Šta je novo?

Xiaomi Mi Mix 2

@ZAP

Nisam nasao da si pisao, ali kako ti se čini kamera na Mix 2 u odnosu na Mi 5s? Stock vs stock, gcam vs gcam?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
iskreno ja kamere na mobilnim ne shvatam ozbiljno [emoji3]

za mene postoji samo jedan fotoaparat a to je dslr sve ostalo su igracke.

nisam mnogo ni slikao ali definitivno je bolja pogotovu u noćnim uslovima.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Svaka cast na komentaru, eto toliko o prepucavanju koja je kamera bolja.

Kasno se uključujem u temu o sluškama VS bluetooth, ali sam i ja isto primetio. Imam neku bluetooth zvučnik, i kad ga povežem preko kabla, čuje se baš slabije u odnosu na to kad se poveže preko bluetooth-a.
Kad smo već kod bluetooth-a, Mix 2 bi trebalo da ima bluetooth 5.0 i da podržava više zvučnika odjednom. Imam samo jedan bluetooth zvučnik, pa nisam mogao da povežem više, jel neko probao?
Imam i leeco cdla slušalice, kvalitet je odličan, iako su malo tiše od Xiaomi piston koje se povezuju sa donglom. Još jedna stvar koju sam primetio, telefonu sa leeco sluškama treba jedno 5 sekundi da "shvati" da su povezane, i u početku zvuk ide preko zvučnika, a tek posle 5 sekundi krene preko sluški. :)

@ZAP@slavisaj...
Po toj vašoj logici ni ekran, procesor, zvučnike... ne bi trebalo da shvatamo ozbiljno.
Imamo 4K tv od 50 I kusur inča, ozbiljne zvučnike za slušanje muzike, kompjutere...
Ja mislim da najmanje 70% ljudi ne poseduje dslr. Neki zbog novca, a neko prosto neće da vuče aparat sa sobom.
Inače, na top Huawei, Samsung, Pixel telefonima kamere nisu ni malo za pocenjivanje i zadovoljiće 90 % korisnika. U srednjem segmentu tražimo najviše što možemo da dobijemo i mislim da su pitanja vezana za kamere skroz na mesto.

pa ako mobilni koristiš da gledaš filmove i tv, ako mobilni koristiš da slušaš kvalitetnu muziku onda da u pravu si

@savarakatinko Ja sam vise mislio na to da su svi top telefoni tu negde i da svi oni prave odlicne fotografije, i da se ne vredi prepucavati koji je bolji, to su nijanse. Drugi svet je DSLR i to ne moze da se poredi.

@slavisaj
Slažem što se toga tiče.
@ZAP
Poenta je da za sve što radiš na telefonu postoji bolja alternativa. A razlog zašto ipak koristimo telefon za sve to, je njegova mobilnost.
Imam sina od godinu dana i zamisli da čekam njegove prve korake i reči sa dslr-om na stočiću u dnevnoj sobi.
Ili da na odmoru od 10 dana svuda sa sobom nosim teški i gabaritni aparat, umesto da na neki lep predeo ili momenat samo izvučem telefon iz džepa i slikam.
S9, Huawei p20 i slični telefoni prave slabije fotografije od dslr-a, ali je kvalitet na dovoljno visokom nivou da zbog svoje mobilnosti ti telefoni po funkcionalnosti prevazilaze aparate po meni. Sem ako se neko ne bavi fotografijom profesionalno...

@ZAP@slavisaj...
Po toj vašoj logici ni ekran, procesor, zvučnike... ne bi trebalo da shvatamo ozbiljno.
Imamo 4K tv od 50 I kusur inča, ozbiljne zvučnike za slušanje muzike, kompjutere...
Ja mislim da najmanje 70% ljudi ne poseduje dslr. Neki zbog novca, a neko prosto neće da vuče aparat sa sobom.
Inače, na top Huawei, Samsung, Pixel telefonima kamere nisu ni malo za pocenjivanje i zadovoljiće 90 % korisnika. U srednjem segmentu tražimo najviše što možemo da dobijemo i mislim da su pitanja vezana za kamere skroz na mesto.

