Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Takodje, koristim TD vec godinama, na vise telefona. Veoma dobra app.

Ovo je sasvim drugi telefon kada se skine fabrička folija,ekran ima bolji odziv i lepše boje,čini mi se da i proxy senzor bolje radi....

Ja sam mu stavio zastitno staklo i bamper providni kji stize uz telefon (kupljen u A1) i vidno ima sa proxijem problemcic

Danas osetio da telefon vibrira u džepu sakoa. Izvadim i vidim da je restart u toku, vratim u džep (upalilo se zeleno na semaforu). Kad sam došao kući, otključao telefon, pogledao par poruka, izgledalo sve normalno, ali nisam obraćao pažnju da li imam signal mobilne mreže. Posle pola sata-sat vidim da u gornjem delu nema ikonica za signal. Pitam ženu da me pozove, nedostupan. Restartujem telefon, on ugasi ekran i više se ne pali. Od tada pokušao:
  • da držim power dugme 20-30 sekundi
  • da držim power sa Vol- 20-30 sekundi
  • povezao ga na punjač, ostavio oko pola sata, ništa se ne dešava (inače, kad se vratim s posla, baterija je obično na 50+ procenata, ne verujem da je prazna)
  • povezao ga na računar
Baš nikakvog efekta nema. Nema vibracije, ne puni se, računar ga ne prepoznaje.
Ima li neko još neku ideju pre nego ga reklamiram?

Ostavi preko noci na punjacu, mada ako se sam od sebe restartovao i izgubio mrezu, tesko da ce uspeti

Ovaj telefon ima virtuelni senzor, tako da staklo i folija ne utiču na rad.
Onda je kod mene problem sa senzorom kada pricam jer tada uspem svasta da izotvaram, najecesce nekako sam sebe mutiram, krenuo sam cim okrenem nekog da stavim aplikaciju u pozadini kako se ne bih mutirao. Ako prislonim telefon blize obrazu otvara mi aplikacije.
Imao sam ovaj problem sa Novom 5t ali je problem izazvla crna maska koja je delimicno pokrilvala poksimiti senzor.

Telefon uopšte nema proximity senzor. Već telefon na osnovu položaja držanja gasi ekran, što je u principu teško sra.e

Pa zar Peca na recenziji nije pominjao proximity i da su se zalili mnogi a on uredjaj koji je testirao nije imao problem

Izgleda da je medju zadnjim primercima koji su nesto valjali u srednjem rangu bila Mi9t/pro serija..

Poco f3 je fenomenalan telefon nego ste se vi razmazili i vreme je da pređete na iPhone ;)

koliko god da je fenomenalan, baterija mu nije nesto sjajna barem moj primerak, kamera takodje(downgrade-ovana update-ima), proximity nema, itd, kod iphona je sve to nekako mnogo bolje presao sa ip11 na f3, ali sta je tu je...ps baterija koja je smesne velicine na iphone-u je bila extraaa, ne kazem da f3 ne moze da izdrzi mozda isto toliko ali sa vecom baterijom nemam toliki sot, izdrzi on vremenski isti period, no dobro aj kao 120hz...
ekran je dosta bolji i tu nema price,120hz je 120hz i sjajno je, boje su lepse, crna je crna...ali dzaba sve to software baguje(mada od kada sam presao na miui13eu cini mi se malo bolja situacija), i velicina telefona kao i velicina ekrana je prednost f3, sve ostalo na strani iphone-a.

Sta fali poredjenju?

Nego koja glupost sto jos uvek nema Android 12 stabilne verzije... Gugl godinama obecava kako unapredjuju neke stvari ispod haube da ubuduce mogu brze da stizu azuriranja ne-Pixel telefonima i na kraju se uvek svodi na isto, kasni mesecima.
Gledam i najnoviji modeli koji su tek izasli dolaze sa Android 11.

Pa poređenju fali to što PocoF3 6/128 nikada nov nije koštao 90000din sa sve punjačem.
I po meni je mnogo bitnije ažuriranje na MIUI13 nego na android 12...

To jeste, ali ima i Iphone SE koji je dosta jeftinija varijanta...cak navodno uskoro treba da izadje nova verzija.
Dosta njih pominje da Miui 13 ne donosi bog zna kakva unapredjenja, za Android 12 recimo znam da je dobra stvar sto ce imati obavestenja pri svakom paljenju kamere ili mikrofona.

Sta fali poredjenju?

Nego koja glupost sto jos uvek nema Android 12 stabilne verzije... Gugl godinama obecava kako unapredjuju neke stvari ispod haube da ubuduce mogu brze da stizu azuriranja ne-Pixel telefonima i na kraju se uvek svodi na isto, kasni mesecima.
Gledam i najnoviji modeli koji su tek izasli dolaze sa Android 11.
Nije tu Google ništa kriv nego Xiaomi i njihova politika da izbace 100 modela svake godine, pa im onda treba milion programera da izbace update za sve modele. Pogotovo što MIUI više vizuelno liči na IOS, nego na čist Android, pa treba ubaciti sve te izmene.

Pozdrav uzeo sam f3 prosle nedelje nov,od tada cini mi se da imam neku glavobolju blazu,telefon vecinom koristim najvise uvece u krevetu,ali glavobolje imam i tokom dana kad koristim telefon pri normalnom osvetljenu ali ga ne koristim toliko puno,negde sam citao da to moze biti od PMW kontrole osvetljenja na Amoled ekranima,stvarno ne znam sta da radim prosli telefon je bio IPS,da li neko ima slicno iskustvo sa f3,mimo toga telefon je super

Pozdrav uzeo sam f3 prosle nedelje nov,od tada cini mi se da imam neku glavobolju blazu,telefon vecinom koristim najvise uvece u krevetu,ali glavobolje imam i tokom dana kad koristim telefon pri normalnom osvetljenu ali ga ne koristim toliko puno,negde sam citao da to moze biti od PMW kontrole osvetljenja na Amoled ekranima,stvarno ne znam sta da radim prosli telefon je bio IPS,da li neko ima slicno iskustvo sa f3,mimo toga telefon je super
Nikad nisam imao slično iskustvo, ali je istina da kod nekih ljudi amoled ekran može delovati negativno. Potrebno je samo da uključiš "anti flickering mode". Potraži na Jutjubu.

Nikad nisam imao slično iskustvo, ali je istina da kod nekih ljudi amoled ekran može delovati negativno. Potrebno je samo da uključiš "anti flickering mode". Potraži na Jutjubu.
Poco f3 nema tu opciju nigde,na MIUI 12.5.7 sam trenutno,da mozda neki prethodni MIUI nema tu opciju? Na internetu sam trazio nema nista za f3

Ima li poboljsanja sa verzije 12.0.2 na 12.5.5?
Stoji mi na prvobitnoj verziji od kada sam ga kupio,isplatili se preci na na zadnji update ili cekati 13-icu?

12.5.7 je poslednja verzija MIXM roma i radi odlično.A MIUI 13 ko zna kada će na PocoF3....

meni je ponudjeno 12.5.5,mora li posle svakog update-a da su uradi fabricki reset ili ne?

Ja ne radim reset ako telefon radi bez problema.

Danas došao update na 12.5.8.0,u pitanju je bezbedonosna zakrpa za januar 2022.g.

Evo i ja se pridruzih Poco F3 taboru, prizvodnja 2021 12 , MUI 12.5 evo update ide na 12.5.8 Enhanced.
Upoznajemo se lagano i za sada mi se bas svidja. Prelazim inace sa Huawei Mate 10 Pro starog 4god.

Nazad
Vrh Dno