Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 2

Аха супер хвала на одговору. Врт почетком августа узимам овај телефон па ћу писати утиске и тражити помоћ ако ми буде потребна

Stigao Cafele soft kejs,prezadovoljan sam kako je legao,pogotovo u kombinaciji sa Nilkin CP+ staklom...vrh!!!!
uploadfromtaptalk1532965018142.jpg

uploadfromtaptalk1532965029695.jpg

uploadfromtaptalk1532965043777.jpg

uploadfromtaptalk1532965055360.jpg

uploadfromtaptalk1532965065181.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Vrhunski je cefale kejs, imam ga i ja, tanak, dugmići vrhunski

Da li taj Cafele case daje bolji osećaj u ruci prilikom korišćenja od, na primer, fabričkog plastičnog case-a? Ovaj case iz pakovanja je mnogo klizav.

Hmmmm...pazi....sto se osecaja tice,ok je,udoban je...aaaaaliii...grip je po meni malo los...nekako je "suv" materijal,pa mi nekako sklizak u rukama...recimo Nilkin Frosted Shield ima jezivo dobar grip,neuporedivo bolji od ovog Cafele-a. Cak mi deluje i da onaj originalni kejs sto dolazi uz telefon ima bolji grip kd Calfele-a.

Uff, dajte link odakle ste narucivali zastitno staklo. Koje je najbolje?

Utegli ovaj MIUI 10 bas lepo...
uploadfromtaptalk1532986790931.png
uploadfromtaptalk1532986801190.png

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

hvala lepo [emoji3]

samo da se upišem u klub čitalaca :)

kupim globalnu verziju, odmah mi ponudi OTA 9.6.1.0 što sam i odradio.
drugi dan po kupovini doživim kompletan pad sistema. iz čista mira je počeo da gasi sistemske procese. obaveštenja o gašenju stalno popup-uju i ništa se na telefonu ne može raditi. na kraju, jednostavno ode u neki safe mode (pojavi se znak mix2 na ekranu) i ne pomaže ništa osim restarta. i tako sve u krug.
obzirom da je kupljen u lominoj ulici, odnesem na servis, ljudi instaliraju novi OS i rešen problem.

ono što me kopka je šta je mogući uzrok? jer sad kad je crv kod mene, crv radi svoj posao :)

evo jedan nesvakidasnji problem sa MIX 2. samo kao info ako se desi jos nekom da ne poludi [emoji39]

vozio sam auto 50km i stanem do prodavnice da kupim nesto. po pokretanju motora i kretanju cujem konstantno neki zvuk kao da lezaj na ventilatoru cvili. iskljucim ventilaciju ali zvuk se i dalje cuje i sledeca 2km do kuce konstantno, ne mogu da odredim odakle kao da je iz klime, punog racunara, radio aparata. sve iskljucim - ono i dalje se cuje. iscupam roidmi 2s da slucajno nije on pobrljavio iako je radio iskljucen! onda najzad ukapiram da se cuje iz telefona koji je na suvozacevom sedistu!!!

iskljucim telefon ali zvuk iz njega i dalje dopire!!! ne prestaje. mislim koji je ovo djavo usao u njega. bio sam siguran da je telefon riknuo. sacekam 5 min. ne pomaze telefon i dalje pusta zvuk. na kraju iskljucim motor. istog sekunda nestaje zvuk iz iskljucenog telefona!!!

palim ponovo auto, palim ponovo telefon zvuka vise nema. pokusavam jos dva tri puta i nema vise zvuka???

da li je neka interferencija izmedju motora, ekektronike auta i telefona ili koji je djavo ali da je meni neko drugi ovo ispricao ja bih mu rekao da se glupira [emoji39][emoji39][emoji39].

