Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Ja čak mislim da sa manjim HDR rate pravi bolje slike. Na 15 dugo traje dok okine a slike su previše HDR naglašene, stavio sam na 9 mada mislim da moze i na 7.
Ne mora ni da se koristi HDR+, dovoljan je i običan HDR, sasvim lepo ispadnu slike.

Poslednja izmena:
,jednostavno skinete Google kameru i imate kameru bolju nego S21 (upoređeno)
Ajde ako ti nije problem da okacis u originalu tu vrhunsku sliku uslikanu ovim telefonom.Nije provokacija nego bih volio da vidim kako izgleda jer me prije 7-8 mjeseci odvratilo od kupovine samo to sto sam saznao da je na f3 grozni senzor sa a51 i niza low end modela.Nisam nikakav strucnjak za fotografiju nego me interesuje kako izgleda ta vrhunska slika jer sam bio ubijedjen da ova kamera ne valja ništa.

PXL_20211022_175157293.jpgIMG_20211022_175151.jpg

Naravno da nije problem, evo jednog primera razlike između stock široke kamere i Google široke kamere. Važno je da napomenem da slika uslikana Google kamerom (svetlija slika) uopšte nije editovana, već sam na u podešavanjima namestio da slike imaju malo jače boje i da budu življe jer tako volim, a ti možeš sam da podesiš. Namerno sam ovako stavio kako bi video kolika je razlika, videću sada još neku sliku da nađem da postavim, problem mi predstavlja što sam uglavnom slikao prijatelje, pa ne bih baš da delim njihove slike javno, ali naći ću već nešto.

Ajde ako ti nije problem da okacis u originalu tu vrhunsku sliku uslikanu ovim telefonom.Nije provokacija nego bih volio da vidim kako izgleda jer me prije 7-8 mjeseci odvratilo od kupovine samo to sto sam saznao da je na f3 grozni senzor sa a51 i niza low end modela.Nisam nikakav strucnjak za fotografiju nego me interesuje kako izgleda ta vrhunska slika jer sam bio ubijedjen da ova kamera ne valja ništa.
Evo potrudio sam se malo i smislio način kako da ti pošaljem slike sa licima. I imaš još jedno poređenje između Google i stock kamere, Google kamera je ova svetlija, vidiš koliko je bolja nego stock kamera, a ove slike ljudi su uslikane isključivo Google kamerom. IMG_20211221_185610.jpgIMG_20211221_185937.jpgIMG_20211221_190047.jpgIMG_20211207_153644.jpgPXL_20211207_153538370.jpg

Pogledajte prilog 328731Pogledajte prilog 328730

Naravno da nije problem, evo jednog primera razlike između stock široke kamere i Google široke kamere. Važno je da napomenem da slika uslikana Google kamerom (svetlija slika) uopšte nije editovana, već sam na u podešavanjima namestio da slike imaju malo jače boje i da budu življe jer tako volim, a ti možeš sam da podesiš. Namerno sam ovako stavio kako bi video kolika je razlika, videću sada još neku sliku da nađem da postavim, problem mi predstavlja što sam uglavnom slikao prijatelje, pa ne bih baš da delim njihove slike javno, ali naći ću već nešto.
Ja ne znam kako si uspeo da sa stock kamerom dobiješ tako lošu sliku, meni se tako nešto nikada nije dogodilo. Pogotovo pri dobrom osvetljenju. Stock ultrawide kamera nije toliko loša i mislim da ta slika ne treba da se uzme kao reprezentativna. Još jedna stvar, GCam za razliku od stock kamere nema edge correction pa se na ultrawide slike savijaju po uglovima.
Evo jedna sa stock, sasvim pristojno, boje nisu napucane jer sam isključio AI koji zapravo kvari slike. GCam daje lepše boje, oštrinu i detalje ali savija uglove.
IMG_20210731_105559.jpg
Ja GCam koristim da bih smanjio prenapucanost boja u prirodi koje daje stock kamera, blede boje ljudske kože i naravno zbog više datalja.

Ja ne znam kako si uspeo da sa stock kamerom dobiješ tako lošu sliku, meni se tako nešto nikada nije dogodilo. Pogotovo pri dobrom osvetljenju. Stock ultrawide kamera nije toliko loša i mislim da ta slika ne treba da se uzme kao reprezentativna. Još jedna stvar, GCam za razliku od stock kamere nema edge correction pa se na ultrawide slike savijaju po uglovima.
Evo jedna sa stock, sasvim pristojno, boje nisu napucane jer sam isključio AI koji zapravo kvari slike. GCam daje lepše boje, oštrinu i detalje ali savija uglove.
Pogledajte prilog 328741
Ja GCam koristim da bih smanjio prenapucanost boja u prirodi koje daje stock kamera, blede boje ljudske kože i naravno zbog više datalja.
Dobio sam tako lošu sliku zato što je zapravo bio mrak, tačnije skoro pa je potpuno pao mrak, slika sa stock kamere je onako kako sam video golim okom, jedino što je ultrawide noćni mod brutalan na Google kameri pa sam dobio sliku koja izgleda kao da je dan, meni se to previše sviđa, a kome se ne sviđa može da isključi automatski noćni mod.

