Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Zbog svega nabrojanog plus misteriozna zamrzavanja u chrome stavio sam pixel expirience rom i nema više nijednog problema. Smorilo me čekanje od 168 sati pri otključavanju bootloadera ali sad sam prezadovoljan telefonom :)

Zbog svega nabrojanog plus misteriozna zamrzavanja u chrome stavio sam pixel expirience rom i nema više nijednog problema. Smorilo me čekanje od 168 sati pri otključavanju bootloadera ali sad sam prezadovoljan telefonom :)
Brate, zamolio bih te za samo jos jedan detaljniji post o svemu tome,kakav je rom? Laguje li chrome? Laguje li sistem ui?

Mozda ti samo ne osecas to, idi proveri fps metar na sajtu. Kod mene na primer cim restartujem fon i odratim test dok je sve fluidno, uredno pokaze 120 i ne mrda. Kada keene da laguje i kada izmerim fps, ne moze da prebaci 45,50. Tako da , ko zna koliko jos ljudi ima lag, samo nema oko za to. ( Bez uvrede). Msm, voleo bih i ja da mi ovo ne smeta.

Animal, isto imam i ja problem taj posle razgovora da ostane crn ekran. Mada, mnogo vise mi smeta ovo lagovanje pri skrolovanju u sistemu a pogotovu na googlu chromu kada prevucem neku stranicu. Ne znam da li ce sta resiti android 11, mada cisto sumnjam. Vrv nazalost moramo cekati MIUI 12.5. ako i tada bude ispravljeno. Ne znam kakva je situacija sa custom romovima. Nisam jos probao.
Pisite ako ste uspeli da resite ovo.
Vrlo je moguće da si upravu.Ali meni za moje potrebe radi super

Brate, zamolio bih te za samo jos jedan detaljniji post o svemu tome,kakav je rom? Laguje li chrome? Laguje li sistem ui?
Koristim ga par nedelja, za razliku od xiaomi global rom-a ništa ne laguje, sve je trenutno kao što se i očekuje. Nema reklama. Druge rom-ove nisam probao jer se ovaj kojeg sam prvog probao pokazao odlično.

Android 11, od 14.02.2021, vidim da ima i novija, martovski verzija.

Otključavanje bootloader-a sam čekao 168h a preporučujem, za one manje vične, XiaoMiTool sa kojim se sve završava vrlo jednostavno.

Pre operacije otključavanje uradite komplet backup jer se desetine rom interna memorija ostaje netaknuta. Međutim nakon instalacije custom recovery (orangefox) ili prilikom instalacije samog rom-a (nisam siguran kada), interna memorija je ostala enkriptovana te sam morao i nju da formatiram. Verujem da moze i da se dekriptuje ali imao sam backup svega pa mi je ovako bilo brže.

Koristim ga par nedelja, za razliku od xiaomi global rom-a ništa ne laguje, sve je trenutno kao što se i očekuje. Nema reklama. Druge rom-ove nisam probao jer se ovaj kojeg sam prvog probao pokazao odlično.
Ništa ne fali global romu.Ja koristim sa tim romom.Ja ga koristim od kad je izašao.Lagovi nije bilo do sad.Sad jedino što mi se javio problem od kad sam prešao na MTS mrežu,bio kod Vipa.Problem je taj da se dešava kad me neko pozove da ne zazvoni a meni propušten poziv stiže,u poruci.Nisam dostupan.Tako da mislim da je do mts-a.Na vipu ne,ista lokacija.Sve ovi ostali problemi što drugi imaju,sve kasnije kupljeni uređaji.Kao da su zbog potražnje ,sve na brzinu isfusirali da tako kažem sa nekom serijom proizvodnje.

Ova tvoj zaključak o tuš primercima ne može biti tačan jer sa drugim softverom ovaj telefon radi savršeno za razliku od global rom-a. Dakle do softvera je a ne hardvera. Dozvoljavam mogućnost da dolazi do konflikta između rom-a i nekog naknadno instaliranog softvera. Složićemo se da ne postoje neke dodatne podele global rom-a sem na verzije, koje svi podjednako dobijamo.

Konkretne zamerke za global rom:
  • zapinje svuda, od dialer-a do chroma koji se redovno zamrzavao sve dok ne prebacim na drugu app pa vratim fokus nazad na chrome
  • linija u kojoj se nalaze notifikacije često se duplira, pobrljavi, pa se ništa ne vidi, pomagao je samo restart
  • reklame
  • ima sigurno još sitnih stvari koje sam već zaboravio

Nakon zamene rom-a sve ovo je nestalo. Izgubila se fensi animacija punjenja baterije sa 2 decimale i opcija kamere da fotografisem dokument pod uglom a on sam ispravi isti u odgovarajuću ravan (za ovo postoji rešenje u vidu instalacije dodatnog softvera).