+1
Apsolutno. Šta će nekom mobilni, pored fiksnog ili bežičnog fona? Imam dSLR na kome se uhvatilo prašine da razmišljam da ide na oglase, ne sećam se kada sam ga upotrebio. Mrzi me da ga nosim, po svadba ne slikam da prodajem slike, pogotovo ako je neko putovanje ili odmor nema šanse da vukljam još i dslr, rezervne baterije, punjač... ma nema trika, to je prošlost. To ostaje samo za nekog ko se profi bavi. Dobra kamera na fonu završava sve. I neko može slikati i sa VGA kamerom, pa dobbiti lepšu sliku nego neko sa najskupljim dslr.

Poslednja izmena:
Samo da se cekiram u ekipu, od proslog petka i ja sam vlasnik mi mix2.
Sjajan telefon, dizajn, ekran, tanki bezeli, brz je kao metak, dakle kao uvodnik za supermana :D
Upalio sam odmah gesture i mogu reci da odlicno rade. Sve u svemu prezadovoljan sam.

I ja sam na nagovor kidenceta presao na mix2. Odlican ;)

Šta si vozio pre toga?

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Stiglo Nilkin zastitno staklo,iako sam rekao da necu stavljati nista na ekran,morao sam probati....:) Leglo je savrseno,nigde mehurica niti tragova odlepljivanju,odziv pod prstima mi je deset puta bolji nego da kuckam po golom ekranu,sve u svemu cista desetka sto se nabrojanih stvari tice...e sad...izgled...hbg,nije to to,ali nije ni lose....Pogledajte prilog 252139Pogledajte prilog 252140Pogledajte prilog 252141

Nikako da pronadjem link odakle si porucio?

@Pumba1
Standard,sa Aliexpresa

Stigao zvanično Mi Mix 2s na sajtu cena 79990din...očekivao sam za 10 hiljada manju cenu pa da dođe kod operatera, sada će i kod njih biti teško isplativ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baš jaka cena , pogotovo ako je u Rusiji nekih 490e a tamo su legalno mobovi uvek preskupi.
Nisam siguran da će se uopšte i pojavljivati kod operatera, ali ajde da sačekamo još malo

Stvarno nema smisla! Sad gledam u Mi Store u Francuskoj Mix 2s je 499€, u Španiji isto a potpuno keramička verzija 8gb/128gb je 599€!
Baš smo mi ovde bogati...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bezobrazluk. Evo i Honor 10 primer u prodavnici 70k. lol

Kome treba staklo , preporuka za ovo...

Xiaomi Mi Mix 2 2S Tempered Glass Nillkin CP Full Cover Screen Protector For Xiaomi Mi Mix 2 S 2S Protective Glass 5.99 inch
http://s.aliexpress.com/rI7rYzIr?fromSns=Copy to Clipboard

Ja uzeo cisto da probam i mogu reci da je staklo top.
Od ivice do ivice, lepi se celom povrsion, ne masti se puni, prst lepo klizi... vredi definitivno.

Poslednja izmena:
Oko 350€ (42-43000) je verzija 6gb 64gb u Bg radnjama sa kakvom-takvom garancijom. Isplati li se uzimati s obzirom da je baterija ispod proseka? Koliko vidim i kamera ne snima u 60fps ni pri FHD a SD835 to podržava.
Pročitao sam par stranica unazad, ali ne spominje se puno o bateriji.

Ne znam koliko koristis telefon, ali za moje potrebe je trajanje baterije i vise nego iznad proseka. Ujutro u pola 8 skinem sa punjaca i bez problema mi izgura ceo dan.

Baterija je samo na papiru ispod proseka. Imao sam Redmi Note 3 Pro pre Mix-a, I Ja sam mislio da će mi biti baterija problem, ali lagano izvlačim ceo dan sa jačim korišćenjem. Prosečno preko 5 sati SOT-a. A i punjač je quick charge tako da je sve jako dobro što se tiče baterije

Takodje,baterija sasvim dobra,sto kazu kolege iznad,gura ceo dan bez problema,kod mene sot uvek iznad 5h....

Kod mene isti slucaj 5+ sati SOT, lagani cijeli dan izgura.

9.6.1.0
aafc531809406b9802816f7003af4970.jpg

Vrh Dno