VzjjiU0gkBwIVB_EuCMNcBrQnWRQlkJDeqkxq8hYRY4tbHSXL0pSpLO1S4aGnDkmQkVspdfsG2rc8yGvP0ddXHc8fs39lcdClJyC1KaMC5Uti1bLgYwxnF3LKsSHm9Gp0hlJqWnhQsQTYVZn2Uu7pUM9JVo9aszW9nXtK_U31KBO68ZAJNbbGkRq4OhNAty6beaC3FlB1HmZlkmawgX8QFa7fVIboXNDnmZtNEMgW6LMW975fds3WHkUvgdUt6-HTZ6D3VvATtOMBNGdT_olu1_UmFa7yf_5hmk18Bl6c8x5YUvEZga_uPLvjb90tRlXeq72Z744gxao6SBCEpQw70XireKfUkAxa8S-4zMGP_42Y8EKmA2rm1y7xxI5EeoozcG4ksk6W4BCUW4AShMyO_d_rtY6GgtCrVwaqKG-R7QIlACwC3mnEq4OeAuYcYh59NqCyEbaAjv4DZmbM7tA0lBTPaJUAL6Zx0OSAPkJ8lY9Xpqnny9_XZVNkNAYjEmVz9N0fFqRCPXiX0c3zsQoXLMYj7V5j-q-UYUG6ZzOXCrUy_dpMLb7fAdhm89LqB_LJ0-jjK2cAioVx9f8FetEn1lf-WcPAvkRvqvNCu5hJVyizUIw_cXAWmeBjHwSOG5hxcPhy2Lij7rho3qmbvwB5jEeg51agZXHaYdgKeqUcdMniUeL1Tb6fpgH-IMzl798i6FNuxBejKUAKn4qL8oxP1eR=w419-h929-no
Jel ovo normalna potrosnja baterije?

Nikako, postoji neki problem očigledno.
Ja ne znam sta uradim,dobio sam nov telefon pre ned dana od operatera..Sad opet da ga reklamiram ne znam...Tako se ponasa od kako sam ga dobio,uopste mi nije jasno sta se desava...Da mi je opet pao falican primerak....Stvarno mi nije jasno..?
Nikako, postoji neki problem očigledno.
A veruj mi,nit ga cimam za igrice,nit bilo sta....Nesto poziva,neta u toku dana i to je to...A ubija bateriju samo tako,nije mi jasno sta se desava sa ovim telefonom....:unsure:

Poslednja izmena:
A kakav je signal, koliko osvetljenje, koja verzija softvera, koje aplikacije najvise trose? Jesi probao restart, reset? I sto si uopste uzeo isti model ako ti vec smeta i proxymity i softver?!

A kakav je signal, koliko osvetljenje, koja verzija softvera, koje aplikacije najvise trose? Jesi probao restart, reset? I sto si uopste uzeo isti model ako ti vec smeta i proxymity i softver?!
Pa samo su mi ovaj isti model i ponudili....Global verzija...12.5.5.0 stabilna verzija...Inace sam hteo da uzmem 11t pro pošto samo od istog prozvodjaca rekoše...Ali na kraju ispade isti model...
Pa samo su mi ovaj isti model i ponudili....Global verzija...12.5.5.0 stabilna verzija...Inace sam hteo da uzmem 11t pro pošto samo od istog prozvodjaca rekoše...Ali na kraju ispade isti model...
Nisu hteli da mi odobre od drugog proizvodjaca...***a...Uzeo bih i S 21...Ali ništa od toga nije moglo....Pa rekoh ajde uzecu opet ovaj,kad vec i 11t pro nisam mogao ni s 21...I evo šta se desava....Vraticu ga veceras na fabricko...Ako ne,opet nazad....Pa šta bude...Nije do mene....

Prilozi

• Screenshot_2021-12-22-18-15-48-083_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-12-22-18-15-48-083_com.android.updater.jpg
    26.8 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2021-12-22-18-18-34-751_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-12-22-18-18-34-751_com.miui.securitycenter.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_2021-12-22-18-18-59-423_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-12-22-18-18-59-423_com.miui.securitycenter.jpg
    56 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_2021-12-22-18-19-55-331_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-12-22-18-19-55-331_com.miui.securitycenter.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Nemaju sta oni da nude, trazis i dobijes sta hoces (normalno kod operatera po aktuelnoj ceni uz paket)... A tu ti pise 3h ekran/22% a imas jos 48%, sta bi ti?

Nemaju sta oni da nude, trazis i dobijes sta hoces (normalno kod operatera po aktuelnoj ceni uz paket)... A tu ti pise 3h ekran/22% a imas jos 48%, sta bi ti?
Da,a baterija na 50 posto,bez igranja igrica...Samo koriscenje neta i dva poziva...Mislis da bi potrosnja baterije trebala da bude tolika?