Preporuka sa moje strane za zamenu rom-a ide za one vlasnike koji imaju iste ili slične softverske probleme dok za one koji su zadovoljni global ili eu rom-om operacija zamene rom-a ne predstavlja obavezu.
Post automatically merged:

Ova tvoj zaključak o fuš primercima ne može biti tačan jer sa drugim softverom ovaj telefon radi savršeno za razliku od global rom-a. Dakle do softvera je a ne hardvera. Dozvoljavam mogućnost da dolazi do konflikta između rom-a i nekog naknadno instaliranog softvera. Složićemo se da ne postoje neke dodatne podele global rom-a sem na verzije, koje svi podjednako dobijamo.

• zapinje svuda, od dialer-a do chroma koji se redovno zamrzavao sve dok ne prebacim na drugu app pa vratim fokus nazad na chrome
  • linija u kojoj se nalaze notifikacije često se duplira, pobrljavi, pa se ništa ne vidi, pomagao je samo restart
  • reklame

Nakon zamene rom-a sve ovo je nestalo. Izgubila se fensi animacija punjenja baterije sa 2 decimale i opcija kamere da fotografisem dokument pod uglom a on sam ispravi isti u odgovarajuću ravan (za ovo postoji rešenje u vidu instalacije dodatnog softvera).

Preporuka sa moje strane za zamenu rom-a ide za one vlasnike koji imaju iste ili slične softverske probleme dok za one koji su zadovoljni global ili eu rom-om operacija zamene rom-a ne predstavlja obavezu.

Ova tvoj zaključak o tuš primercima ne može biti tačan jer sa drugim softverom ovaj telefon radi savršeno za razliku od global rom-a. Dakle do softvera je a ne hardvera. Dozvoljavam mogućnost da dolazi do konflikta između rom-a i nekog naknadno instaliranog softvera. Složićemo se da ne postoje neke dodatne podele global rom-a sem na verzije, koje svi podjednako dobijamo.

• reklame

Ova tvoj zaključak o fuš primercima ne može biti tačan jer sa drugim softverom ovaj telefon radi savršeno za razliku od global rom-a. Dakle do softvera je a ne hardvera. Dozvoljavam mogućnost da dolazi do konflikta između rom-a i nekog naknadno instaliranog softvera. Složićemo se da ne postoje neke dodatne podele global rom-a sem na verzije, koje svi podjednako dobijamo.

• reklame

Ja i kad sam kupovao jurio global rom.Neko ima problema,neko ne.Moj je 6/64gb
Rekao sam lošiji primerci jer većina koja je kupila kasnije ovaj fon žali se na te neke probleme.Pošto pratim i druge forume

Kod mene je isto global, nema nekog prevelikog stucanja, duplih notifikacija nema.
Reklame iskljucio.
Kod mene jedino sto brljavi jeste animacija kad spustis status bar (gde je wifi itd) pa be postavi onu zamracenu pozadinu vec bude prozirna.
Mozda malo losiji skrol levo desno i odozgo na dole (da se spusti taj status bar moram bas od vrha da bi krenuo)

Ima MIUI mana, samo da ga usavrse i bice super

Ja i kad sam kupovao jurio global rom.Neko ima problema,neko ne.Moj je 6/64gb
Rekao sam lošiji primerci jer većina koja je kupila kasnije ovaj fon žali se na te neke probleme.Pošto pratim i druge forume
Moj je kupljen 14.11.2020 i isto je 6/64gb global, verujem da ne spada u grupu kasnije kupljenih telefona a ima pobrojane softverske probleme sa tim rom-om i to od samog početka a dobio sam više novih verzija koje nisu ispravile uočene softverske probleme.

Zamena rom-a nije obavezna već opciona operacija :)

Sad citam sve pomenuto i bas me cudi da se to desava, ja sam kupio nakon tebe i nista od tih bagova nisam video, isto na 6/64.

