Šta je novo?

Xiaomi Mi9

@joxy stari S7e je bukvalno sve moguće notifikacije imao na AOD, plus led lampicu. Baš me je razmazio što se toga tiče. Generalno prvi AOD na Mi 8 je bio na nivou Nokia N95 "glance" opcije.
@komisakomako center clock Dipper. Ne znam da li ima za Mi 9, ja to imam na Mi 8 ali mora rut. Bar savršeno radi.
@slavisaj pa ispada da ako nećeš da propustiš obaveštenje na Xiaomi telefonima telefon non stop mora da ti bude u ruci.

Znam kakav je AOD i na Samsungu i na Saomiju, koristio oba, i tvrdim i dalje da je led not bolja opcija od AOD. Naravno da je kombinacija ta dva najbolje resenje.
Ne bih da namecem svoje misljenje drugima, svako koristi ono sto mu najvise odgovara, uvek bilo i bice. [emoji4]

Znam kakav je AOD i na Samsungu i na Saomiju, koristio oba, i tvrdim i dalje da je led not bolja opcija od AOD. Naravno da je kombinacija ta dva najbolje resenje.
Ne bih da namecem svoje misljenje drugima, svako koristi ono sto mu najvise odgovara, uvek bilo i bice. [emoji4]

Led notifijacija je zakon. Kod mene je to pri kupovini telefona jako bitno. Ako ima AOD jos bolje kao dodatna opcija (mada ga ja nebi koristio pored LED-a). Medjutim LED vidis na daljini i kad uocis koja je boja tacno znas, dal je poziv, sms, viber, wapp... to sam se navikao isto na samsungu s5 :D

P.S.
Zbog problema na saomiju sa notifikacijama, i jednobojnog led indikatora, jedan od tih razloga je i zasto sam se odlucio za oneplus 6, naspram mi8. :)

sta mislite da li postoji sansa da ovaj telefon u nekoj bliskoj buducnosti vidimo kod nekog od oparetera da se kupi uz ugovor?

Da, čim ga bude u većim količinama.. š
Pošto se prodaje ko lud

Ipak je sat je najbolja opcija, vidiš obaveštenje, možeš da pročitaš i odgovoriš, a sve to bez vađenja telefona iz džepa/torbice/ormarića na treningu (gde se ne vidi ni aod ni lampica, ali sat je na ruci, meri živce, puls, vežbu). Možeš i da odgovoriš na poziv/sms u toku vožnje (mislim na šablonski odgovor tipa "ok" itd. ). Modernizuj se malo :D

Neko ko čita ovo pomisliće da nema obaveštenja uopšte, telefon ni ne zvoni :D Vide se na zaključanom ekranu (ugašen aod). Vide se kada spustite roletnu u padajućem meni.

57340932_410410726445064_1742306620957786112_n.png 57604470_416851935800177_6139765215463473152_n.png

Čekamo da vidimo šta će novi update da donese

Update:

-Kada ne koristite net, a preferirana mreža je 4g to često osetno skine bateriju u poređenju kada ne koristite net, a mreža vam je 3g

-Kada uključite bateri sejver na 100% izvuče nekih 10 posto više, meni je u wifi uslovima od 9-30 sota otišlo na 10-30 sota.
-Pozadinski gps za google usluge dosta jede bateriju,tako da sam svaki gps saugasio. Kako dozvole za regularne aplikacije tako i taj sistemski za gogle usluge
- Nisam znao da postoji dark tema za mesanger, pa ćemo videti kako će to uticati na bateriju

Poslednja izmena:
Ipak je sat je najbolja opcija, vidiš obaveštenje, možeš da pročitaš i odgovoriš, a sve to bez vađenja telefona iz džepa/torbice/ormarića na treningu (gde se ne vidi ni aod ni lampica, ali sat je na ruci, meri živce, puls, vežbu). Možeš i da odgovoriš na poziv/sms u toku vožnje (mislim na šablonski odgovor tipa "ok" itd. ). Modernizuj se malo :D

Neko ko čita ovo pomisliće da nema obaveštenja uopšte, telefon ni ne zvoni :D Vide se na zaključanom ekranu (ugašen aod). Vide se kada spustite roletnu u padajućem meni.
Modernizovao sam se odavno, ali sta cemo sa ljudima koji ne koriste SW?
Sat jeste dobra opcija, ali i tu moras biti povezan preko BT non-stop, sto se dalje odrazava na trajanje baterije i sata i moba, na to nisi mislio. [emoji6]
Salu na stranu, takvi izgovori me stvarno ne zanimaju. Imam SW ali to nije poenta, zelim da na mobu imam led not, to prvenstveno, ako ima i AOD to moze biti samo dodatni plus. Zna to i Xiaomi, zato je i uspeo da smesti isti na Mix 3 i Mi9. [emoji4]

Oni koji ne koriste sat vide na zaključanom ekranu obaveštenja. Šta je tu problem? Ako je otključan telefon spustiš roletnu. Ni tu ne vidim problem. Ako hoćeš da vidiš sat dva puta tap na ekran i vidiš. Previše frke iako ima ogroman izbor, kupiš fon bez izreza u ekranu i vidiš u traci tipa Mix 3 ili neki Samsnug, Huawei. Iphone nema led lampicu od početka i koriste ljudi telefon, nisu ih pobacali. Ne vidim razlog za nerviranje, samo lagano @ Joxy :)
Što se tiče baterije i BT povezaosti, zaboravih da je na OP slaba baterija, ti kada bi povezao morao bi dva puta da ga puniš :p:p

Kod Xiaomi-a na zaključanom ekranu možeš da vidiš samo poslednje obaveštenje od neke osobe, ne i sva. Jer eto budale nisu stavile opciju da mogu da se prošire obaveštenja na zaključanom ekranu.

