Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Pozdrav svima! Desava mi se na MIUI 8.2.1.0 da npr. kada zelim da uplodujem sliku na fb ili ovde na forum, kliknem na "choose file" i onda izadje opcija "choose action" i da biram preko cega da ubacim sliku ali sta god da kliknem nista se ne desava.
Ne otvara ni galeriju ni kameru. Da li jos neko ima ovakav problem? Na AICP-u mi se ovo nije desavalo.
Screenshot_2017-05-19-22-46-37-035_android.png Screenshot_2017-05-19-22-47-53-349_android.png Screenshot_2017-05-19-22-56-01-354_android.png

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce, kolega bi hteo da mu vratim neki stariji zvanični rom jer nije zadovoljan baterijom na poslednjem MIUI-ju i androidu 7. Pošto je BL zaključan jel može da se flešuje preko EDL -a kao na RN3pro?

Moram reći da sam zadovoljan sa 7.0 stable verzijom sa xiaomi.eu
Odustao sam od RR, kamera je bila dosta lošija.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Koji si stavio, el ovaj 8.2.3.0.NXKCNEC_v8-7.0? Kazi mi kako ti se cini baterija, kamera? Ja sam na 8.1.3.0.LXKCNDI_v8-5.1 pa bi mozda presao na noviji.
I koja je fora sad sa ovim novim ROM-om, zasto zakljucavaju bootloader? Da li to znaci da mi brise TWRP koji imam sada?

"This is build for LOLLIPOP bootloader"
Sta mu ovo znaci i kako da znamo koji bootloader imamo?

Koji rom imas na telefonu? Ako si fleshno sedminu nemas lolipop bootloader.

Xiaomi.eu 8.1.3.0.LXKCNDI_v8-5.1 je kod mene, baziran na 5.1.1 Androidu. Valjda taj ne zakljucava bootloader? Zato sam i pitao za ovaj novi, zasto su uveli sad to zakljucavanje na eu romovima?

Xiaomi.eu 8.1.3.0.LXKCNDI_v8-5.1 je kod mene, baziran na 5.1.1 Androidu. Valjda taj ne zakljucava bootloader? Zato sam i pitao za ovaj novi, zasto su uveli sad to zakljucavanje na eu romovima?
Imaš lolipop bootloader. Samo eu android 7 romovi zaključavaju bootloader.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Btw meni miui 8.1.2 sjajno radi i generalno sam oduševljen njime. A svrbi me da probam Lineage čisto iz dosade... :)

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Pa i ja bi pre probao Lineage (izem ti ime) nego zadnji eu rom jer eu 7 zakljucava bootloader pa posle moram da se zezam sa otkljucavanjem sto mi se ne radi iskreno.
Najvise me interesuje jesu li sredili kameru na Lineage ili je ista kao na CM 13.1.

Ja ću vala da ga probam. Ovaj od 20.maja radi odlično, zašto ne bi valjao i ovaj najnoviji... :) Kamera je dosta bolja nego na miui-u. Bateriju i da ne spominjem.

Poslednja izmena:
Počeo da smara ovaj sa AICP romom. Sad neki đapsi novi, klin install must...

Cozzmy13 verovatno ništa neće uraditi da postane oficijelni, samo drnda nešto :D, korak napred, dva koraka nazad...

TS-ov LOS 14.1 možda na kraju bude i najbolji, ali oni su jako teški sa ispravkama, kuleri...

@marcobuu: si siguran da ti je kamera bolja na Cozzmy-jevom LOS-u no na MIUI? Ako je tako onda je to jako dobro :)

ps: Evo Hikari sa 4pda kaže: Если, кому интересно.
Ради любопытства, распаковал LOSя от TS и могу сказать, что с большой вероятностью это LOSь от Cozzmy13 (aka Demon000) с некоторыми дополнениями и изменениями.

Poslednja izmena:
Hmmm, interesantno :) Ja sam probao TS LOS i morao sam da fleshnem i firmware posto je mobilni internet i signal imao probleme.
Ne nzma kakvo je stanje sa browserom, ali TS LOS koristi onaj custom snapdragon browser, i dosta fino radi.

Dosta bolje, Igre rade lepse i malo je fluidnije. Probacu Cozzmijev LOS za par dana, nedelju dve dok on popegla greske u ROMu. Na AICP se vise ne vracam :)
Takodje mi kamera deluje brze i ovaj snapdragon browser je dosta bolji od stock AICPa :)

Takodje mislim da je TS ekipa ispeglala neke stvari pa za sad deluje bolje.

@marcobuu: si siguran da ti je kamera bolja na Cozzmy-jevom LOS-u no na MIUI? Ako je tako onda je to jako dobro :)

Nisam znao da su Cozzmy i Demon000 jedan isti lik :D Uglavnom ja sam trenutno na 14.1-20170524-unofficial-libra i radi najbolje do sada od svih. i deluje mi da je kamera bolja od miui-a definitivno. preci cu na 14.1-20170525 tek ako ovaj pocne da zeza. za sada sam prezadovoljan. cackam ga od jutros u 10 i baterija mi je na 70%. igre ne igram.

Da. na taj sam mislio, TS 25.maj. ima da se skine na njihovom sajtu. ovaj lineage-14.1-20170524-UNOFFICIAL-libra mi je za sada super.

Ah, nateracete i mene da probam a taman mi je ovaj AICP prirastao za srce :)

E fak, moracu onda i ja da probam taj LOS, ovaj eu mi ubija bateriju.

Ja sam LOSom ili AICPom sam uspevao da izguram maltene dva dana. To je sa MIUI bilo nemoguce ;)
Ali da LOS je dosta napredovao i danas izlazi nova verzija LOSa od Cozzmy13 i ocekuje se da bude jos manja, pegla i smanjuje kod i smece :)

Mislim da je SD u pitanju svuda, mozda malo modifikovana :)

Jel koristite neki program za auto backup/restore I install aplikacija? Trenutno koristim Titanium Backup, i tu radim jednu po jednu, a hteo bih nešto da odma instalira tih 5-6 koje bekapujem, i neki program koji bi instalirao ostale app sa ps da ne moram ručno njih 30 da instaliram.

Vrh Dno