Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 3

Lepe slike pravi note 9 pro. Ja sam ga menjao za poco x3, samo zbog bagovitog softvera, ne znam kakva je situacija sada, kontam da su ga ispeglali malo.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ono sto sam primetio, fabricki pretrazivac ne ostaje u memoriji. Čim izadjem, on ga obrise iz recent tabs.
Postoji bag, ali je afektovan globalni rom, u control center nema pokazatelj potrosenosti data paketa. To recimo na China stable ima, ove nedelje mi se otključava bootloader, pa cu videti da li ostajem na global ili idem na China stable
Baterija je odlicna, a brzo punjenje nestvarno. Zaista puni bolesno brzo.
Sve u svemu, telefon je meni fantastican.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Sad mi nije jasno da li pričaš o Mi Max 3 ili Note 9 Pro :)

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Note 9 pro :D

Redmi Note 9 Pro je najprodavaniji Xiaomi u 2020-oj....
A Redmi Note 10 izlazi 6-og januara sledeće godine.

Poslednja izmena:
Prvi put gledao sam film na Max 3 preko Stremio aplikacije. Fantastično i ne napreže oči nimalo...
Na 4G za 2h filma baterija iscurela od 75% na 66%.
Monstrum.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Najvise me nervira sto na global romu ne radi double tap to lock. Ima kao opcija, ali ne funkcioniše. Ili staviti China stable ili drugi launcher, ludilo.

Kako ne radi, radi i zakljucavanje i otkljucavanje. Bar je radilo kada sam ga imao. Radi i na poco x3 isto.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ne radi, na stock launcheru, radi kad je zakljucan ekran i oces da ga upalis i ugasis. Ovako kad hoces da zakljucas ekran sa home screen, ne radi
586c0baae17bfc9fa8a566df35723c08.jpg

Jesi probao da ukljucis kada zadrzis prst na home screen-u? Kao kada hoces widget da stavis, zadrzis prst, pa idi u settings pa u more i tu nadji opciju lock screen. Meni radi bez problema.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Tu ga u stock rom i launcheru nemam kao opciju, znam na sta mislis, ali ga nema. Nema veze, zakljucavam preko control centra za sada

Probaj poco luncher. Ako vec nisi.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Ja nemam pojma kako bih funkcionisao sa nekim drugim, bilo kojim launčerom.
Godinama koristim Nova launcher. Savršen je.

Isto, podesim i zaboravim na njega, tip aplikacije koji kupis iako ti ne treba jer radi perfektno.

Ne bih vise da smaram u ovoj temi o drugom telefonu, ali sam hteo napraviti poredjenje, možda nekome pomogne pri odabiru narednog telefona. Poredjenje je iskljucivo Redmi Note 9 pro 6/128gb sa Mi Max 3 4/64gb

Prednost:
Lakse se koristi zbog manje veličine, odnos 19:6, i ivice su tanje
Definitivno se puni nenormalno brzo
Baterija je ista kao na Mi Max 3, SOT je odlican
Kamera je odlična
Sim tray ima mesta za 2 sim kartice i memorijsku.
Brži je u radu (noviji procesor i 6gb ram)
Zvuk tokom razgovora u slusalici odlican(meni je Max 3 bio dobar, ali je ovaj jos bolji) i znaci mi jer slabije čujem.
Izlazna snaga na slusalicama(zicnim i bluetooth) je odlična, i nisam ni koristio Viper4android do sada, mislim da i necu.
Fabrička aplikacija za kameru pravi bolje slike od Gcam, osim u potpunom mraku, ali ko tada slika.

Nedostaci:
Zvuk muzike na donjem zvučniku je losiji u odnosu na Max 3
Otisak prsta sa strane, moze da zasmeta, pri uzimaju telefona, moze se slucajno otkljucati.
Otključavam ga iskljucivo desnom rukom.

