Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Moras dodati tu liniju ako nemaš.

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ajde ako nekom nije tesko, da napise koje sve linije treba da se dodaju i zasto.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Jel se moze pojacati zvuk u slusalici prilikom poziva preko Viper-a ? Posto imam neki AudioFX mod i nema nikakvih podesavanja za zvuk u slusalici...

Poslednja izmena:
Ako imas root, onda viper4arise. Ja drzim skoro na min tokom razgovora

Nemam tu liniju u build prop?

Inace jel neko narucivao original bateriju? Ova njegova oslabila. Prilikom slikanja sa gcam telefon se gasi iako ima 60%.

Nisam narucivao, verovatno nema greske ako uzmes fabricki kapacitet. Pojacane verzije ne piju vodu. Ako se gasi na 60%, verovatno je baterija, mada moze biti i ploca. Losa baterija se brzo puni, padaju joj % naglo i gasi se tel. Ako je na 60% i upalis, da li se bootuje, da li radi? Ako radi, nije baterija, vec ploca

Ne bi se složio sa tobom ne zato što neću da čujem takav odgovor, nego što sam već sa dva telefona imao istu situaciju. Cim se optereti malo više ispise power low shuting down. A i verujem da je posle godinu i po batetija oslabila.

Stavio sam juce LOS 14.1,za sada mogu reci da ima prednosti i mane u odnosu na Mokee. Konacno gore imam 3g,HSDPA pokazatelj. Ikonice su vece i ne mogu se smanjivati. Dock ne moze da se poveca broj ikonica. Baterija je bolja(bio sam skeptican da moze bolje od Mokee). Notifikacije za Twitter opet rade, i tako. Generalno zadovoljan

Ko jos koristi sistemski launcher? :D

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Kakav da je, nije ni 10% nove. Sta te je podstaklo da uzmes max 2, posebno kao vlasnika keca?

Jedino jedino: vise rama za gcam, apsolutno nista vise. Da sam imao model sa 3gb, nikad ga ne bi ni menjao.
A za launcher se ne slazem sa tobom :) Mozda je 10. deo NOVE, ali bas takav meni treba. 2-3 opcije i to je to :D
Usput, lepo radi, puterasto.

Kao sto rekoh meni gcam nikad nije pukao, stvarno od uzasne pravi pristojnu kameru mada bih svakako pre birao bolji cpu. Ako 3 bude stvarno imao 6k mah, tad cu menjati fon :)

Navika je cudo, novu koristim skoro 10 godina, to je prvi app koji instaliram na novi telefon i uz njegov backup i restore omogucava bezbolan prelazak na nov fon.

Nova launcher je ok, mada sad na LOS ima jako slican. miui je opet ok, treba menjati kad dosadi, ili sw, ili launcher

Izašao Stable rom Version: V9.1.1.0.NBCMIEI (MIUI9) za MiMax1.
Jel probao neko,ima li problema sa njim?

Probao sam noviju gcam: ovu ovde
Ima mnogo opcija i jedva sam pronasao kombinaciju za mi max (2) i definitivno pravi losije fotke. Ne skida šum bas tako dobro.
Kombinacija je nexus 5 i limited. Ko hoce da proba.

I ja sam nesto razmisljao da nabacim LOS. Cisto da vidim kako izgleda. Na MIUI sam se bas navikao i ide ko po loju, ali mi se cini da se malo bahati sa resursima, kao da malo vise trosi bateriju i ram. Ako se opustim i u toku dana ne brisem nista iz memorije, zna da ode ispod 1GB (a imam 4GB), sto je meni neprihvatljivo. I to nema bog zna sta u memoriji. Tipa Blic, settings, kamera, galerija i sl.
Sa 2GB sam imao 500-600mb slobodno u takvoj situaciji, a sad sa 4GB 800-900mb. Totalno shitasto.
Zato sam hteo da isprobam nesto drugo.

Poslednja izmena:
Los fino optimizuje RAM, ima opciju zRam gde kao kompresuje. Meni u stanby je slobodno 1.7gb. Po tom pitanju je bolji od Mokee. Takodje baterija je nesto jaca u odnosu na Mokee. Definitivno vredi probati

Probao sam ga sinoc, i ovde za mi max 2 deluje nedovrseno. Skockao sam ga, stavio xposed, gcam ( koja radi bez HAL3 u build.prop - valjda je "fabricki" stavljeno). Bas malo opcija ima. Kada sam ga instalirao imao je i do 2.2gb slobodno. Posle 10ak programa, sve se vratilo gotovo jos gore nego na miui. 1.6gb kad sve pocistim. Tako da se nisam nesto odusevio, plus sto Nova nije toliko glatka kao miui launcher. Jos ne radi Infra red. Stavio sam i njega kao backup u twrp i vratio se na miui 9. Steta sto za dvojku bas nema rom-ova. Ima ovaj moj kuvani, varijanta kuvanog i Los, koji je nedovrsen.

Ne brinite za ram, nije android pc. Pozeljno je popuniti ga koliko je moguce jer ne utice na peeformanse.

Brinem za ram, jer sam zbog tog i prodao Mi Max 1. Gcam je radila danju. Nocu, kada treba da skida brdo shumova, u velikom broju slucajeva samo pukne, bas zbog nedostatka RAM-a. Tako da je prazan ram i te kako potreban :)

Nama koji ne koristimo Gcam uopšte nije važna memorija.Za godinu dana koliko imam MiMax nijednom nisam očistio memoriju...

Svakim restartom se obrise, ja imam naviku da ubijam iz privremene memorije

Jedini restarti su kada dođe novi update i nikada više.

Ja imam naviku da ga povremeno restartujem

Takodje ni ja nisam obracao paznju na slobodnu memoriju i sve je radilo ko podmazano. Jedino gcam pravi "problem", tako da se tu slazem. Ko je ne koristi, nema potrebe da se opterecuje tim stvarima.

Nije poenta da li je ram potreban ili ne. Naravno da jeste ali android radi drugacije. Ne drzi u ramu aplikacije zauvek i ubija ih cim mu zatreba jos. Tako da nema nikakve razlike da li je slobodno 2gb ili 2mb.

Problem sa gcamom je sto radi na foru i ocigledno istripuje telefone na kojima nije zvanicno.

Ti zapeo, pa hoces da isteras svoje. Nije problem u google kameri, to sto nije podrzana za druge uredjaje. Problem je nedostatak ram memorije. Imao sam uredjaj sa 2gb i kad dodje do ozbiljnijih kalkulacija, jednostavno pukne, jer nema memorije. Kada procistim memoriju koliko joj je potrebno za komotan rad (tipa 700-800mb), tad radi nesmetano, ali kad padne na 300-400mb, odbija saradnju. Niko od kolega sa 3 gb nije imao taj problem, kao sto ga ni ja sad nemam sa 4gb.

Nesto je tebe kocilo ocigledno, meni radi kao podmazana. Samo imam problem sto pali flash i fokusira bez problema, a kad treba da opali sliku on ugasi flash. Jel treba jos neka linija da se doda u vezi toga?

Mislim da je ta prica da Android ubija procese koji mu ne trebaju, da bi oslobodio RAM samo teorija

Izgleda da se samo ne razumemo hektore. Nema sta da isterujem, cinjenica je da si taj problem imao samo sa gcamom koji je u nedostatku boljeg izraza hakovan. Svaki drugi app bi "napravio" sebi rama.

Also, nije teorija. Ne zatvaraj nista 24h, idi u recents i otvori app koji je skroz desno, ucitace ga ispocetka aka nije u ramu.

Vrh Dno