Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Pc centar i ProMobi su zvanični servisi. Pc centar ima već godinu dana ako ne i jače. Čudo da nisi čuo. Pro Mobi od skoro.

za samsung znam, a za xiaomi sam sad dok sam citao ukapirao da je zbog otvaranja radnje u bg verovatno organizovan neki zvanican servis...u tom slucaju nema razloga da baterija bude neki presudan faktor...

sad nek svako proceni koliko brzo je dovoljno brzo sto se tice punjenja i da li ce da koristi bezicno punjenje...

ima i svakakvih baterija...na lg v20 mi je qc brzo urnisao originalnu bateriju, a kineska zamenska drzi odlicno ali je nikad nisam punio sa brzim punjacem...na meizu m2 note mi je posle pune 4 godine i dalje originalna baterija koja bez problema drzi 1- 1.5 dan...nikako da prikacim usb tester da joj vidim sadasnji kapacitet posto telefon sad sluzi za strimovanje i drndanje po kuci..

Ja na Mi 8 baš baš retko koristim brzo punjenje, samo noću ga punim jer izguram dan bez problema na nekom klasičnom punjaču od 1A. Ali sam zato na S7 u 80% slučajeva imao uključen QC i opalo mi je kapacitet solidno.

Vlasnicima Mi 9 preporučujem da pogledaju u Settings \ Battery & performace \ Power usage \ Apps, da li im slučajno Xiaomi service framework ne troši najviše struje. Kod mene je to danima bio slučaj: 40-45% je on pojeo.

Uklonio sam ga pomoću XiaomiADBFastbootTools by Saki-EU.
Ovde imate uputsvo i program (vrlo je jednostavna procedura, ne zahteva rutovanje/otključavanje). Odradio sam to povezivanjem telefona na računar, a postoji i mogućnost da se sve odradi sa samog telefona): https://github.com/Saki-EU/XiaomiADBFastbootTools.

Poslednja izmena:
Meni 13%

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ja mu zabranio da koristi mobile data i zabranio sve dozvole, stoji zakucan na 0% potrošnje baterije.

Ništa mu nisam zabranio i 1% piše da troši.

Kolike razlike!

I kod mene je u početku bio "pristojan", ali već neko vreme vidim da se gura među prva tri potrošača, a onda je postao vrlo nezajažljiv i morao je da leti sa fona. Neki po interntu kažu da ga ne treba ukljanjati ali to očito nije tačno, ne utiče ni malo na funkcionisanje telefona (klasičan bloatver).
Evo konkretno benefita uklanjanja: oko podneva je telefon bio napunjen na nekih 94% (tada je uklonjen), a sada je telefon na 81% ... pre ovoga - već bi bio na nekih 4x% ili čak i niže.
Sve u svemu, meni je drastično pomoglo uklanjanje ovog bezrazložnog potrošača.

Poslednja izmena:
Plasim se da notch ne pocne da me nervira jako brzo, vec sad je prakticno u izumiranju, a ne kroz godinu dve koliko ce delovati zastarelo.. Rupa kao na S10/e je mnogo elegantnije resenje.. Doduse mogu da ga sakrijem ali barem kad bi sat i notifikacije bile u toj crnoj sekciji a ne da se sve spusti dole.

Ne znam kako može dvogled na s10 biti elegantnije rešenje od ovog teardrop-a. Onaj deo oko kamere na S10 nema svrhu a na Mi 9 je jedan od najprihvatljivijih notch-eva, 9t je već pravo rešenje.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Izgleda 'modernije' nekako i barem duplo manje ekrana zauzima, barem na S10/e, dvogled na S10+ je preveliki mada opet mnogo lepse od bilo kakvog notcha..

Teardrop na sredini je najelegantnije resenje, a cini mi se i najfunkcionalnije, a te rupe su mi ocaj, ne volim nikakv notch, al eto teardrop je nekako najprihvatljiviji

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

We agree to disagree

Onda sačekaj pa uzmi ovaj mi9t ili mi9t pro

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Weekly beta za mi 9 delayed.. bedak.

Miui 11 beta krece tek u julu, u oktobru tek final navodno.

Auu... Bilo je nekih priča da će final biti do kraja juna...

Borise ako misliš da praviš sagu ko pre neku godinu, temu otvoriš u šta da kupim, biće lakše i tebi, a i meni da ne moram ovde da delim poene i brišem postove.

Ma samo beta da krene. Ovaj weekly je majka. Inace su ga pustili, sad cu da mu bacim fleskicu
b21b023d526cd1d9b5e2339dd19791f0.jpg

Kakva glupost. Meni je dev baš dobar.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Postoji Xeu tako da sasvim nebitno za global betu.

Aha, pa da, kineski se nastavlja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da.
Možda ovo ukidanje Bete znači da će stable global izlaziti češće :)

Ne mora rutovan samo otključan za xeu

Da, otključaš bootloader posle tih sati čekanja. Instaliraš twrp recovery i onda xeu rom.

Moraš da ga fleskas kroz twrp (jer je custom), ne mora root (ali kad već to radiš, nije teško flesnuti posle roma i magisk).

Nazad
Vrh Dno