Šta je novo?

Xiaomi Pad 8 - iskustva? Alternative?

Furiosa5

Poznat
Učlanjen(a)
12.02.2025
Poena
30
Gledam da kupim tablet za rad, ponekad i napolju, koji će mi biti zamena za glomazni laptop.
Pod "rad" mislim na rad u browser-u primarno, 5-10 tabova, google sheets, i manje-više to je to.

Našao sam xiaomi pad 8 i nisam video da je iko pisao o njemu na ovom forumu.

Šta me zanima:
  • Da li se pregreva napolju kada je toplo? (samo office rad, bez igrica i klipova)
  • Koliko kineskih špijunskih servisa dolazi uz tablet i da li mogu da se isključe bez root-a?
  • Koliko je Workstation mod upotrebljiv?

Alternative koje sam razmatrao:
  • Lenovo Idea Tab Plus (12gb)
  • Galaxy Tab A11+ (8gb)
  • HONOR Pad 10 (8gb)
  • Redmi Pad 2 Pro (8gb)

Samsung mi se sviđa jer nema kineskih servisa i aplikacija, DeX deluje korektno, stabilan je.
Lenovo nisam nikada imao pa ne znam ništa o njemu kako se poredi sa kineskim i Samsung rivalima. Jedino mi se ne sviđa što ima samo 2 major OS upgrade-a.

Ono što ti mogu reći je da je Galaxy Tab A11+ neupotrebljiv za neki ozbiljan rad - osim pisanja mejlova i gledanja YouTube-a, sve ostalo laguje vrlo brzo, vrlo značajno.

Xiaomi nisam probao, tako da ne znam kakav je, ali A-pad za posao, ne računaj - ili S ili ništa.

P.S. Kineskih špijunskih servisa? Druže, čak i tvoje hrkanje će biti poslato u Google i posledično 1001 američku agenciju, tako da osim ako ne tražiš de-googleovan tablet, ne znam što bi se brinuo oko kineskih špijunskih servisa.

Pod "posao" sam mislio Chrome, online shopping, jednostavan Google Sheets.
Ne znam koliko je to zahtevno jer to sve trenutno radim na starijem telefonu bez problema, ali mi je mali ekran pa sam računao da uzmem tablet.

Hvala za info u svakom slučaju 🙂

Pogledaj neke recenzije na yt. A ako hoces honor pad 10 na KP ima novih za oko 200 evra posto su se bese davali uz neki telefon pa se prodaju jeftino.

Nazad
Vrh Dno