Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Interesantno. Odmah sam otkljucao bootloader, nisam morao da cekam 72 casa. Medjutim, cudna stvar, nikako nije hteo Teamsuperluminal Lineage da digne, upadam u bootloop. A probao nekoliko twrp verzija. Digao ga sad na obican Lineage. Ima li neko ideju zasto ne dize TOS?
Na kom si bootloaderu? TS LOS je samo za lollipop bootloader.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Aaaaa, o tome se radi, ja bio ubedjen u suprotno, da je samo za N. Nista vracam se na stariji twrp (u njemu je automatski i boot, je li tako?)

Ako si namestio oficijalni LOS vozi njega. I on je dobar [emoji41] Ako hoćeš TS LOS moraš da downgrade-uješ bootloader.

Resio.Vratio ga na miui 7.9 i onda odmah twrp i odatle Teamsuperluminal LOS i to je to. Hvala ljudi.

Meni je oficijelni los mnogo bolji od ts-a. I oficijelni los može na bilo koji bootloader :)

Probaću i zvanični, na ovom teamsuperluminal imam spontne restarte.

Meni Los teamsuperluminal poceo da trokira, nema vise updatea od jula. Moze link za oficijelni da probam?

Imaš temu na xda ili na lineageos.org.
Btw meni ts los i dalje radi sjajno ali ništa ne diram, ne instaliram apdejtove (kojih i nema u poslednje vreme), ne hakujem itd [emoji41]

Hvala svima. Pa nisam ni ja nista hakovao nego kao da se usporio, kad izadjem iz Chrome-a on mi iscrtava ikone, vremensku, kalendar itd. Kad ubijem sve iz memorije on radi bolje ali opet nakon nekog vremena trokira. Desilo se par puta da nece da se ukljuci onda drzim power dugo i on se ukljuci. Probacu da ga samo resetujem za sad. Od aplikacija nista posebno, Facebook, Messenger, Viber, Weather2Umbrella, chrome sam stavio jer ugradjeni ne pusta video na nekim stranicama a i spor je.

Ako imaš mi4c verziju sa 2gb rama onda je to verovatno problem. Jednostavno 2gb rama za android je postalo malo, chrome može sam nekad da "pojede" toliko. Ja nemam facebook i messanger, pa mi ne štuca toliko još uvek.
U svakom slučaju clean flash novog roma ili factory reset može da pomogne, bar u početku [emoji6]

Hvala svima. Pa nisam ni ja nista hakovao nego kao da se usporio, kad izadjem iz Chrome-a on mi iscrtava ikone, vremensku, kalendar itd. Kad ubijem sve iz memorije on radi bolje ali opet nakon nekog vremena trokira. Desilo se par puta da nece da se ukljuci onda drzim power dugo i on se ukljuci. Probacu da ga samo resetujem za sad. Od aplikacija nista posebno, Facebook, Messenger, Viber, Weather2Umbrella, chrome sam stavio jer ugradjeni ne pusta video na nekim stranicama a i spor je.

Predi ti lepo na LOS, ocisti telefon skroz i napravi svezu instalaciju sistema uz pico gapps ;) Bice to onda znatno bolje :)

...Probacu da ga samo resetujem za sad. Od aplikacija nista posebno, Facebook, Messenger, Viber...

Najgore aplikacije koje jedu resurse, koče telefon i jedu bateriju. I što kaže Gorth, pređi na Off los sa pico gapps ako ti baš trebaju ti google servisi. Meni sve radi perfekt a bez gappsa savršeno. Ni jedan jedini štuc.

I obavezno koristi facebook lite i messenger lite. Sacuvate ti bateriju, internet potrosnju i oslobodice ti ram na telefonu ;)

Hvala na savetima. Sad cu da prebacim karticu u drugi telefon zbog posla a ovaj da sibnem taj LOS oficijelni pa da vidim kako je. Javljam rezultate ;)

Ne mogu Edit, stavio LOS zadnji, pico gapps i osnovne aplikacije, za sad sve ok. Deluje malo brze od onog TS, videcu dalje kako ce biti. Facebook nisam stavio ici cu preko browsera mada ga slabo koristim, uglavnom oko posla i stranice a stavio Messenger Lite.

Evo utisci posle par dana, ovaj LOS oficijelni je bolji, izgurao sam preko 7h SOT uz skoro dan i po. Ugasen location, data, samo wifi i mreza, nesto poziva, viber aktivan i ms lite, ostalo nisam stavljao. Za sad prezadovoljan.

Evo utisci posle par dana, ovaj LOS oficijelni je bolji, izgurao sam preko 7h SOT uz skoro dan i po. Ugasen location, data, samo wifi i mreza, nesto poziva, viber aktivan i ms lite, ostalo nisam stavljao. Za sad prezadovoljan.

Jel to sa pico gapps ili bez ? :)

Pico gapps da, dodao Gmail, Calendar, Keep, to su stvari koje bas koristim.

Ako ima zainteresovanih za Mi4C polovan a kao nov, nek se javi na PP.

Da li neko koristi xiaomi.eu_multi_MI4c_7.9.7_v9-7.0?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Meni je to bilo ono slatko podešavanje kao kad kupiš nov telefon :D
Najbolje da kreneš od prvog miui-ja 9 vidiš kako radi par dana pa apdejtuješ na sledeći. I sve tako...
Meni su drugi i treći skroz ok, bez bagova.

Poslednja izmena:
Meni je to bilo ono slatko podešavanje kao kad kupiš nov telefon :D
Najbolje da kreneš od prvog miui-ja 9 vidiš kako radi par dana pa apdejtuješ na sledeći. I sve tako...
Meni su drugi i treći skroz ok, bez bagova.
Najvise mi zbog xposed modula. I nikako mi se ne svidjaju ikonice na miui 9.

Koja je procedura kod prelaska sa stable na dev? Full wipe pa flash?

Šta ćeš na dev? Pun je kineskih sr...a. Stavi xiaomi.eu rom. Inače da, full wipe.

Poslednja izmena:
Xiaomi.eu rom na miui 9 nije stable verzija, vec developer ako sam lepo razumeo.

Nije stable, baziran je na DEV verziji sa njihovim ispravkama i peglanjem bagova (najcesce njihovih :D) Ali da odlicni su im romovi.

Nazad
Vrh Dno