Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

U petak kad izadje oficijalni, onda moram da vracam stock?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pa vidi ovaj sa xda treba da "globalizuješ", a ovaj sa mi-globe ili xiaomi.eu su već spremni.
Ja definitivno preferiram ovaj sa mi-globe rom builder-a....

Pa da bih dobio OTA

Mislim da u petak ne dolazi OTA update za global rom.

Mislio sam da stize, onda ostavljam ovaj

Hmm, ne svidja mi se ovaj MIUI 9. Vidi se da je beta, sto nisam primecivao na proslom. Kad skrolujem, cesto se izgubi deo brojke kod sata ili se polovicno ispise. Fali mi u recent items onaj prekidac da prikazuje ikonice umesto velikih slika programa. Kad stisnem home taster, on me prebaci na prvi ekran, koji inace nije home skrin. Tako da se vracam ja na prosli rom. Daaaleko od toga da osecam da je drugi procesor u telefonu.
Ili je tebi jako lose radio prosli, ili ja ne primecuje nikakav pomak.

Meni se svidja, sa home dugmetom i drugom stranom si upravu, ali fino radi.
Ne osecam ne znam kakvo ubrzanje, ali opet je malo promenjeno. Ne toliko kao u RR sto je po meni dovoljan razlog.

Poslednja izmena:
Ja osećam ubrzanje - nemam neke test metode, ali prosto sve što kliknem brže se otvori - bar je takav moj utisak.
Fakat da home ne može da se namesti (ranije je to išlo sa swipe tri prsta odozgo, ali sad ne radi) i to jest glupo, ali kod skrolovanja nisam primetio ništa...
Pojma nemam - sve se brže otvara i reaguje. Jesam ja imao Xylon SystemUI Animations na prethodnoj verziji, ali kad uzmem u ruku RN4x sa SD625 i RN4 sa X20 i poslednjim njihovim stabilnim Miui 8, ova 9 radi najbrže.
Može da se desi da ove prve verzije nisu optimizovane za manje RAMa?

Si dobio nesto sa oni battery profilom sto si stavio na stedljivo? Mislim da je kod mene stavljen xylon

teško mi je da procenim zato što mi je bio telefon na 55-60% kada sam zavrđio instalaciju, a od tada je izgurao dan ... ali bez nekog preteranog korišćenja. Onako "od oka" sam zadovoljan kako se ponaša baterija.
Xilon definitivno gasim - na kraju mi se nešto ne sviđa. Probaj bez Xilona i sa performance profilom - mislim da možeš opušteno dirty flash.
PS: kod mene su samo sledeće opcije štiklirane:
Install MIUI Weather App
Install Viper4ARISE
Install MiXplorer App
Xiaomi Sync Service
+ Super su i performance / battery profile

Kod mene MIUI weather, mail, explorer, Viper, Supersu, battery Default. Probao sam rom bez Xilona nisam primetio razliku u brzini. Brz je i ovako poprilicno i sa stock rom

Sad mi je baterija na 100%, pa ću da vidim kako se ponaša ovaj performance battery profile...

Meni ovaj default bas fino radi, i moram reci da ambijetalni senzor radi bas bas dobro. Ranije mu je trebalo da se prilagodi neko vreme. Sada kako prolazim iz prostorije u prostoriju, menja osvetljenost ekrana

Zadovoljan sam baterijom, trenutno skoro 6 sati SOT, uz 50%. Jedino sam primetio kada ocu u opcije slušalica da uđem, onda puca settings

what ??? 6 sati i jos 50% baterije ?
To jedino ako pustis navigaciju ili film i ne cackas nista. Ja udjem u jednu igru, odigram minut-dva i ode 3% baterije :)

Igram world of ships, 30 min, ostalo internet, socijalne mreze :)

Viper4arise definitivno ozbiljnija aplikacija od Dolby. Bas bas dobra

Poslednja izmena:
Trenutno SOT 7:30,1 dan 7 sati standby, još 30%

Sreca pa sam pre ovog mog imao flex2, na kom sam jedva izvlacio dva ipo sata. Kad bude tri, ja sam pevao. Sad pet ipo - sest sati, skroz ok, al opet skoro duplo manje od tebe, a isti telefon :)

Poslednja izmena:
Koristiš convolver i impulse response?
Ovako za slusalice
63c6be495c66221542fcddad9f792096.jpg

Moze li jos neko da potvrdi da ima 10+ SOT ? Ako je to normalno, onda je moja baterija opasno oslabila.
Rekord mi je 10 i nešto malo preko sati SOTa to je bilo u prvih mesec dana kada sam kupio telefon...

Sada posle 9 meseci korišćenja telefona izvlačim 6.5-8.5 sati SOTa.
Mada sam promenio način korišćenja telefona, mobilni net ne gasim i često puštam wifi tj telefon mi je hotspot (imam 100gb neta preko MTSa pa gretoda da propadnu :) )

Koliko je tebi prosečan SOT?

Evo ti na linku moja kolekcija inpulse response-a:
https://app.box.com/s/ne37asfr1hyqt4h11nipif0s368f8xvc
Kopiraj sadržinu u Viper4Android folder, uključi convolver - izaberi impulse response i vidi koji ti najbolje paše ... Kad ubodeš pravi - čudo jedno kako može dobro da zvuči ...
PS: pre neku stranu sam okačio jedan impulse response koji lepo ide na phone speaker, a nema ga u ovoj kolekciji koju sam okačio ...

Isto i kod mene, prvih 2 nedelje od kad sam uzeo tel sam imao 10 sati SOT, sad izvlačim prosecno oko 8h.
@vlawyer nisam upoznat sa tim, to su verovatno neki preset-ti? Pokusacu bas

Baterija ti izdrži 2 dana?

Meni dan i 3-6 sati u proseku...

@vlawyer nisam upoznat sa tim, to su verovatno neki preset-ti?
Ne baš preseti to je više način na koji se obrađuje zvuk (pojčava), a prema tome kako se zvuk ponaša u raznim scenarijima. Recimo impulse response ti kaže kako će se koja frekvencija ponašati (pojačavati) u nekom prostoru ili uređaju, a onda convolver to simulira.
Kada nađeš dobitnu kombinaciju - nema bolje obrade zvuka na telefonu...

Ubacio sam, ali ne primecujem nikakvu razliku. Elem, bass+ opcija bas kida, ovo bi trebalo da je na stock rom :)

Nazad
Vrh Dno