Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 2

Sredjeno sve. Nije islo bas kao po loju, ali je na kraju sve uradjeno sto je trebalo da se uradi. Root, MIUI Pie, Gcam na kojoj radi sve. Bakterija za sad ok. Mnogo gore nego na Max 2, ali je ipak mnogo bolja sprava sto se tice hendlovanja i nosenja. Tu mi je Max 2 bas pravio problem. Ooooogroman je.

Kako radi Pie? Dvoumim se da li da čekam zvanični update ili da flesujem twrp.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Na prvi pogled, perfektno. Videcemo vremenom kako ce se pokazati, ali ja se ne vracam ni nasta starije od Pite. Stvarno je sprava posebna prica. Nisam navikao na ovoliku brzinu dizanja systema, brze i instalira programe u odnosu na Max 2. Sveobuhvatno sve mnogo glatkije ide :D
Za ruku je jako dobar, prosto mi zao da ga uvlacim u bilo kakve futrole.

Jos nije kasno da se vratis :D

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Sredjeno sve. Nije islo bas kao po loju, ali je na kraju sve uradjeno sto je trebalo da se uradi. Root, MIUI Pie, Gcam na kojoj radi sve. Bakterija za sad ok. Mnogo gore nego na Max 2, ali je ipak mnogo bolja sprava sto se tice hendlovanja i nosenja. Tu mi je Max 2 bas pravio problem. Ooooogroman je.

Koju si stavio Gcam?

Ja isto imam problema sa prednjom kamerom (na Oreu). Npr desi se da uopšte neće da slika pa onda moram da gasim aplikaciju pa ponovo da uđem i tada uglavnom radi. S tim što mi se isti problem dešavao sa više verzija gcama.

Cao drugari.Potrebna mi je pomoc.
Imam mi mix 2 vec 9 meseci i sve je super.Omogucio sam camera2api za gcam i rutovao telefon i menjao romove i sve je lepo radilo i smorila me i htedoh da se vratim na stock rom gde je nastao problem.Mi flash tool nije hteo da flesuje stock rom i onda sam mogao jedino da instaliram xiaomi.eu rom.Izgubio sam rut i nekako se poremetila podesavanja za camera2api i sad nikako ne mogu ponovo da ih omogucim.Ima li neko ideju kako to da resim?
Da napomenem imam poslednju verziju eu roma i orangefox recovery.Hvala

Poslednja izmena:
Da otključaš camera2api:
BuildProp Editor
i iskucaš na kraju (ovo je za Pie):
persist.camera.HAL3.enabled=1
persist.vendor.camera.HAL3.enabled=1

Za gcam ti treba neki file manager (solid explorer npr.) koji ima pristup root-u. Odes u folder "system" i tu na kraju se nalazi build.prop. Ja obicno na kraju dodam tih par linija, gore napisanih.

To je medju zadnjim verzijama, ima i podesavanja, sto je meni bitno. Radi sve, sem sto ponekad ne radi selfi. Meni licno totalno nebitna stavka.

Скинуо и ја и све ради али не ради фокус на камери док при видео снимку ради. Има ли неко тај проблем?

Hmmm, kod mene sada, kada sam procitao tvoj post i promenio nekoliko vezija gcam, radi AF u centralnoj tacki. Znaci gde uperis telefon tu fokusira i to radi ekstra brzo. Fokusiranje prstom nije moguce. Za fotografisanje pricam.

Е то сам мислио фокусирање прстом. Видим да то не ради па реко можда је нешто до мене. Хвала у сваком случају

Evo ga. Posle prvog full punjenja. Preko noci spadne za 5-6%, za dan ipo upotrebe imao sam 4 sata Sot, stim da je ostalo nesto ispod 30% baterije. Kada mu se uklone tasteri i stavi full screen, tad postaje jos zabavniji.
Odusevljen sam izgledom i izradom, ali sa druge strane razocaran bateriom. Verovatno je prevelik uticaj ima ovaj zadnji akumulator (mi max 2), al sta da radim.
Citam neke lazi po netu, kazu 20minuta surfa 3%, 20 minuta videa 5% i pazi sad: 30 minuta igranja 7% :) Pa ne moze brate nikako...

Moras sacekat malo, bar 2-3 dana, tj punjenja. kad se sve slegne. na mi8 moze biti 7h sot za dan ipo. tako da ovde mozda moz 6h

Meni je prosek oko 5h SOT (do 10-15% baterije). Pritom igrice retko igram a uglavnom sam oko 90% vremena na wifi. Ne kažem da je sjajno ali meni iskreno sasvim dovoljno.

još pie da su stavili [emoji23]
afdfb335cec261658c5863fe8a97a504.jpg

Dobio i ja malopre, čini mi se da je priprema za Pie, mnogo je mali da bilo šta donese samostalno, svega 50 mb. :)

Samo se vi nadajte za Pie :)
Nekako mi se cini da je pita problematicna. Sve radi perfektno, tu nema sta da se kaze, ali i kod Max 2 i sad sa Mix 2, baterija osetno slabije drzi. Kod Max 2 jedva izvlaci 5-6 sati (normalno 10ak sati). Sad na Mix 2 ako izvucem 3-4 sata. Verujem da u jednom danu moze da se izvuce dosta vise Sot, ali sa mojim koriscenjem vise se potrosi baterije u leru nego na ekran.

Da ne unosim zabunu sa ovom pitom, verujem da je problem i do mene, jer ne visim za telefonom ceo dan. U leru trosi pa trosi, ali kada se aktivno koristi i ne trosi toliko koliko sam mislio. Evo sad na Vajberu, dopisivao sam se 20min, skinuo je 3-4%, sto je skroz ok.
Tako da onaj koji bas koristi telefon tokom dana, moze da ocekuje zavidan SoT. Po mojoj evidenciji i zapazanju gcam rastura bateriju.

Pozdrav, da li je neko imao problem sa internetom, tacnije mobilnim podacima.Vise puta u toku dana telefon nece da se nakaci na mrezu, kad resetujem mobilne podatke proradi. Radio sam hard reset, zadnji apdejt i nista.

koji rom?
na mtsu, stable rom nemam nikakvih problema

Miu global 10.3 stabil, njegov fabricki nista nisam mjenjao samo apdejt.

Nazad
Vrh Dno