Sve to bi trebalo da rese sa MIUI 12.5 u svakom slucaju, do tad, custom rom

Verovatno će rešiti to kome treba.Što se tiče mene samo da ne pokvare

Pozdrav svima. Meni od jutros ne radi pola aplikacija. Izbacuje neku "msa..." grešku i daje opciju da se ta greška pošalje. Da li neko ima iste probleme? Prijatelj kaže da pola buvljaka u Subotici se žali na ovaj problem?
Edit
Rešio problem, ažurirao webview i sve radi. Možda nekom pomogne

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari...imam problem od sinoc sa mojim Poco x3 problem je nastao kada sam ubacio karticu od 64gb i on je sam je valjda formatirao ja iskopirao neke snimke itd i sve radilo super.Posle pola sata krecu problemi pola aplikacija nece da se pokrene kao neki problem izbacuje poslati gresku za mi analizu...moze li se resiti ovo kako?Vadio karticu ali isto se desava obrisem pa instaliram opet app i ona radi par puta i isto stane posle nekog vremena ...sta mu bi?

Pozdrav svima. Meni od jutros ne radi pola aplikacija. Izbacuje neku "msa..." grešku i daje opciju da se ta greška pošalje. Da li neko ima iste probleme? Prijatelj kaže da pola buvljaka u Subotici se žali na ovaj problem.
Haha ja samo sto napisah koji mu je djavo

Pozdrav svima. Meni od jutros ne radi pola aplikacija. Izbacuje neku "msa..." grešku i daje opciju da se ta greška pošalje. Da li neko ima iste probleme? Prijatelj kaže da pola buvljaka u Subotici se žali na ovaj problem?
Edit
Rešio problem, ažurirao webview i sve radi. Možda nekom pomogne
I meni azuriranje resilo problem hvala punooo

Kakav je kvalitet signala mobilne mreže na ovom telefonu? Vidim da na to ima najviše pritužbi, a to mi je bitna stavka. Npr. u kući mi je Mi A2 lite uglavnom povezan na edge, dok je iP11 konstantno na LTE.

Kakav je kvalitet signala mobilne mreže na ovom telefonu? Vidim da na to ima najviše pritužbi, a to mi je bitna stavka. Npr. u kući mi je Mi A2 lite uglavnom povezan na edge, dok je iP11 konstantno na LTE.
Kod mene od kad sam prešao na MTS na određenoj lokaciji loše.Na VIP je bilo bolje

Реалан да будем, овај телефон сем брда меморије, великог екрана и огромне батерије, не нуди ништа специјално с обзиром колико је нахваљен овде а у свом ценовном рангу верди колико и кошта. Огроман, тежак, незграпан. Слажем се са чланом Анимал око свега што је написао. Моје највеће разочарење је управо екран који на 120хз поприлично лагује. Изгледа да се и даље гура та политика да се нагура све у 180€ и на папиру да изгледа ВАУ а у реалности просек. Можда са неким ромовима се дају исправити неке бубице.
Немојте ми замерити, то је моје лично корисничко виђење овог модела.

Slažem se encarta, sve je to subjektivno. Ja telefon kupujem otprilike svake treće godine i gledam da izvučem što više za što manje para, i kad uporedim sa prethodnim Mi A1 kojeg i dalje koristim, X3 je i više nego odličan, ipak je to razlika od 3 godine. Kod mene je na 60hz ekran jer mi 120hz ne igra neku ulogu. Za ljude koji ne menjaju telefon svake godine i nisu previše zahtevni korisnici, X3 je odličan, u suprotnom tu su telefoni koji pružaju više, ali i koštaju više. Iako sam od prvog Android telefona bio miljenik custom ROM-ova, ovaj MIUI mi je sasvim ok, za sad nisam imao nikakav problem oko lagovanja, blokiranja i slično a imam dosta aplikacija koje rade u pozadini. Kamere su takođe odlične, pogotovo ako se koristi Gcam. Pošto koristim oba telefona naizmenično, baterija mi gura 3+ dana. Sve u svemu, ja sam zadovoljan telefonom i poslužiće me odlično naredne 3 godine.

Наравно, не сумњам да ће задовољити потребе многих корисника.

Ekran na X3 je nedovoljno dobar, da ne kazem los, za rad na 120Hz, prosto.

Jednostavno pikseli nemaju dovoljno brz odziv na 120Hz, to uzrokuje ghosting efekat koji se manifestuje kao lag. To je kao kada hoces na jeftinim zvucnicima da pojacas jace ton i moze, ali dobijes distorziju.
Smisao visoke stope osvezavanja je fludnije korisnicko iskustvo i rad, a lag i fludinost ne idu pod ruku.

Recenzije POCO X3 Pro navode istu boljku, sto je u njegovom slucaju jos gore, jer je ideja da uz flagship procesor pruze flagship performanse i iskustvo, ali ce hardverska limitiranost ekrana na 120Hz da kvari taj osecaj performasni ako stuca sporadicno.

Svakako su X3 odlicni telefon i bez tih 120Hz i bili bi i da su bili samo na 60Hz, s tim da bi onda neko zamerao a sto nisu makar na 90Hz.

Prvo i nepogresivno pravilo kada imas telefon neverovatnih specifikacija u odnosu na pare koje trazi jeste da ce ipak u praksi postojati barem jedna osetna mana a nevidljiva u odnosu na specifikacije na papiru.

Poslednja izmena:
MiUI je takav trash od interfejsa da ne verujem ni da će sa 19.7 verzijom neke 2025. da ga dovedu u red. Plus nisam čuo ni za jedan Xiaomi/Redmi/Poco fon a da nije imao neku falinku. Ovo dodatno kažem jer sam izmenjao ženi i klincima sve moguće Redmi/Realme telefone (Mi Max 2, Mi A1, Redmi 7, RN7, Mi A2 Lite, Mi A3, RN8T, RN9P, R9T / Ralme 3 Pro, Realme 5, R5P, Realme 6s). Trenutno nam je 3xRN9P i jedan Realme 3 Pro. Realme interfejs u odnosu na MiUI klasa. Jeste da nema toliko opcija, ali je fluidan.

Te fonove uzimam klincima isključivo jer je best hardware za cenu. A sem za igrice, ne služe im ni za šta drugo.

To je to legendo :D

Previse ocekujete od telefona s ovom cenom. Zbog specke koju ima mislite kao da je min Sljamsung s20, nije.
Plus sto mozete da primetite da ni u Caomiju ne znaju gde udaraju, izbacis X3 pro koji je ukupno losiji od X3 , bolji procesor a sve ostalo isto ili losije, gde imate note 10 pro ili lite verizje MI koji su svi isti maltene.
Da im je MIUI na vrhunskom nivou, telefon bi kostao ova cena x2 minimum.
Ja ga imam od Dec 2020 i zadovoljan sam 90% sem tezinom i velicinom ali je to normalno (sad su svi 6.5+ inca i oko 200gr) jer sam presao sa 5" i 120 gr.
Odlican telefon za ovu cenu.

Ne bih rekao da je X3 Pro promasaj, sto dosadasnje recenzije prilicno jasno pokazuju.

Ako si spreman donekle da zrtvujes malo kameru i zelis bas telefon jakih performasi za male pare, kupices X3 Pro a ne NFC...

A telefon sa SD 860 i UFS 3.1 i te kako pravi pravi razliku u dojmu koriscenja uredjaja u odnosu na hardver koji je u NFC, koliko god i on bio dobar za vecinu potreba.

Ne bih rekao da je X3 Pro promasaj, sto dosadasnje recenzije prilicno jasno pokazuju.

Ako si spreman donekle da zrtvujes malo kameru i zelis bas telefon jakih performasi za male pare, kupices X3 Pro a ne NFC...

A telefon sa SD 860 i UFS 3.1 i te kako pravi pravi razliku u dojmu koriscenja uredjaja u odnosu na hardver koji je u NFC, koliko god i on bio dobar za vecinu potreba.
Ne da je promasj nego epic fail, procesor uopste nije nov nego overklokovan SD 855 tako da nisu oni nista novo napravili nego samo ga overklokovali i promenuli mu naziv. Kamere su stavili namerno losije. Stavili su mu mesto CGG5 sada ima zastitu CGG6, zadnja wide kamera i ultrawide su losije nego na nfc modelu, na pro modelu imas imas bluetooth 5.0 dok je na nfc 5.1. Onda UFS 2.1 i 3.1 obican korisnik to u realnom koriscenju nece ni primetiti i 2.1 je vise nego dovoljno za obicnog korisnika.

Da kazem jos iako imaju istu bateriju na pro modelu krace traje i ima za nijansu losiji zvuk.

Tako da kupovina pro model nije nikakv iskorak napred nego korak unazad.

Pa kakve veze ima sto je procesor prepakovani 855 kad taj 855 od pre dve godine je nedostizan za svaki trenutni procesor iz srednje klase.

Samo je Adreno 640 kao GPU segment 2 koplja ispred bilo kojih grafickih mogucnosti procesora srednje klase.

Uostalom uzmi u ruke neki flagship od pre dve godine sa 855 i samo ce ti se kazati u cemu je razlika, koja je nekome niti bitna.

Btw, i ovaj sada 732G je blago osvezeni 730G koji je osvezeni 730 od pre dve godine.

A zaboravih UFS 3.1 koji je u poredjenju sa 2.0 i 2.1 kao da poredis SSD sa HDD

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno