Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 4

R1A1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
23.09.2015
Poena
20
Xiaomi Mi Mix 4, novi top model ovog proizvođača. Prema dostupnim informacijama, Mi Mix 4 ima Snapdragon 875, kameru od 150mpx, 100W brzi punjač, prednja kamera od 40mpx, 2K displej 120Hz....
Cena se ne zna a prema nekim najavama neće biti manja od 800$.
scale-1200-1.jpg

Jos nije izisao. Tako da su sve nagadjanja, a kad ce ne zna se :) Mozda je to taj sto se pise da ce imati zoom x150 , videt cemo. Ja se nadam da ce biti mix4 to im je najkvalitetnija serija telefona, i najunikatnija.

Ovo ako uopste bude ide preko 1200$.
Mi 10 Pro nema nista slicno pa je preko 1000$.

OMG

nisu normalni a cene za xiaomi odoše u nebo.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednje od Xiaomija koje je bilo vredno paznje za manje novce je bio Mi9t/pro,posle toga je krenuo bezobrazni skok cena..

Mozda ce Kineska verzija biti 800$
Cena se ne zna ali prema dostupnim podacima neće biti manja od 800$. Ako je to tačno, onda će i kineski modeli biti skupi.
Već ga nazivaju kineska zver ili kinesku super flagšip telefon?
33.jpg154.jpg

Poslednja izmena:
Pa ako bude takav kao sto pricaju i vredi onda tih 800 i vise dolara naspram ostalih

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Nego sta ce, zamislis samo ode prosecan kupac u prodavnicu i vidi Xiaomi skuplji od Samsunga i iphona, ima da se biju za njega

Prosečni kupac gleda znak na telefonu. Ako vidi Samsung ili jabuku to i kupuje

Prosečni kupac gleda znak na telefonu. Ako vidi Samsung ili jabuku to i kupuje
Polako. I Samsung i iphone su bili mala deca za Nokiu kada su se pojavili. I njima je trebalo da se probiju u vrh i zauzmu današnju poziciju. Marketing čini čuda. Xiaomi kopira iphone po tom pitanju. I oni otvaraju svojesve xstore i sve više poziciraju svoj brend. Lično već koristim njihove telefone, smart TV, usisivač, soundbar kao i BT zvučnik a imam i pribor za testiranje vode. Da li će preskočiti konkurente, ne znam ali verujem da hoće ako nastave ovako.

Marketing i Xiaomi ne idu u istoj recenici.
Zato sto ti mislis da je marketing samo "promocija"...moj dobri Lanikore marketing je mnogo vise od toga a Xiaomi ne da ga dobro radi nego je u njemu napravio neke poteze koji ce biti primjer u knjigama marketinga kao nevjerovatno pametni i dobri. Eee da, ima jedna definicija marketinga koju sam uvijek najvise volio a skovana je mnogo prije nastanka Xiaomi-a i koja kaze "Marketing je kreiranje zadovoljnog kupca" [emoji3] kao da je autor pisao za Xiaomi [emoji3]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Marketing i Xiaomi ne idu u istoj recenici.
Earlier this month, Xiaomi had officially announced the appointment of Yang Zhe as the new Vice President of the group and the Chief Marketing Officer of China. Now, one of the senior executive’s first responsibilities includes the Mi Mix 4, which will be handled by Yang Zhe personally. For those unaware, Yang Zhe has also worked in other popular brands like TLC and Meizu.
više...

Jedino mi nije jasno za sta je taj ekran toliko savijen pozadi na telefonu?

Prilozi

• mix4.jpg
    mix4.jpg
    107.5 KB · Pregleda: 24
Vrhunski, ovako sad jedina zamerka 4500 baterija

Hoće li jednom da stave nešto normalniju bateriju, ne kupujem telefon ispod min 6-7h sota korišćenja...

^Proizvodjacima je cilj da sto cesce menjamo telefone. Zato su umesto vece baterije stavili brze punjenje, da ista brze degradira i da se menja telefon, tj. kupi novi. Na Mi 10 Ultra degradacija je 10% nakon 800 punih ciklusa (sto je ok), ali verujem da ce ova da traje krace, sumnjam da je sa grafenom.

Svakako izgleda puno lepše od onog čuda sa monstruoznom zadnjom kamerom, ali šteta što ih više ne dizajnira Filip Stark.

Izgleda mi veoma dobro samo me zanima hoce li panel biti skloniji kvarovima posto je novo neko resenje, malo je nizak ppi 398 i naravno grejanje procesora 🙂

400ppi je sve samo ne nisko. 😉 Na pregledu ociju, dr mi je rekla "odlicno", a ni na 250ppi (IPS) ne vidim piksele. Tako da ni pentile amoled sa 398ppi nema sanse da bude malo.

Vidim da mu gore, gde stoji kamera ispod displeja, displej nije ravan nego kao da ima udubljenje? To neka nova fora sada za kamere ispod displeja ?

Sve u svemu, bespotreban telefon.

Nije udubljenje nego je folija na ekranu pa je ostavljen (kao i na svim uređajima do sada) izrez za tu kamericu ispod ekrana. Odlično je implementirana koliko mi se čini, nije vidljiva kao kod nekih modela koji su prije pokušali nešto slično (ZTE čini mi se).

Xiaomi-Mi-Mix-4-front-and-back-1000x563.jpg.webp

Xiaomi’s latest phone starts at 771$ for the 8GB/128GB model, 817$ for the 8GB/256GB variant, 894$ for the 12GB/256GB option, and 972$ for the 12GB/512GB option.

Unfortunately, Xiaomi confirmed to Android Authority that this is a “Mainland China device only.”

Poslednja izmena:
Na gsmarena pise cena oko 660eu, slicna njoj je pisala i za Mi11 pre nego se pojavio. Neka je recimo Mi11 bio bum za 2021 a Mix 4 baš i ne jer je mob koga nismo ocekivali onda bi stvarno mozda cena mogla da bude oko 700eu. Ja bi nesto menjao mob, to mi negde ostalo kao trauma od Samsunga, kao daj sto pre da se resim bede i prethodnog modela jer iduci ce valjda biti bolji. Sa Xiaomiem nemam tu traumu ali navika ostade. Prvi put od S7 da nosim vise od godinu dana mob, Poco F2 pro.

Vrh Dno