Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Treba ti Dev rom za unlock, samo sto on nema google aplikacije...moraces ih naknadno ubaciti...
Tako da sacekaj dozvolu za unlock, pa onda predji na dev rom...

Sent from my Redmi 4 prime

Skinuo sam i ovaj dev ROM pa sam probao i prijavljuje da hoce i da ce mi obrisati sve podatke sa telefona(moram napraviti backup). Nista kad mi bude stiglo odobrenje onda cu prvo instalirati ova pa onda otkljucavati :)
Valjda ce biti 3 dana umesto 10 dana. Evo i malopre sam dobio neko obavestenje na kineskom :) Sta god bilo u pitanju :)

Izvinjavam se ako sam ja kriv zbog postavljenog linka. Htedoh samo info da postavim vezano za novi build. Bilo je toliko priče o tome koji rom i kako, da nisam ni trunku sumnje imao da će se neko zaleteti.
Nego, gde si video da je izašao valjani 8130 za mi4c? Ja ga ne vidim na andr file host servisu?

Edit: vidim sad da su ga sklonili, bilo je previše problema.

Mi-4c

Poslednja izmena:
Ma nisi ti kriv, nesto sam se ja bio zamislio i posle je bilo kasno :)
Pa samo da se jos neko ne zamisli ;)

Ok [emoji1].

Kad se već budeš ponovo igrao i ako imaš volje, probaj ovaj zadnji RR rom. Samo klizi. Ja sam ga ubacio preko TS TWRP 3.0.2.0. Obrisao kompletno memoriju (napravio backup potrebnih fajlova, pa na komp), prebacio (dok si u twrp povežeš fon na komp, vidi ga kao libra device) RR rom, pico gapps, blobs 8.1.2.0 i tim redosledom ih instalirao. Nakon installa nisam radio wipe bilo čega. Profit [emoji3] .

Mi-4c

Pa posto mi se vec smesi brisanje svega mozda ga cak i probam, naravno ako nahvatam dovoljno vremena. Sledeci put cu biti pametniji. Imao sam skockan telefon sa svime sto mi je trebalo. Backup nisam naravno uradio pa se covek najbolje nauci na svojim greskama

B/L unlock code neces docekati. Otkljucavanje istog radi se preko QPST loadera prilagodjenog za Mi 4c tako sto mu QPST odradi force flash roma kome je otkljucan b/l i posle toga flesujes sta god (prvo twrp)... Inace oficijelna verzija roma za ovaj model je iskljucivo Kineska.
Enjoy.

Sent from mTalk@NOKIA Lumia 735

Poslednja izmena:
Jos da sam te nesto razumeo.... :)
Nista, google u ruke pa cu da desifrujem delove recenica :D
Mada cu svakako sacekati sledecu nedelju mozda me i iznenade.
Ne znam sto mi ne bi omogucili, telefon sam vec kupio, nisam u Kini pa da strahuje komunisticka partija, a ako nesto zeznem samo cu kupiti jos jedan :D
Win-win-win situacija

Telefon je odlićan i vredi svaki cent/dinar.

Dao sam ti smernice pa potraži odgovore na xiaomi.eu
Tutorijal je smoran za pisanje. Evo pogledaj moj tutorijal za Mi 4 LTE (slično je) i malo čačkaj odatle.

Srećno.

Ok
Precitao sam sve ovo pa cu verovatno za vikend probati. Ne deluje toliko komplikovano. Mada kao i sve sto je novo postoji neki strah pa malo smaram ali....
Voleo bi da a potvrdim korake sa ovog uputstva (http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/guide-unlocking-mi4c-bl-verification-t3336779):
Prvo uradim downgrade na verziju miui_MI4c_6.1.21_d1d054460d_5.1.zip
(ovaj deo mi nije najjasniji, da li moram bas na ovu verziju ili mogu na bilo koju developer verziju? Posto se i ovde na strani 48 pominje ubacivanje starije verzije dev rom-a ali ne i koje verzije tacno)
Skinuo sam ovaj 6.1.17 i njega treba nasilno da ubacim i taj deo mi je jasan.
Komande za otkljucavanje bootloadera kucam u: Minimal ADB and Fastboot kao i prosli put?
Prosli put sam instalirao TWRP 2.x a u ovom uputstvu kaze neka 3.0 verzija....ili da pratim ovo uputstvo do otkljucavanja bootloadera a posle da radim ono sto sam vec radio :)

Ok
Precitao sam sve ovo pa cu verovatno za vikend probati. Ne deluje toliko komplikovano. Mada kao i sve sto je novo postoji neki strah pa malo smaram ali....
Voleo bi da a potvrdim korake sa ovog uputstva (http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/guide-unlocking-mi4c-bl-verification-t3336779):
Prvo uradim downgrade na verziju miui_MI4c_6.1.21_d1d054460d_5.1.zip
(ovaj deo mi nije najjasniji, da li moram bas na ovu verziju ili mogu na bilo koju developer verziju? Posto se i ovde na strani 48 pominje ubacivanje starije verzije dev rom-a ali ne i koje verzije tacno)
Skinuo sam ovaj 6.1.17 i njega treba nasilno da ubacim i taj deo mi je jasan.
Komande za otkljucavanje bootloadera kucam u: Minimal ADB and Fastboot kao i prosli put?
Prosli put sam instalirao TWRP 2.x a u ovom uputstvu kaze neka 3.0 verzija....ili da pratim ovo uputstvo do otkljucavanja bootloadera a posle da radim ono sto sam vec radio :)

Da, trebalo bi bilo koja starija china developer verzija. onda sledi otkljucavanje bl-a, zatim instaliranje twrp 3.0.2.0 i nakon toga flesnes bilo koji xiaomi.eu, licno ti preporucujem 8.1.2.0 jer je po meni savrsen (to znaci da mu jos nisam nasao manu) kao i CM 14.1-20161213-unofficial-libra kome takodje jos nisam nasao manu nakon nedelju dana koriscenja. radi perfektno. :)

Za downgrade ti treba baš taj ROM koji je linkovan tamo jer kada ga raspakuješ dobićeš niz foldera i fajlova koje učitavaš kroz MiFlash (ili ti QPST) i tako flešuješ .
Kada MiFlash odradi svoj posao probudiće ti se fon pa ga restartuješ u fastboot mod odakle otključavaš isti komandom fastboot oem unlock.
Posle toga napičiš mu TWRP i preko njega koji god ROM jer će b/l ostati otključan na dalje.
MiFlash biraš prema verziji svg o/s tj. x64 ili x86...
Poslao sam ti link gde sam sve sažvakao pa pogledaj majku mu. Nađi opciju gde sam oživljavao Mi 4 LTE preko MiFlash-a i postupak korišćenja MiFlash-a. To ti je naj bitnije...
...

Poslednja izmena:
Sva sreca pa izlazi zvanicna verzija, a nadam se i zvanicni open source kernela za Nougat :)
A onda ce CM14 stvarno biti dobar i ispeglan bez gresaka :)

Stvarno fantazija fon...kad pomislim da sam ga platio 120e ***. :D A dobice i Nugat. Podrska dobra, drugari na benc forumu odlicni i radi da pomognu. Prosto mi dodje zao sto sam ga uzeo samo za majku, a nisam i jedan za sebe. Nadam se da ce biti bar neki priblizan best buy ovome kad budem menjao svoj flex 2.

Pa menjaj ga dok nije kasno.
Nisi se "venčao" za njega :d (tako se kaže u mome kraju).
Prodaš Flex2, kupiš 4c i još ti ostane kinta a i dalje imaš super fon.

Sta se desilo sa 5c, najavise ga i nista, kad izlazi? Izgleda da ce biti ok naslednik ovog odlicnog modela. Prebacim zeni 4c a za mene uzmem 5c :D

Dosta, dosta bolje slike sa zadnjim RR romom. Jako blizu MIUI. HDR i dalje sa Auto podešavanjima daje svetlije slike, te se treba smanjiti ISO.

Evo jedne u sobi, kropovana i smanjena rezolucija. Lampa je osvetljenje.

cfb4d4eb8b6d557e1b3b6033913e6796.jpg

Mi-4c

Poslednja izmena:
Kakvo je stanje sa WIF i hotspotom, vidim da se ljudi zale pa su nasli resenje da kopiraju fajl iz MIU roma :)

P.S. Ma ko ga sisa, sad cu da probam samo da skinem rom i da se zezam :)

Poslednja izmena:
Sve radi vrhunski. Niti jedan drop wifi-ja nisam imao. Trenutno sam zakačen kod komše, daljina oko 30m.

Odlično radi i Open Camera.

Mi-4c

Libra je "kodno" ime za mi4c. Gledaj datum u imenu fajla.

Mi-4c

Poslednja izmena:
Samo još ovo da pitam pošto nikad nisam radio backup.
300x533xTWRP-backup.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.CE8WCMgBi_.png

1) Moram li da štikliram Boot i System i šta to znači?
2) Ako flešujem RR rom, i hoću da vratim, recimo, sike itd. da li kad idem na backup štikliram samo data?
300x533xTWRP-restore.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.Qo0qbRGX8Y.png

3) I na kraju, ako flešujem RR rom i hoću da vratim sadašnji eu rom 8.1.2.0 mogu li da ga vratim preko backup-a ili moram da prolazim standardnu proceduru?

Prilozi

• TWRP-backup.png
    TWRP-backup.png
    51.8 KB · Pregleda: 60
  • 300x533xTWRP-restore.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.Qo0qbRGX8Y.png
    300x533xTWRP-restore.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.Qo0qbRGX8Y.png
    38.8 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Evo sad sam dobio poruku da su mi odobrili otključavanje na nalogu
Sad bi trebalo da mogu da otključam bez cele one procedure?
Ako ga otključam mogu li da pregazim sa ovim EU Romom bez gubljenja podataka?
Pretpostavljam da ne ali opet da pitam...

Evo sad sam dobio poruku da su mi odobrili otključavanje na nalogu
Sad bi trebalo da mogu da otključam bez cele one procedure?
Ako ga otključam mogu li da pregazim sa ovim EU Romom bez gubljenja podataka?
Pretpostavljam da ne ali opet da pitam...

Hmmm, dobro pitanje, posto je u osnovi isti ROM, ali mislim da je tu bilo previse izmena da bi moglo tako da prodje. Tako da ciscenje ti ne gine.

P.S. Ima li neko problema sa ovim RR romom da mu se wif gasi kad se ugasi ekran.....???

Vrh Dno