Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Znaci sa ovim twrp mogu da predjem sa 8.1.3.0 stable na 9.1.2.0 stable samo sa wipe dalvik and cache?
Ja sam probao ovu varijantu https://xiaomifirmware.com/guides-and-tips/guide-install-android-7-xiaomi-mi4c/#comment-5371
Nije hteo da bootuje miui 9 na nougatu pa sam se vratio na miui8 5.1
Jedino gde sam mogao da pogresim je kada treba da uradim instal image twrp za nougat, pita me da li da instalira kao sistem image, recovery image ili nesto trece. Ja sam cekirao recovery image sto mi je bilo logicno. Mada sam to isto cekirao kada sam vracao twrp za lolipop, sve je proslo ok.

Da. Taj ili onaj sa xiaomi.eu sajta. Miui 9 dolazi sa nugat bootloader-om koji će automatski biti instaliran sa romom bez obzira što si na MM bootloader-u. Glavni developer kaže da onaj twrp koji je flešnuo miui 8 koristi se i za miui 9. Ali sa stable moraš na stable i sa weekly na weekly.
Ako te to muči..

Poslednja izmena:
Ukoliko se instalacijom miui 9 zaključa BL, otključavanje se vrši za nekoliko sekundi Unlock alatkom sa miui akauntom koji je prvobitno korišćen za unlock.

Ne brine mene zakljucavanje bl nego neki ozbiljniji problem. Da li pre instalacije radim wipe dalvik I cache ili idem na advanced wipe pa sve osim internal?

Nece da podigne sistem, kao I sa prvom metodom koju Sam probao. Pokaze mi logo na sekundu dve I ugasi se. Probam da ga upalim, ista stvar. I vratim se na osmicu po peti put od sinoc, svaki put podesavanje iz pocetka.

Nece da podigne sistem, kao I sa prvom metodom koju Sam probao. Pokaze mi logo na sekundu dve I ugasi se. Probam da ga upalim, ista stvar. I vratim se na osmicu po peti put od sinoc, svaki put podesavanje iz pocetka.
Takvo je i moje iskustvo. Vrati se na miui8 ili los. Otključaj bootloader oficijalnom metodom pa onda ponovo wipe i instaliraj xiaomi.eu miui9. I onda radi bez problema.

mi4c miui9

Ti verovatno pokusavas sa Android-a 5.1(MIUI 8) da predjes na Android 7.0(Android 9).
Ti koristis metodu flesovanja starog rom-a koji ima stari firmware i otkljucan BL.
Moras flesovati fastboot rom(koji imaju bazu Android 7.0) preko Mi flash, otkljucati bootloader(ako se zakljuca, a 99.9% da hoce), onda otkljucas BL preko Mi unlock tool, flesnes TWRP i Xiaomi.eu. Tada ce uspesno boot-ovati...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ti verovatno pokusavas sa Android-a 5.1(MIUI 8) da predjes na Android 7.0(Android 9).
Ti koristis metodu flesovanja starog rom-a koji ima stari firmware i otkljucan BL.
Moras flesovati fastboot rom(koji imaju bazu Android 7.0) preko Mi flash, otkljucati bootloader(ako se zakljuca, a 99.9% da hoce), onda otkljucas BL preko Mi unlock tool, flesnes TWRP i Xiaomi.eu. Tada ce uspesno boot-ovati...

Pokusavam da predjem sa xiaomi.eu 8.1.3.0 stable Android 5.1 na xiaomi.eu 9.1.2.0 stable Android 7.
Razumeo Sam da sa stable na stable mogu da predjem bez problema, izgleda da nije tako.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pa ne mozes da predjes sa 5.1 na 7.0 bez odgovarajuceg firmware-a. Ja mislim da taj Xiaomi.eu nema u sebi sve potrebno, nisam sada pri kompu da pogledam...Zato ti kazem, flesujes fastboot rom koji ima sve, pa onda posle mozes lagano bez problema da radis sta ti je volja.

Ja sam prešao sa los-a na miui9. Nije hteo miui9 da se butuje. Odključao sam bootloader oficijalnom metodom i instalirao ponovo miui9 it twrp-a verzija 3.1.1. i sve radi odlično sada.

Bootloader se zaključava sa prelaskom na android 7 bootloader (miui9).

mi4c miui9

Pa ne mozes da predjes sa 5.1 na 7.0 bez odgovarajuceg firmware-a. Ja mislim da taj Xiaomi.eu nema u sebi sve potrebno, nisam sada pri kompu da pogledam...Zato ti kazem, flesujes fastboot rom koji ima sve, pa onda posle mozes lagano bez problema da radis sta ti je volja.

Fastboot rom znaci da se flesuje kroz fastboot I adb?

Telefon ubacis u fastboot (ako je otkljucan BL) ucitas u Mi flash raspakovani fastboot rom i flesujes...Ali onda ces imati kineski rom na kome ces morati da otkljucas bootloader...Ako nisi do sada otkljucavao, procitaj temu ovde na forumu o otkljucavanju da bi ti bilo jasnije...

Telefon ubacis u fastboot (ako je otkljucan BL) ucitas u Mi flash raspakovani fastboot rom i flesujes...Ali onda ces imati kineski rom na kome ces morati da otkljucas bootloader...Ako nisi do sada otkljucavao, procitaj temu ovde na forumu o otkljucavanju da bi ti bilo jasnije...

Imao Sam veliku srecu da je stigao sa otkljucanim bl. Hvala na savetima, razmislicu pre nego sto se upustim u avanturu.

vnz86 da li si probao clean install? Full wipe? Format data. Instaliraš twrp nugat pa onda miui 9. ?

Ubaciš rom u telefon dok si u twrp-u.

Povezan ti je telefon sa kompom svo vreme. Full wipe. I onda dok si na početnoj strani twrp-a videćeš na pc-u da ti je memorija prazna. Tada ubaciš sa pc-a u telefon rom i instaliraš.

Sad baš čitam sa xiaomi.eu nešto. Zadnji android 5.1 za Mi4c je miui 8.2 6.12.22. I odmah sledeći 6.12.29 je android 7. Dirty flash bez problema.

Što te brine to zaključavanje? Otključavanje se uradi za manje od minut. Inače ni jedan xiaomi.eu rom ne zaključava bl. Navodno samo taj prvi prelazak na android 7.

Poslednja izmena:
Što te brine to zaključavanje? Otključavanje se uradi za manje od minut. Inače ni jedan xiaomi.eu rom ne zaključava bl. Navodno samo taj prvi prelazak na android 7.
Jel ima neka posebna procedura kod prelaska na weekly ili samo advanced wipe i instal?

Kada sam uzeo tel najveca glavobolja na forumu bilo je otkljucavanje bl. A ja sam imao srecu da izbegnem to.

Oficijalno otključavanje bootloader-a je super lako. A posle instalacija miui9 je još lakša [emoji6]

mi4c miui9

Kidence rece da ne mogu sa 5.1 na 7 bez odgovarajuceg firmware. Kako onda mogu sa 5.1 miui8 stable na 7 miui8 weekly?

Kidence rece da ne mogu sa 5.1 na 7 bez odgovarajuceg firmware. Kako onda mogu sa 5.1 miui8 stable na 7 miui8 weekly?

Zato sto miui ima u sebi firmware, jer je fabricki ROM. Ako ides na CM i ostalu ekipu, moras da snimis firmware za mi4c ;)

Nazad
Vrh Dno