U nastavku par stock fotografija, nocne su radjene sa Night modom u stock aplikaciji

https://ibb.co/C9x1P9r
https://ibb.co/pZJt6jb
https://ibb.co/9g0GqmF
https://ibb.co/FbMsmFd
https://ibb.co/2s9mTSB
https://ibb.co/r7yCV0P

Nemojte zameriti sto sam malo pomešao dve teme

Poslednja izmena:
Meni ne smeta, kad vec nema konkretnih mana bar da ga merimo sa drugim telefonima koji su alternativa :D

Ma daj, naravno da ne zameramo...
Iskreno, apsolutno nemam ništa protiv da i u 2021-oj koristim Max 3 jer mu zaista ne mogu naći manu ali zaista mu ne mogu naći ali hajde da pitam ovo a da ne odemo na neke skuplje telefone...
Kad bih menjao Max 3 koji biste mob vi pre uzeli- RedMi 9 Note pro ili Poco X3?

Meni se svidja Note 9 pro, mlogo' :), pa bih mozda pre isao licno na taj izbor.

Poco X3 NFC, za dlaku sam ga i uzeo pre neki dan ali odustadoh na kraju i sacekacu jos malo.

Manji displej i rupa, deblji je, ali sve ostalo bolje. Jos bolji je Poco X3 bez NFC jer ima 6000 mAh bateriju ali to je za indijsko trziste, kod nas ga nema valjda osim po oglasima.

Meni licno NFC je nebitan, bateriju bih uvek uzeo pre toga

Ja sam vijao Note 9 pro max, ali ga vise nije bilo, i nema da se nabavi, pa sam na kraju ipak uzeo ovaj standardni.
Razlika je u prednjoj kameri i cini mi se senzoru kamere

Sve ispod Mate 20 X nije upgrade :D

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Meni je ovo bas upgrade :D.

Moram da priznam da sam mogao na listu gde su RedMi 9 Note pro i Poco X3 da dodam i Samsung A71 da ga ubacimo u diskusiju. Nisam nikad imao Samsung Android, niti me je zanimao pa mi nije ni pao na pamet...
Ja inače jako volim LG i njihovu V seriju. Šteta što nisu toliko zastupljeni u Evropi...
Ali kao što sam rekao, nemam ništa protiv ni da u 2021. godini koristim Mi Max 3.

Sa A71 je Samsung upao u konkurenciju jer ima krstenu bateriju i nije skup toliko, tu je negde sa pomenuta dva telefona ako se uzme sa nacetom garancijom operatera.

Devojka ima A40, vidi se razlika u uglovima gledanja ali ako ne znas kakav je A71/A40 i Max 3 je super.

Tačno godinu dana kako imam Mi Max 3.
Apsolutno nijednom nije zakočio, zaglupio i tome slično. Kamerom u dnevnim uslovima sam prezadovoljan i kad bih ga menjao to bi bilo samo za LG V60 za kog smatram da je savršen flagship ali u Srbiji ga nema.
O bateriji nema potrebe trošiti reči.
Stvarno mu ne mogu naći manu.
Xiaomi Mi Max 3 je izuzetan telefon i ostaje veliki žal što Xiaomi ne planira Max 4.
Srećan Badnji dan svima. [emoji3590]

Hvala, takodje. Ćerkica je nastavila da koristi Max 3, za crtaće, služiće je dugo. Baterija posle 2.5 god i dalje odlična

Selfi kamera u dnevnim uslovima stvarno je odlična. Upoređivao sam sa sestrinim Iphonom 8... Taj uređaj ima samo ime i jabuku.

Poslednja izmena:
Nema ni Samsunga ni iPhone cija baterija posle 2.5 godine drzi preko 10h SOT. Max 3 ima i prednje svetlo za selfi.

posle 2 god i 4 meseca doslo je vreme za upgrade :) ne otkrivam nista dok ne stigne sutra :)
maksa ce da ide mom caletu kojem ce biti uzivancija s obzirom da covek gleda yt 8h dnevno na telefonu a trenutno ima redmi note 4x :D

uglavnom - maksa zbog svoje baterije i ekrana kod mene bio 2x duze od v20 koji je do sada najduze bio kod mene. uglavnom menjam na 6-12 meseci ali ovome se tesko mogla naci zamena...

Vrh Dno