Pa jel vidis da ljudi pisu 6-7h SOT na wifi, verovatno na 50-60% osvetljenja, a na 3/4G dosta manje. Ako ni signal nije sjajan, to je to. Sa S21 bi se tek usrecio, bilo bi bar 30% manje

Pa jel vidis da ljudi pisu 6-7h SOT na wifi, na 3/4G dosta manje. Ako ni signal nije sjajan, to je to. Sa S21 bi se tek usrecio, bilo bi bar 30% manje
Po tebi je ovo normalna potrosnja baterije?Bez ikakavog preteranog koriscenja telefona....Hmmm!!! :unsure: Ne bih bas rekao....Ili mozda gresim...?

Ajde molim te ne citiraj post iznad tvog. Nema potrebe, jasno je na šta odgovaraš.
SoT od 3 sata na 48% je normalna potrošnja, pogotovo ako je sinoć ili ujutru skinut sa punjača.
Vidim koristiš najviše FB a on troši ko lud.

Koristim ovaj telefon dve nedelje i mnogo krece da me nervira prilikom razgovora uspem da se mutiram, na Novoj nikad nisam imao ovaj problem, sto se slika tice nisam nesto video da ima prevelike razlike u odnos na Novu. Primetio sam da mi se Tapalak sporije ucitava nego na Novoj, internet nisam menjao niti podesavaja za njega

Ajde molim te ne citiraj post iznad tvog. Nema potrebe, jasno je na šta odgovaraš.
SoT od 3 sata na 48% je normalna potrošnja, pogotovo ako je sinoć ili ujutru skinut sa punjača.
Sinoc skinut sa punjaca,iskljucen wi fi preko noci...Ujutro upaljen...Fb koristim bas malo u poredjenju sa predhodnim tel koji mi uopšte nije jeo ovoliko bateriju....Troši fb kao lud,ali ne kao sumanut....
Sinoc skinut sa punjaca,iskljucen wi fi preko noci...Ujutro upaljen...Fb koristim bas malo u poredjenju sa predhodnim tel koji mi uopšte nije jeo ovoliko bateriju....Troši fb kao lud,ali ne kao sumanut....
Tako da niko nije bas toliko lud ovde. ..
I na šta odgovaram pošto me prozivas za citiranje mog posta gore...Ekran mi je uvek na 50%,iskljucena lokacija,ni blutut ne koristim na ovom telefonu....I fb vuce ovoliko bateriju?

ronaldinjo to ti je to, ovo je cak i dobra baterija, ako hoces jos vise da traje samo 60hz, manulno podesavanje osvetljenja ispod 50% i bez 4g i naravno pefektan signal da imas ili samo upalis 2g, i eto ga. to je pravilo koje vazi za svaki telefon, ali onda cemu sve ove specifikacije koje ima telefon, ps na kraju krajeva svejedno ide na punjac, i relativno brzo se i napuni.

Evo ga video gde je prikazano nekliko telefona kako im se ponaša baterija i poco f3 ispade pobednik.

ronaldinjo to ti je to, ovo je cak i dobra baterija, ako hoces jos vise da traje samo 60hz, manulno podesavanje osvetljenja ispod 50% i bez 4g i naravno pefektan signal da imas ili samo upalis 2g, i eto ga. to je pravilo koje vazi za svaki telefon, ali onda cemu sve ove specifikacije koje ima telefon, ps na kraju krajeva svejedno ide na punjac, i relativno brzo se i napuni.
Pa upravo to.. Cemu sve ove specifikacije kada ne možes da izvuces ni 60 posto onoga što na papiru stoji da ovaj tel može... Bolje da sam Novu 9 uzeo, odlican fon... Ovako, treba da ogranicavas potencijale svog tel da bi on nekako funcionisao normalno... Ove price, dva dana baterija, ukljucena lokacija, blututh non stop... Mislim ajd sad... Brzo se puni, to jeste... Ali se i brzo prazni... Opet kažem, imam P30 pro i ukljucena lokacija, blutut isto zbog sata i slušalica, igrao igrice i uvece bude na 50,55% tel star dve god... Mislim nigde veze...
Evo ga video gde je prikazano nekliko telefona kako im se ponaša baterija i poco f3 ispade pobednik.

Ma ok su te recenzije, gledao ih i ja... Ali bre, ljudi meni je ovo mnogo obzirom da ga stvarno ne maltretiram toliko...

Niko te ne pravi budalom, samo ti kažemo kakva je (i nama) normalna potrošnja na F3.
Po meni accubattery nije precizan, bolji je Gsam battery monitor uz data odobrenja preko adb-a.
Za citiranje sam ti rekao isto što bi ti reklo većina članova i moderatora na forumu....

Nazad
Vrh Dno