je onda sa opcijom redmi note3 ili note3 pro? razmisljam da uzmem neki xiaomi ali ne znam sta bi od njih kupio

Redmi 3 dobija global rom uskoro. Ali za miui 8 i bice jos neko vreme u testnoj fazi.

Redmi 3s ima snapdragon 430(octacore)(bolji gpu adreano 505 vs adreano 405 na redmi3),Quick charge 3.0 i ima beta global rom miui8 a u avgustu ce izaci stable,Android MM je na redmi 3s a na redmi 3 je 5.1.1 Lollipop.

Poslednja izmena:
Redmi note 3 pro prime global rom obicno pise kod aliexpres trgovaca , to pogledaj

aha ok, ovde kod nas na KP imaju redmi note 3 pro za 175e, nije prime !!! vredi li cemu to uzeti jer evo bas sad razmatram, malo smorih na ovom forumu mozda nisam trebao ali nadam se da se ne ljutite jer trazim pomoc komune !!

Redmi 3 pro je jaci telefon snapdragon 650 6jezgarni cpu i jaci gpu ali i 5.5 inca 1920*1200 ekran dok je redmi 3/pro/3s/3x 5 inca i 1280x720 ali je baterija ista ali na redmi 3 zbog manjeg ekrana traje duze.
Zavisi sta ti treba performanse redmi 3 pro su bolje al je baterija na redmi 3 mnogo vise traje a zavrsava sve poslove i cak i igre rade zadovoljavajuce.

http://gadgets.ndtv.com/xiaomi-redmi-3s-3575-vs-xiaomi-redmi-3-3225-vs-xiaomi-redmi-note-3-3119-vs-xiaomi-redmi-note-2-prime-2864

https://www.youtube.com/watch?v=KBwUKAhjxk8
https://www.youtube.com/watch?v=rBISkuNsH78
https://www.youtube.com/watch?v=dfi-uBEK06s

Ja iskreno nebih davao vise od 135 eura za telefon koliko kosta.

Poslednja izmena:
mislis redmi 3s ili redmi note 3 pro >!
ovaj note3 pro je oko 175-180e na KP a redmi 3s je jeftiniji i oko 150e ispada, gledam i na ali express ali cekanje ubija a i naklonost carine da mi procene da platim kako im naleti >!?

Koji je vas savet? KP ili Aliexpress pa sta bude >?

Ja nameravam da kupim redmi 3s ima na KP 135 eura sa 6 meseci garancije.

Ja uzeo juče baš taj i baš kod tog čoveka, fercera sve odlično.
Ali mislim da ćeš da sačekaš sledeću turu nabavke.

Poslednja izmena:
Poz svima. Imam redmi note 3 pro, stock rom, sve stock za sada, ali mi se stalno ljudi zale da me slabo cuju, kao da mumlam, pa nesto odzvanja, secka itd, ja cujem sve ok sagovornika . . ima li neki setting mozda a da ga ne nadjoh, za optimizaciju poziva?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako sam dobro razumeo, ispravite me ako gresim
ukoliko je na telefonu global 7.2 stable, potrebno je prvo otkljucati, zatim ubaciti Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File Download preko fastboot, i onda ubaciti rom po zelji npr. Version: V7.5.1.0.LAICNDE, i na kraju uraditi root

Ako sam dobro razumeo, ispravite me ako gresim
ukoliko je na telefonu global 7.2 stable, potrebno je prvo otkljucati, zatim ubaciti Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File Download preko fastboot, i onda ubaciti rom po zelji npr. Version: V7.5.1.0.LAICNDE, i na kraju uraditi root

Upravo tako, samo si zaboravio jedan korak posle devel roma instaliras twrp i onda stable room plus root.

^Nema potrebe za tim, samo flash recovery i boot recovery.

Ceo postupak bi isao ovako:

Ako uredjaj dodje sa kuvanim romom, prvo flash zvanicnog stabilnog preko miflash aplikacije, zatim flash dev roma preko update opcije na telefonu. Nakin toga ukljucite debugging, allow unlock i fastboot u developer opcijama i moze unlock (ako postoji odobrenje) preko njihove aplikacije. Kad se uradi unlock boot u fastboot mod i flash recovery-a sa fastboot flash recovery recovery.img i odma nakon toga fastboot boot recovery.img

Twrp recovery skinite sa 4pda, njihova verzija moze da uradi backup modema, imei-a i ostalih bitnih stvari.

Ponovni flash zvanicne kineske verzije roma zakljucava bootloader.

Tražim i ne mogu da nadjem... jel bilo priče da može da se uradi samo root bez ostalih akrobacija i kako? U pitanju je r3s, 7.5.4.0 (MALMIDE).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opa ,to mi treba :) hvala.. sada odličan mob postaje još bolji

Sent from my Redmi Note 3

Ne vredi, nije loš ovaj 7.5.4.0 ali vidim gomilu bagova koji ne mogu da se otklone bez roota (sd write permissions kao prvo...). Tako da sam podneo zahtev za unlock pa ću da ludujem kad stigne sms.
Pitanje: kako pre cele akcije, tj. pre ubacivanja stabilnog i dev roma, da napravim backup postojećeg stanja?

Gde ste pazarili telefon? Ako moze neko na PM da mi sibne link. I koja je razlika izmedju Redmi 3 i Redmi 3S? Hocu za buraza da porucim telefon, pa da vidim koji uzeti.

A sto se softverske podrske tice?

Ima IR port valjda, stigao je sa miremote aplikacijom. Razlika je drugaciji procesor i poseduje fingerprint.
Za njega još uvek nije izašao oficijalni global rom.

Ja cekam da moj primjerak 3s stigne. Pa sam zato malo gledao razlike po netu i tu vidjeh da valjda nema IR. Ako u stvari ima onda jos bolje.

Vrh Dno