Šta je novo?

Xiaomi (Mi) TV Stick 4K

Nikolixx

Poznat
Učlanjen(a)
12.01.2022
Poena
25
Moja oprema  
Pametni uređaji
Telefon, EON Smart box.
Skoro sam okacio temu o problemu oko uzasnog OperaSmart TV sistema i problmeatici dovodjenja drugog EON uredjaja u stan: ( https://forum.benchmark.rs/threads/drugi-eon-uredjaj-u-stanu.485154/#post-6532233 )
Odlucio sam da je najbolje resenje uzimanje Mi Sticka, koji bi mi resio sve probleme.
Imate li iskustva sa istim, kako radi, da li ste zadovoljni? Ako ne, da li imate neku drugu preporuku u tom cenovnom rangu 5990din?

Rešenje
Meni je recimo chromecast bitna stavka tako da moj glas ide Mi Box S uredjaju, moze da se uzme za 8k, a mozda naleti i neki happy hour pa bude i bolja ponuda,
tv stick ima dve mane po meni i xiaomi i fire. Xiaomi ima losiji hardver i nema usb port ali ima chromecast, Fire stik ima bolji hardver nema chromecast i nema usb port.
Svakako je stvar preference sta ti vise treba, bolji odziv i bolja rezolucija ili losiji odziv i losija rezolucija i mogucnost da castujes. Isto je pitanje da li ces da gledas na nekom dobrom tv-u veceg formata ili na 32inch tvu u spavacoj sobi.
Ima smisla ici na bolji hardver i performanse ako je u pitanju neki 4k tv ili full hd veceg formata(55+ incha) u suprotnom xiaomi tv stick je sasvim ok.
Drugari imam jedno pitanje.

Uzeo sam MI stick i sasvim okej radi za ono za sta me i treba (eon, youtube, eventualno jos neki program za gledanje filmova).
E sad kada gledam eon desava se da se pojavi crna slika na 10 sekundi i onda radi normalno pa posle 5-10 minuta opet crno na 10 sekudni pa proradi... Da li neko zna sta je u pitanju?

Koji kanal je u pitanju?

Ako je Sportklub, tokom reklama (i samo tokom reklama) se na EON app dešava to o čemu pišeš, ali primetio sam samo u tom slučaju. Kod drugih kanala to mi se nije dešavalo.

Pozdrav svima!

Potrebna mi je mala pomoć (Walk throught) oko povezivanja TV-a na koji je nakačen Xiaomi Mi TV stick 4K i EON aplikacije.
Instalirao sam app na stick i kada je otvorim izbaci mi kod koji treba da ukucam "negde". Preko čega da odem na SBB i gde ukucati kod? Hvala!

Prilozi

• IMG_20221020_150143.jpg
    IMG_20221020_150143.jpg
    140.9 KB · Pregleda: 35
Odes na svoj sbb nalog i tamo u opciji uredjaji/televizija nadjes Android smart sekciju pa ukucas taj kod.

Ti to imas Total tv? Onda nemas prava na smart aplikaciju. Mozes da probas obicnu ali ce ti trebati mis,tacnije blutut mis da bi mogao da ga povezes na stik.

Meni je danas stigao stik i instalirao sam smart app. Ne znam da li je neko instalirao obican Eon na stik. Moraces rucno da ga skines i prebacis na stik pa tamo instaliras. Daljinac ti tu nece imati nikakvu funkciju,samo neki mis ili airmouse.

Meni je danas stigao stik i instalirao sam smart app. Ne znam da li je neko instalirao obican Eon na stik. Moraces rucno da ga skines i prebacis na stik pa tamo instaliras. Daljinac ti tu nece imati nikakvu funkciju,samo neki mis ili airmouse.
EON aplikaciju sam instalirao sa Play Store-a, pokrenuo je, izabrao jezik provajdera SBB i onda mi je izbacio taj kod.

Nemas pravo na tu aplikaciju iz prodavnice. To je Android tv sistem.Tebi treba aplokacija za obican Android a nju neces naci u prodavnici na stiku.Zbunio sam te verovatno,ali sta je tu je.Isprati malo teme vezane za Eon aplokacije.

Nemas pravo na tu aplikaciju iz prodavnice. To je Android tv sistem.Tebi treba aplokacija za obican Android a nju neces naci u prodavnici na stiku.Zbunio sam te verovatno,ali sta je tu je.Isprati malo teme vezane za Eon aplokacije.

Malo više, rekao bih 😅 Pogledaću po forumu. A ako potraga bude bezuspešna, uvek je tu Kodi.

Koji kanal je u pitanju?

Ako je Sportklub, tokom reklama (i samo tokom reklama) se na EON app dešava to o čemu pišeš, ali primetio sam samo u tom slučaju. Kod drugih kanala to mi se nije dešavalo.
Tacno. Sportklub je u pitanju ali i tokom utakmice se desava...
Probacu sa kvalitetom videa da resim pa da vidim da li ce se nesto promeniti.

Да ли неко има проблема са Супернова апликацијом?
Код мене све лошије и лошије ради.
Или стално учитава,или избаци поруку да не може да репродукујем(timeout)...

