Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10

Verujem da nije dobro, ali hteo sam čisto da probam ovaj brzi punjač, jer sam do sad punio sa 10W i nisam se oduševio sa baterijom iako ima 5260mah, što mi se nikako ne poklapa sa činjenicom da ga ispraznim za 1 dan , eventualno dan ipo sa oko 6 sati sot

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Meni takođe sasvim normalno radi proximity.
Što se tiče zagrevanja pri punjenju, nisam primetio neko preterano zagrevanje...tek, tek jedva topao bude telefon.

Sad videh da sam omašio temu.
Mislio sam da je u pitanju Mi 10, a ne Mi Note 10. [emoji4]

Послато са Mi 10 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Je l' moguce da svaki noviji xiaomi ima ovaj problem? Meni je ovo nedopustivo kod telefona, bas ozbiljan propust. I kod mene na prastarom redmi note 4 isti problem mada sam naucio kako da ga koristim, ali opet jako nervira sto moram da pazim.

Telefon ni nema proximity sensor. :D

Koristi ultrasonicne talase iz zvucnika slusalice i AI za kalkulaciju blizine.

Ljudi moze neko da mi nadje na kupujem prodajem ovaj telefon ali da je pouzdan prodavac, jer me je malo strah, posto se razmisljam da ga uzmem kod Vas u Srbiji pa brat iz Srbije da mi ga posalje postom ili autobusom odje u Cg,posto je odje u Cg kod nas od 50-150e skuplji, pa da rizikujem to sto necu imat garanciju nadam se da mu nece nista bit za godinu dvije koliko traje ta garancija, a i nadam se za tu garanciju da se isplati ustediti odpeilike 50-100 kad je odje toliko skuplji,nadam se.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze li "forumski kolega" koji je imao probleme sa slikanjem dokumenata/teksta da postavi primjer, da vidimo kako to izgleda u praksi? Uporedno glavni senzor, ultrasiroki i sa 2x zum?

Pozdrav svima ,trenutno koristim poco f1 i mi note 10 je u igri da ga zamenim. Poco f1 ima odlicnu kameru, stvarno sam zadovoljan , pa me interesuje da li je neko imao poco f1 a sada koristi mi note 10 da li je i koliko bolja kamera. Mi note 10 ima bolji i veci ekran, i po recenzijama bolje kamere, sve drugo je bolje na poco f1.

Pozdrav, da li možda znate gde zameniti ekran na Mi Note 10 po nekoj normalnoj ceni. Naravno da je servis pouzdan?

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Ispada da je ovo neka optimalna kupovina za one kojima je fotografija bitna.

Ili grešim?

Koliki mu je nedostatak što je model s kraja prošle godine?
U poređenju sa recimo Poco F2 Pro, koji bi bio bolji izbor?
Znam da su pitanja nezahvalna, jer svako ima svoj ugao gledanja, ali imam malu dilemu, pa bih svako mišljenje uzeo u razmatranje.

Ako su ti fotografije bitne, onda xiaomi mi note 10 ili pro, ima daleko bolje kamere i prednju i zadnju. Ako su ti bitne performanse za igranje igrica na maximumu i solidna kamera onda Poco f2 pro. Tako ti je najlakše da se odlučiš. Nije mu nedostatak što je sa kraj prošle godine, dobio je miui 12 i dobijaće još godinu dana sigurno nadogradnje.

Hvala ti na odgovoru, kolega. Treba da ga kupim kao poklon, a "primaocu poklona" je fotografija najbitnija. Razumem da će uz recimo XEU ROM-ove nadogradnja biti dostupna i nakon tih godinu dana.

Moram samo da dodam da fotografije koje su blizu slikane su mutne, tj. centar bude oštar a okolina bude izmrljana i onda ne izgleda lepo slika, ali za slike pejzaža i za nešto krupno je super.

Stavio sam Poco launcher. Moze li na njemu da se namesti onaj news feed, kada se ide levo od home screena?

Moram samo da dodam da fotografije koje su blizu slikane su mutne, tj. centar bude oštar a okolina bude izmrljana i onda ne izgleda lepo slika, ali za slike pejzaža i za nešto krupno je super.

Potvrda za ovo, ima problema sa fokusom izbliza, do senzora je.

Poslednja izmena:
Generalno problem koji imaju telefoni koji koriste senzor te veličine

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Zar se za slikanje izbliza ne koristi makro senzor, onaj od 2MPx?

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ne, nego kad se koristi glavni senzor za slike koje su bliže, ne toliko blize da mora makro kamera da se koristi, nego kad treba neki list papira ili list od novina ili knjige da se slika npr.

Kako to ne možeš uslikati? Ja sam slikao platnu karticu sa glavnom kamerom iz blizine i super se sve vidi, tipa blizine od oko 10cm, a ne papir a4 ili a3.
Zna da prebaci na portretni mod gde je sve okolo mutno, a to bude u fokusu, sto je normalno zbog senzora. Moj je mi note 10 pro.

Ja ne mogu uopšte toliko blizu da dođem i da slika bude čista.

Da li postoji folija za ekran za 10 lite?
U prodavnici mi rekose da se ne pravi, pa ne znam da li me loze, da bih kupio staklo od 3 hiljade.

Ja sam morao da kupim staklo, isto su mi rekli da nema folija. I ja sam sa 2500 prošao i sad mi se celo odlepljuje...

Note 10 Lite ima isto zakrivljen ekran?

Ima folija, samo traži za mi note 10, ja sam bio našao, pokazali mi, znači da se pravi, loze te.:) Al da staklo se lepi ono uv staklo koje košta 3000, stavljaju, bar meni su, od p30 pro, stalo extra. Al počeli mehurići da se vide, ali dosta je izdržljivo ne puca tako lako, ispao mi je i nije puklo tek posle ko zna kojeg puta, a ono drugo jeftino za 1000 puca odma.

U Rusiji:-D al ima folija, može da se nađe valjda i u Srbiji. mi note 10 Lite i mi note 10 imaju iste ekrane.

Nazad
Vrh Dno