Oni koji ne koriste sat vide na zaključanom ekranu obaveštenja. Šta je tu problem? Ako je otključan telefon spustiš roletnu. Ni tu ne vidim problem. Ako hoćeš da vidiš sat dva puta tap na ekran i vidiš. Previše frke iako ima ogroman izbor, kupiš fon bez izreza u ekranu i vidiš u traci tipa Mix 3 ili neki Samsnug, Huawei. Iphone nema led lampicu od početka i koriste ljudi telefon, nisu ih pobacali. Ne vidim razlog za nerviranje, samo lagano @ Joxy :)
Što se tiče baterije i BT povezaosti, zaboravih da je na OP slaba baterija, ti kada bi povezao morao bi dva puta da ga puniš :p:p
Ne vidim da se neko ovde nervira. [emoji3]
Ne mozes porediti AOD i led not nikada. Sa vece razdaljine vidis led kako svicka, jos ako je u boji odmah tacno znas sta je u pitanju.
Na kraju krajeva, nikako mi nije jasan stav da se brani nesto sto ne valja. Led not je svakako jako korisna stvar, ne znaju to oni koji ga nemaju na mobu pa pricaju drugacije. Kao i IR blaster, kao i 3.5mm. Van svake pameti je uklanjati ove tri stavke sa moba. [emoji4]

Poslednja izmena:
Ništa kao led not. Nadam se da će je zadržati i na mi10 , iako je realno bedna i nikakva ;) ali i takva je bezbroj puta korisnija od aod

Sent from my MI 8 using Tapatalk

+1
Steta stvarno sto Xiaomi gura jednobojan led not, ali svakako bolje ista nego nista. [emoji4]

+1
Steta stvarno sto Xiaomi gura jednobojan led not, ali svakako bolje ista nego nista. [emoji4]

Nekih 2.5 godine koristim Redmi 3s sa višebojnom led not i gotovo da nisam verovao kada sam video da noviji Xiaomi koriste samo jednobojni led. Kažem "gotovo" jer je sve više nebuloznih odluka u svetu mobilnih telefona, ukidaju se dobre stvari na koji se korisnici lako naviknu (a teško odviknu) i to sve uz izgovor "za naše dobro".
Zamislite samo neki telefon sa IR-om, NFC-om, višebojnim ledom, 3.5mm džekom i FM - mislim da to ne postoji više ni kod jednog.

Slazem se, bespotrebno izbacivanje korisnih stvari. [emoji4]

Mozda ce za par godina krenuti opet da ih ubacuju, pa ce nam to papreno naplacivati.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kanda je taj video klip malko montiran, ;) lepo se vidi da više puta ne pritisne oba telefona u isto vreme.

Slažem se. Mada idalje mi je fascinantno i nejasno kako Samsung ne može da upegla otvaranje osnovnih aplikacija bez nekog laga ili učitavanja.

Pa kad ne zna, neće ili ne može da to optimizuje da radi kako valja(ko je rekao iOs)...
Jedno par meseci sam zajedno koristio iPhone 6s i Samsung S8, i lepo se videlo da jabuka fluidnije radi, ali opet mu fale neke stvari što ima Android.
Tako da je šestica završila u oglasima, a osmica je i dalje tu(dok je ne zameni devetka, sad da li duga ili kratka, videćemo).

Poslednja izmena:
Ovaj petak nije došla beta, doći će sledeći. Čekam i ja na Mi8 da vidim.

Kako na Gboard promeniti temu, predikciju... Ne mogu naci na mi9

Послато са MI 9 уз помоћ Тапатока

Bukvalno pritisneš taj zupčanik i tamo su ti sva podešavanja. Ili u settings, language & keyboard, Gboard..
8fddbaea78f9224bccecc329bd769912.jpg

Nema ga bem li mu drobinu
964575dcdfbd12102cf81656231a5973.jpg

Drži zarez na tasti dok ti se ne pojavi zupčanik desno

To je to mačkice moje. Hvala

Inače mi 9 Babaroga od telefona, oduševljen

Uzeo i ja juče posle mnogo dilema, vrh telefon reklame malo nerviraju ali kontam da ću to rešiti sa xiaomi eu romom kad ga otključam.

^stavi adguard

I zar na global verziji nije eu rom?
U čemu je razlika?

Poslednja izmena:
Vrh Dno