Да ли неко има сличан проблем?
Кад сам купио стик негде сам скинуо апликацију,не сећам се где. Ако може неки линк где има задња верија,можда је то проблем.

Покушавао сам и force close,не помаже...
Хбо макс и Нетфликс раде без грешке.

Prilozi

• PXL_20221020_192142288~2.jpg
    PXL_20221020_192142288~2.jpg
    132.8 KB · Pregleda: 25
Stigao mi je MiStick, ali ne uspevam da instaliram DMSS aplikaciju na njega.

Zapravo, meniji i sve što vidim, izgleda identično kao na mom Sony televizoru, na koji takođe nisam uspeo da instaliram aplikaciju.
Našao uputstvo koje kaže da idem kroz onaj Downloader (narandžasta ikona aplikacije), ali kada dođem do toga da skinem aplikaciju, kaže da je mrtav link.

Kroz Downloader sam ušao na play store i uspeo da pronađem DMSS, ali kada sam se ulogovao Gmail nalogom, mogu aplikaciju da instaliram na ostale uređaje na tom nalogu, ali ne i na MiTV, kaže da nije konpatibilna sa uređajem.

Jel ima neko rešenje za ovo?

Uploadovao sam fajl, instalirao i ne mogu da izaberem zemlju. Kucam u search, ali enter samo uključuje/isključuje tastaturu na ekranu.

Doneću sutra BT miš/tastaturu sa nadom da će da se zakače ovaj Stick.

Možeš android telefon da koristiš kao bluetooth touchpad i tastaturu, za toliko da podesiš aplikaciju će poslužiti. Imaš na playstore više aplikacija koje to omogućavaju.

• Like
Reagovanja: PJ
Juce je konacno stigao stik od Computerlanda,uzet na onoj akciji za 5999d. Prvi utisci su bas dobri. U odnosu na Eon SDMC i Mibox 3 je osetno brzi i fluidniji. Imam i SN move hibridni box koji je malo ,,modovan,,( ubacen Kodi i Smarttube) i brzi je i od njega. E sad on nije Android tv pa ne mogu bas sve da ispitam. Nemam 4K tv pa ne mogu sve da isprobam kako treba. Preko Smarttube pusta 4K sadrzaj u svim mogucim formatima bez stucanja. Ne greje se uopste kako sam mislio. Kodi sa RD nalogom radi bas dobro,primetno brze. Jedina mu je mana sto nema podrsku za AFR sto sam odmah testirao zbog @shamanNS ;). Instalirao sam Eon,Move n go,Kodi(samo taaz 19 i tmdb helper,i servise za prevode),Hbo max,Netflix,Prime video,Yt,Smarttube,X-plore,Tivimate i imam jos 3Gb skobodnog prostora od 5.4Gb koliko ima na raspolaganju. Meni je to sasvim dovoljno jer mi sluzi samo za to. Lep kvalitet izrade,daljinac je ok mada sam odmah upario Eon daljinac. Zamenice Mi box 3 na putovanjima jer prakticniji za nosenje.

Ne doraj mi Xiaomi ;)
Pisacu im da ubace podrsku,obecavam ;)

Obican Eon ne radi na ovom Androidu. Probao sam zbog kolege @Cile1982
IMG_20221021_160339.jpg

Obican Eon ne radi na ovom Androidu. Probao sam zbog kolege @Cile1982
Pogledajte prilog 360369
Da se ne cimam bez preke potrebe... Hvala, drug! Nego da ne jurim drugi topic, reci mi da li si inst. Kodi na stick? Instalirao sam neku 18.9 leia arm verziju,i pokušavam da dodam Balkan Green. Instaliram sve i kad treba da dodam programe tj na ono install from repostory kada kliknem na to pojavi mi se could not connect to repostory. Znači do wizzard-a se ne može doći...

Sto se tiče buildova imas temu za to gde je objasnjeno sve. Probaj da castujes Eon sa telefona na stik,vidi kako radi.

MiStick, instalirao sam aplikaciju preko APK, probao, radi. Stick je smestio u System apps.
Kako sada da je izvučem u favorites tj kako da je najlakše pokrenem nakon uključivanja uređaja?

MiStick, instalirao sam aplikaciju preko APK, probao, radi. Stick je smestio u System apps.
Kako sada da je izvučem u favorites tj kako da je najlakše pokrenem nakon uključivanja uređaja?

Kako si prošao prvi deo posle instalacije, to jest izbor jezika, ako misliš na modovanu verziju 1.8.120? Ja sam je instalirao i pokrenuo, ali kad kliknem na izbor jezika ne dešava se ništa i tu mi se prekida proces.

Inače, i meni je smeštena u System apps.

Koji launcher koristite na sticku? Probao sam sam nekoliko, ali su ili prespori ili ruzno izgledaju. Na FireSticku koristim Leanbackonfire i radi fenomenalno. Probao sam ga na Mi sticku i radi lepo, ali nema opcije da se dodaju aplikacije u favorites. Na Firesticku se to radi pritiskom na dugme za Menu, one ti vodoravne crtice, a to dugme Mi stick nema na daljinskom.

Probao sam i FLauncher, lepo izgleda, ali je dosta trom.

Nazad
Vrh Dno