Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

A13 se uopšte nije očekivao za X3 NFC. ispraviće me neko ako grešim
Negde na nekom stranom sajtu, na samom izlasku ovog modela, citao sam da je planirano 2 velika apdejta i tri godine sigurnosnih zakrpa. To je negde ocekivano za ovaj model. Verovatno cemo dobiti a12 tokom leta i mozda MIUI 13.5 do septembra iduce godine, kad bi trebalo da prestane podrska.

Ma sve u svemu kasne dosta.Svakako već druga godina,ja tako i menjam mob.Samo što ću nažalost ići kod drugih.Ne sviđa mi se ovo novo od Xiaomi

Vec smo pisali o tome, dobijamo "uskoro" (sto moze biti tipa i do avgusta) MIUI 13 u paketu sa Androidom 12. Verzija OS je V13.0.0.1.SJGMIXM i ovo je vec pusteno na test globalno.

Za MIUI 13 su najavili:

"The MIUI 13 update improved the 20–26% “fluency” for system apps and increased 15–52% “fluency” for third-party apps."

To sve lepo zvuci za tipa neke flagship modele koji mozda postignu ovako nesto sa MIUI 13, ali znamo kako smo se proveli sa prvom verzijom 12.5. Tako da sve u svemu MIUI 13 sigurno nije detaljno testiran za nas telefon i verovatno ce biti par zakrpa nakon update-a kada se prikupi feedback razocaranih korisnika.

Android 13 sigurno necemo dobiti (a i sta ce nam 😉) i kao sto je neko vec rekao ovde poslednja zvanicna podrska za nas telefon bi trebalo da bude MIUI 13.5. To ne znaci da ova masina ne moze da fura i dalje kada se nadje neki optimizovaniji custom ROM ociscen od vecine nebuloza koje ga sada usporavaju...

Vec smo pisali o tome, dobijamo "uskoro" (sto moze biti tipa i do avgusta) MIUI 13 u paketu sa Androidom 12. Verzija OS je V13.0.0.1.SJGMIXM i ovo je vec pusteno na test globalno.

Za MIUI 13 su najavili:

"The MIUI 13 update improved the 20–26% “fluency” for system apps and increased 15–52% “fluency” for third-party apps."

To sve lepo zvuci za tipa neke flagship modele koji mozda postignu ovako nesto sa MIUI 13, ali znamo kako smo se proveli sa prvom verzijom 12.5. Tako da sve u svemu MIUI 13 sigurno nije detaljno testiran za nas telefon i verovatno ce biti par zakrpa nakon update-a kada se prikupi feedback razocaranih korisnika.

Android 13 sigurno necemo dobiti (a i sta ce nam 😉) i kao sto je neko vec rekao ovde poslednja zvanicna podrska za nas telefon bi trebalo da bude MIUI 13.5. To ne znaci da ova masina ne moze da fura i dalje kada se nadje neki optimizovaniji custom ROM ociscen od vecine nebuloza koje ga sada usporavaju...
Videćemo,ako taman bude do avgusta .Taman da probam i onda na oglas

Stigla zakrpa za maj, 12.5.8.0

Prilozi

• Screenshot_2022-06-10-15-16-28-478_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-06-10-15-16-28-478_com.android.updater.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 26
neće pre jeseni nadogradnja, koliko se sećam najave

Da li neko moze da resi misteriju, mozda tema nije za ovde, ali se desava na ovom telefonu.
Telefon je dual sim, obe kartice su u VIP-u, obe kartice su na dopunu, obe kartice imaju isti mesecni plan, obe kartice imaju isti internet itd..
Na kartici broj 1 mobilni internet radi odlicno kako i treba da radi, kada prebacim na karticu broj 2 ocaj, cesto uopste ne mogu nista ni da otvorim, a kada otvara mahom bude jako sporo.. Cak i deaktiviram prvu karticu, ali opet problem ostaje isti na drugoj kartici.. ne znam do cega je i sta je kada su uslovi isti za obe kartice..

Da li neko moze da resi misteriju, mozda tema nije za ovde, ali se desava na ovom telefonu.
Telefon je dual sim, obe kartice su u VIP-u, obe kartice su na dopunu, obe kartice imaju isti mesecni plan, obe kartice imaju isti internet itd..
Na kartici broj 1 mobilni internet radi odlicno kako i treba da radi, kada prebacim na karticu broj 2 ocaj, cesto uopste ne mogu nista ni da otvorim, a kada otvara mahom bude jako sporo.. Cak i deaktiviram prvu karticu, ali opet problem ostaje isti na drugoj kartici.. ne znam do cega je i sta je kada su uslovi isti za obe kartice..
Probajte promeniti fizicki mesta sim karticama unutar slota za sim i testirajte tada. Postoji mogucnost da je jedna kartica novijeg tipa i da je brza a da je druga starijeg tipa-ako su obe LTE sposobne onda je do uređaja.

Probajte promeniti fizicki mesta sim karticama unutar slota za sim i testirajte tada. Postoji mogucnost da je jedna kartica novijeg tipa i da je brza a da je druga starijeg tipa-ako su obe LTE sposobne onda je do uređaja.
Ili da je prva na 4g/3g/2g a druga na 3/g 2/g

Mislite da je sama kartica fizicki limitirana na 2g ? Jedino podesavanje koje vidim unutar telefona jeste Dual 4g sto je ukljuceno.

Složio bi se da je druga na 2g.Zato sporo

Jako sporo
Plus stalno štancuju nove modele.Pitanje dal će i tad kad dođe biti bez bagova
Da, sa zakasnjenjem stizu veliki updejti, ali ipak stizu. Ne mogu da prezalim sto je ukinuta android one serija telefona, jer bi ovaj telefon sa ovim hardverom leteo na stock androidu. A i podrska bi bila brza.No svejedno, za novac kojim je placen, ne mogu da se zalim.Koristim Poco launcher 4.0, u beta fazi 4.38.0.4909 od 15.juna, i sad vise podseca na MIUI launcher i konacno mogu da podesim horizontalno recent aplikacije, sto me nerviralo od pocetka na ovom telefonu. Stalno izlaze novije verzije, i otklanjaju se bagovi, mislim da ce biti odlican kad dodje stabilni update.Telefone koristim u proseku dve godine, tako da cu verovatno ostati u Poco taboru, jer se najavljuju odlicni modeli za sledecu nedelju.

to je jasno, a da li su SIM kartice starije od 2 godine? SIM kartice sa brzim LTE su pocele da se koriste kod nas negde od pre 2 ili 3 godine..

Sve jeste sve ali da bude toliko sporo i neupotrebljivo na istoj lokaciji gde druga kartica sabija to mi ne pije vodu.. Cimacu ove iz Vip-a.

Probaj kartice jednu po jednu u drugom tel ako imaš mogućnost

Da, sa zakasnjenjem stizu veliki updejti, ali ipak stizu. Ne mogu da prezalim sto je ukinuta android one serija telefona, jer bi ovaj telefon sa ovim hardverom leteo na stock androidu. A i podrska bi bila brza.No svejedno, za novac kojim je placen, ne mogu da se zalim.Koristim Poco launcher 4.0, u beta fazi 4.38.0.4909 od 15.juna, i sad vise podseca na MIUI launcher i konacno mogu da podesim horizontalno recent aplikacije, sto me nerviralo od pocetka na ovom telefonu. Stalno izlaze novije verzije, i otklanjaju se bagovi, mislim da ce biti odlican kad dodje stabilni update.Telefone koristim u proseku dve godine, tako da cu verovatno ostati u Poco taboru, jer se najavljuju odlicni modeli za sledecu nedelju.
I ja ih menjam u proseku na dve godine.Samo što se teško prodaju kao polovni

Bas naprotiv, u mom slucaju RN 3, RN 4, RN 7, Poco F1, Poco X3, prodati bukvalno prvi dan po stavljanju na Kp, ako je dobar i ocuvan model, odlazi lagano, vrlo brzo...

Otici ce oni, kada im se spusti cena. Ne drze cenu jednostavno.

Izašao je Miui 13 update za naš telefon, konačno. 🙄 Android verzija 12.

Ja ga još nisam dobio, kakvo je stanje kod vas ? Ako je neko odradio update interesuje me kakvo je stanje po pitanju fluidnosti sistema, ima li bagova ?

Ja dok nisam upucao custom, meni je MIUi bio loš. Nekako skrolovanje nije bilo glatko kao što je na custom.
Ne pričam za MIUI 13 i Andorid 12, mislim da je bio prethodni.

Da razumem te, teško da Miui može ikada dostići nivo fluidnosti kao na pojedinim custom romovima. Mada je instalacija novog poco launchera dosta popravila situaciju po tom pitanju, trenutno je ista na sasvim zadovoljavajućem nivou :)

Uvek sam voleo da probam razne custom romove ali sada jednostavno nemam vremena ( a ni volje, iskreno ) da se upuštam u tu avanturu. Srećom kod mene Miui trenutno radi vrlo dobro, pošto sam odradio debloat pojedinih sistemskih aplikacija.

Meni to bio backup telefon, pa sam ga prosledio ćaletu.

Miui eu je dobio update 13 takodje

Vrh Dno