Šta je novo?

Xiaomi Mi band 5

Dobar je to opšti mod za vežbanje ali ima i drugih koji mogu da se probaju. Jesi podesio težinu/visinu u Mi Fit?
 
Jesam sve.. Nesto mi mnogo da gorim toliko kalorija za 1h i 40min,mislim zadovoljan sam tim rezultatom samo da je tacan..Malo pre sam radio trening za ledja,520 kalorija..
Kako kod tebe ocitava, tacno ili ne?
 
Pa nisam ja u teretani.... Ja najviše brzo šetam i otprilike pokaže oko 200 za nekih 30 min, e sad dal je tačno...
Freestyle ne koristim često ali za neke kućne vežbe jesam (zgibovi, sklekovi, trbušnjaci, malo opšte aerobne...) i imam za 1:40h čak 740 kalorija, 50 min 280 kal, 22 min 157 i 195 kal....
Šta znam ja ih ne pratim, mene zanima puls i jurim PAI poene
 
Koji Mod koristite u teretani? Ja podesim na "Freestyle", ali nesto mi mnogo pokaze da sagorim kalorija. Negde od 600-700,750 u zavisnosti sta se trenira na treningu od 1h i 45 min.Ne znam koliko je ovo tacno i da li ocitava Band 5 tacno potrosnju kalorija, koliko je pouzdan?
meni deluje da je to ok potrošnja. pa meni samo za jaču šetnju pokaže oko 250 kalorija na sat.
 
Da li neko zna kako da podesim da mi vibrira sat kad me neko zove na whatsappu ili viberu kao sto vibrira prilikom obicnog poziva?
 
@Pavell
Meni na freestyle u teretani prikaze u proseku 300-400 kalorija, za 40-45min vezbanja (lenj sam u zadnje vreme). Imam 98kg i moji treninzi nisu nista posebno teski, recimo kad radim grudi bude oko 4 tone ukupno na bencu + jos samo 1-2 vezbe na spravama i triceps... Mislim da Band 5 generalno preteruje sa brojanjem kalorija, da su u realnosti to manje brojke, bar kod mene.
 
@Migrant, Ja imam 105kg,ja przim za trening od 2h nekih 600-800 kalorija, zavisi sta vezbam.. Meni se ucinilo da pokazuje vise ali me ovde demantovali kazu da je ok..
 
ljudi de se na mi fit app vidi ukupan br potrosenih kalorija a ne pojedinacno ?
 

Prilozi

  • 12312.jpg
    12312.jpg
    57 KB · Pregleda: 27
  • 21333333.jpg
    21333333.jpg
    32.2 KB · Pregleda: 20
Ako misliš na ukupne kalorije za taj dan na prvoj slici ti piše 985 kalorija
 
Da, sad vidim razliku u brojkama a nisam obraćao pažnju nikad na kalorije...
Kolko vidim kod mene (i tvoja plava slika) su kalorije konkretno samo od pređenih koraka tj. šetnje i eventualno neka light aktivnost, a crvena slika je ukupna dnevna potrošnja kalorija jer znam konkretno kod mene sam 5.05. imao radnu akciju u dvorištu i uključivao namenski više puta aktivnost na satu "freestyle" koja se vidi na crvenoj slici u "My workouts" pa tu imam 2073 kalorije za ceo dan a na plavoj slici dosta manje jer pokazuje samo korake/kilometre i neku light aktivnost.
 
onda je jedina logika da se sabiraju samo koraci i ukupna aktivnost, evo sta kaze google fit spojena sa ovom nakazom.
 

Prilozi

  • Screenshot_20210514-213447.jpg
    Screenshot_20210514-213447.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 40
Pa moguće premda se ne gađa tačno zbir kalorija sa crvene i plave slike... 🤔
Poklapaju se samo koraci... Ja sam instalirao Google fit i ubrzo ga obrisao, konfuzan mi i nepotrebno preopširan. Možda je lakše ne zamarati se kalorijama, ja se držim PAI vrednosti
 
MA JOK, PAI je nesto improvizovano...za mene totalna glupost :(
 
Добио сам овај паметни сат. Задовољан, међутим, без локације, синхронизација често не функционише.
 
Ne bi trebalo da lokacija ima veze sa sinhronizacijom, treba ti samo za aktivnosti šetnje, trčanja itd. premda sam koristio i bez lokacije pa pokaže malo manje km... Treba i za vremensku prognozu....
 
Imam band star mozda 3 sedmice, nakon mozda treceg punjenja baterije, kada je skinut sa punjaca prestao je da radi. Crn ekran, ne reaguje, ne svetli ni senzor na poledjini. Kada stavim na punjac ne daje nikakve znakove zivota.
Da li je neko imao slicno iskustvo, neki savet? Pojma nemam zasto bi ovo moglo da se desi.
 
Od koliko ampera punjač koristiš? U suštini rade na svim ali po uputsvu bi trebalo 250 mA maksimalno a već su i 1A punjači prevaziđeni...
 
Је бандове пуним на пуњачу од Xiaomi телефона, 2A.
 
Ja od kad imam bandove (Band 2 3-4 god, Band 4 2 god) ih punim preko racunara...do sada nisam imao nikakav problem, svi i dalje rade.
Slabo sta sam nasao na netu vezano za slicne slucajeve...
 
Ја 1-5, само на пуњачу, лакше ми је тако, никад проблем.
 
@mp303 ostavi ga par dana par probaj opet na punjač čini mi se da je nekom ovde tako "vaskrsao" sam od sebe posle par dana
 
Imam band star mozda 3 sedmice, nakon mozda treceg punjenja baterije, kada je skinut sa punjaca prestao je da radi. - meni se slično desilo sa dvojkom, našao negde na netu savet da ga punim na power banku. I zaista je proradio tako, ostavio sam ga par sati. Ne znam u čemu je poenta ali probaj. Ili makar na punjaču, ali ga ostavi par sati najmanje.
 
Desilo se kao sto rece daki_81, nakon 7-8 dana stajanja u fioci, stavljen na punjac i radi.
Videcemo do kada ce…
 
Da li je neko skoro na petici merio skoro Heart rate, izgleda da se pojavila nova funkcija - kad izmerite puls, pojavi se "Update", klizne se naviše i pojavi se ovo sa slike.
Možda je bilo i ranije, ali tek sam pre neki dan video. Liči mi na pritisak, menja se u toku dana, mada nisam našao na netu ovako nešto. Ispod su razne druge vrednosti, uglavnom na nuli, ima i VO2 max.
 

Prilozi

  • mi-band-5---pritisak.jpg
    mi-band-5---pritisak.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 29
Da li je neko skoro na petici merio skoro Heart rate, izgleda da se pojavila nova funkcija - kad izmerite puls, pojavi se "Update", klizne se naviše i pojavi se ovo sa slike.
Možda je bilo i ranije, ali tek sam pre neki dan video. Liči mi na pritisak, menja se u toku dana, mada nisam našao na netu ovako nešto. Ispod su razne druge vrednosti, uglavnom na nuli, ima i VO2 max.
Sad sam probao i neće, izmeri ali kada se swipe na gore ništa se ne dešava.
 
Bilo je to i pre ali nije to što misliš 😁
Nije ti pritisak 115 sa 52 već najviši i najniži puls u toku dana.
A procenti ispod pokazuju koliko si bio u toku dana aktivan gledajući puls, znači puls ti je bio "relaxed" 80% od celog dana, "light" 19% dana i malo "intesive" 1%, bilo bi dobro da nabaciš bar koji procenat u "aerobic" ili do "VO2 max". To su neki standardni rasponi ili ti zone pulsa koji određuju kvalitet neke aktivnosti.
Evo izvukao sam iz Sport Tracker aplikacije zone pulsa IMG_20210609_223056.jpg
 
Nazad
Vrh Dno