Samo za info ako se jos nekome desi da ne panici ali ja sam bio sto posto ubedjen u toku voznje da je zvuk do auta, da je riknuo ventilator, kais, komresor klime ili sl.

za razliku od tebe, ja imam ovozemaljske probleme :D.
dešava se sa vremena na vreme (baš retko) da i dalje izbaci obaveštenje da se ugasio neki proces (tipa google play video).
za razliku od ranije, fon nastavi da radi normalno.
dešava li se ovo još nekom?

Ne, kod mene nema Force Close-ova. Mada ja sam disable-ovao Play Movies app, jer je ne koristim. Radi sve odlično.

to je konstanto. ja to i ne smatram problemom [emoji16] jer ga i ne koristim a mrzi me da se bakćem istim. inace sam na global stable da ne misli neko da je do kustom roma [emoji41]

evo meni se konstantno desava na izlasku iz e-Control i Lha aplikaciji za Broadlink smart uticnicu. tako da mislim da je do aplikacija [emoji39]

b86fd1953cba45e6244b19f8c224c673.jpg

Poslednja izmena:
Stigao mi he telefon u subotu I stvarno Sam prezadovoljan sa njim. Izbacio mi je update na 9.6.1 pa ne znam da li da azuriram. Imate li vi neka iskustva sa ovim updatom I znate li kad ce miui 10?

slobodno pusti 9.6.1

to je konstanto. ja to i ne smatram problemom [emoji16] jer ga i ne koristim a mrzi me da se bakćem istim. inace sam na global stable da ne misli neko da je do kustom roma [emoji41]

evo meni se konstantno desava na izlasku iz e-Control i Lha aplikaciji za Broadlink smart uticnicu. tako da mislim da je do aplikacija [emoji39]

b86fd1953cba45e6244b19f8c224c673.jpg
Koji ti je ovo vidzget za vreme? Bas dobro izgleda...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pozdrav, postao i ja ponosni vlasnik mix 2 :)
Interesujem me jel zna neko jel gubim garanciju ako otkljucam bootloader?
Kontam da custom recovery i neki custom rom mogu da vratim na fabricki ako zatreba ali koliko znam bootloader kad otkljucam nema ponovo vracanja na fabricki?
Hteo sam da probam gcam i mozda neki drugi rom pa me interesuje ocu li imati problema ako nedaj boze zatreba da ode na opravku u garantnom roku.

Bootloader de moze zakljucati bez problema, fleshni stock rom

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Odlicno,hvala :)
Kod postupka za otkljucavanje,rutovanje,itd vidim da pise mi mix 2 (chiron)
Sta mu znaci chiron? Jel mogu ja sa mojim global pratiti ta uputstva?

Chiron je kodno ime za Mi Mix 2.

Питање једно. Да ли вам телефон чита пуну брзину кућног интернета. Проток ми је 100 међутим телефон чита само 44 и неће више док на другом телефону иде до 75. Знате ли до чега је?

Verovatno je problem u tvom ruteru. Probaj najjednostavniju stvar, izvuci strujni adapter rutera iz struje, pa ga vrati?

Upravo sam testirao, Mi Mix 2 izvlači punu brzinu mog protoka.

4bb351f9c17b925378545f03a4313b5c.jpg

Poslednja izmena:
Пробао са то. Ставио сам најновији софтвер и опет иста прича. Звао сам Вектор и они су ми рекли да не чита пуну брзину зато што рутер није на 5ghz па има ли то логике или не да знам да ли да се убеђујем са њима?

Naravno. Mislio sam da i testiraš na dual band ruteru (2.4/5GHz). Kako ti drugi telefon izvlači brzinu od 75Mbps na istom ruteru putem WiFi?

Idi na wifi u settings i spusti se skroz dole. Videces Connection type. Stavi na high speed.
56fbe30effcdb02c2760d80fcaa34da1.jpg

Ставио сам и на high speed и опет иста брзина. Рутер ми је на 2.4 а и тај други телефон има само 2.4ghz па можда због тога извлачи већу брзину него ја. Немам идеју шта може бити. Коју верзију софтвера имате?

Vrh Dno