Šta je novo?

Xiaomi range extender ac1200

radosma

Zapažen
Učlanjen(a)
20.05.2025
Poena
1
Pozdrav svima. Imam problem sa xiaomi range extender ac1200. Podesim ga normalno, pun signal, radi super.
Medjutim ujutru kada hocu da se nakacim, bilo na 2.4Ghz ili 5Ghz mrezu, nece da mi dodijeli Ip adresu na telefonu. Izvadim iz struje, opet ubacim i proradi. I tako stalno.

Pozdrav svima. Imam problem sa xiaomi range extender ac1200. Podesim ga normalno, pun signal, radi super.
Medjutim ujutru kada hocu da se nakacim, bilo na 2.4Ghz ili 5Ghz mrezu, nece da mi dodijeli Ip adresu na telefonu. Izvadim iz struje, opet ubacim i proradi. I tako stalno.
Ne možeš ništa. Range extenderi su krpačine od rešenja koja su jako nepouzdana i nepredvidiva. Negde radi, negde ne radi, nema pravila. Provuci kablove do lokacije gde treba net, i stavi neki kršteni AP.

Možda je kasno (ili nije?), ali umesto tog uredjaja, po meni je bolje da se kupi Xiaomi 4A Gigabit edition ruter koji može da radi i kao extender, a kosta otp isto. Imam ga godinama i ne pravi probleme.
Samo pripaziti, jer su Gigabit i ne-Gigabit (tj. verezija sa 100 Mb LAN portovima) vizuelno isti, a i prevar.. prodavci izlistaju taj kao gigabitni. Nije mnogo važno, ako će da bude samo wifi extender, ali opet...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno