Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Ja sam namestio tastu koji je MTS na jednom TVu običan mi stick i gleda preko Iris aplikacije. Jedino njega zeza internet pošto je to u drugoj kući, ali radi. Samo mislim da beše IRIS SMART, a ne GO.

Pozdrav svima,
ja sam na mtsu i zanima me da li cu na Xiaomi TV Stick 4K moci da instaliram Iris go i gledam tv kao na telefonu?
Koliko sam shvatio burazerov eon ne mogu da koristim kao na telefonu jer ga sbb vidi kao tv i trazi da se ukuca kod, tj da se doplati.
Hvala
Mozesa da gledas Iris smart(imas ga u GP). Ako brat ima slobodan slot za Eon smart mozes i njega da gledas ali neces imati UG kanale(N1,Nova,SK...)

Jel ima neko problem da kada pušta dolby vision sadržaj kontrast i boja tv-a podsećaju na night light mode na PC-u (slika vuče ka žutoj boji).
Odakle ti sadrzaj? Ako skidas sa neta, mozda profili nisu dobri pa se lose ocitava.
Na streaming servisima bi trebalo da je ok

Ne koristim Netflix, ali žena gleda, izgleda sasvim okej osim što moj TV nema dovoljno nita, pa je HDR gledljiv u vivid opciji, dok je u ostalim varijantama previše tamno.

Evo sad sa klinkom gledam Mačak u čizmama, 4K SDR sa Stremia, i ja tu ne bih ništa dirao. Cepa ko lutka... Sve u svemu, ponoviću da sam prezadovoljan sa stikom i da ga svakome preporučujem... Toliko sam ga nahvalio da ću da ga izdžinksujem, zato prestajem da pohvalama.

Пре пар дана сам рекламирао и мој.Преко 2,4 бацао 2-3 мгб док је Сони ТВ бацао 90 мгб и почео је да баца неке магије, квадратиће приликом кретања кроз мени а нема ни пар месеци.

meni je skoro prikazao artifakte na tv, ali posle restarta (iz struje), nastavio da radi normalno...
Videcemo sta ce dalje biti :)

pa ne znam kako bih ih opisao, nisu artefakti kao kad rikne graficka...
svakako cu videti kako ce se ponasati, za sada radi ok...

ali desi mu se da se zaglupi po nekad...
Takodje mi se desava da kada ugasim stick, ne mogu da ga ponovo upalim preko daljinca, vec moram da ugasim i tv pa da opet upalim tv i on onda pokrene stick (hdmi cec)...
Mada, mozda zato sto koristim eon daljinac a ne daljinac od sticka... Stick je direktno u struju ulkjucen... Mrzi me da probam originalnim daljincem ali probacu...

To sto nece da se upali je poznati bug sa Eon daljincem na bilo kom Mi box,stik utedjaju. Obicno se pali na neko drugo dugme(Ok) kod mene. Probaj sa originalnim daljincem i videces da se pali.

Moraš preko Soda Player-a (free) ili Airflow-a (plaća se). Ili iz Chrome browser-a.
Ne može to što hoćeš.

Najbolje da napraviš deljeni folder i VLC instaliraš na STick-u. Ili Plex server na PC a klijent na Stick.
Pogledaj neko uputstvo na net-u. Nije teško da se podesi a miran si posle.

Je l' imao neko problem sa cast-ovanjem filmova sa VLC play-era (laptop) na stick? VLC mi jednostavno ne vidi stick, skenira sve vreme bezuspesno...

Kastovao sam bez problema filmove sa laptopa na VLC koji je na stiku, dok nisam totalno prešao na Stremio plus RD, pa sad više namam potrebu da skidam torenete na komp. Laik sam u tome, ali ako ti ne vidi mrežu, možda i nije do stika.

@Gledaj
Ne mogu da ga pronađem na Aliju, sve što mi izbacuje je skuplje, ali javi kako se pokazao, nišanim nešto jeftino za spavaću sobu.

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam narucivao timemore vagicu... isto naisao na neku novootvorenu radnju (decembar 2022), vagica jeftinija 30% od ostalih, salju ups-om - za 7 dana kod mene, postarina free... Bas mi bilo sumnjivo i nisam na kraju narucio od njih...

Mada evo, nema vise te radnje na AE

Poslednja izmena:
Ja sam moj stick 4k platio 9000 a sad je 8000din, cena mu pada dok sve ostalo poskupljuje. Još mi prodavac reče da ima dosta reklamacija u poslednje vreme na njega. Dok je radio ja sam bio zadovoljan ali ko će ga znati, možda stvarno i vredi tih 30e. A i preplavili su tržište, ima ih ko blata.

Imam problem sa mi stick 4k i kodijem. Desava se vrlo cesto da mi se prilikom ukljucivanja sticka pogube sva podesavanja sto skina sto celog kodija. Recimo stavim custom skin, podesim sve i radi neko vreme. Onda desi se jednom u para dana da ukljucim stick, udjem u kodi i otvori se default kodi skin, sva podesavanja vracena na fabricka. Ne znam da li je do toga sto ga napajam preko usb tv-a ili je problem sa android 11 i kodijem sobzirom da android 11 ima ta nova pravila bezbednosti koja ukljucuju da nema vise pristupa data folderu. Nije mi jasno sta se desava. Bas je iritantno.

Imam problem sa mi stick 4k i kodijem. Desava se vrlo cesto da mi se prilikom ukljucivanja sticka pogube sva podesavanja sto skina sto celog kodija. Recimo stavim custom skin, podesim sve i radi neko vreme. Onda desi se jednom u para dana da ukljucim stick, udjem u kodi i otvori se default kodi skin, sva podesavanja vracena na fabricka. Ne znam da li je do toga sto ga napajam preko usb tv-a ili je problem sa android 11 i kodijem sobzirom da android 11 ima ta nova pravila bezbednosti koja ukljucuju da nema vise pristupa data folderu. Nije mi jasno sta se desava. Bas je iritantno.
To napajanje preko usb-a ti ima izlaz od 0.5A. pogledaj na adapteru od stika koliki je izlaz. Nisu dzabe dali adapter. Ja koristim isti stik i nemam takvih problema. Sredices uredjaj bzvz,steta odlican je za putovanja.

Nazad
Vrh Dno