Šta je novo?

Xiaomi mi A3 slomljen ekran - spašavanje podataka

SOCOM

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
Matična ploča
Gigabyte 450 AORUS M
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
GPU
XFX RX6600
Storage
M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
Zvuk
Inetgrisan
PSU
Chieftec Element 700W
Kućište
Prastaro
Monitor
LG 24"
Miš & tastatura
A4 i Gigabyte
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav kolege,

Napravih sebi sr*nje.
Pukao mi je displej, nema slike, tač radi, reaguje na punjač, radi.
Frejm je iskrivljen, nije baš neka zavidna situacija.
Kako izvući podatke, šta da radim?
Hvala unapred.

Ako ti je ukljucen USB debugging mozes preko scrcpy programa da preko PC-ja kontrolises telefon.

Ako ti je uključena sinhronizacija sa Google nalogom sve će ti biti tu kada se povežeš na novi telefon. Čak i aplikacije, ako si i to "čekirao" da se sinhronizuje.

Uđi u svoj google nalog, pogledaj da li su ti fotografije sinhronizovane. Jedna briga manje.

Nisam baš siguran da je uključen USB debugging, ali probaću.
Sinhronizacija uključena za poruke, viber i tako to, slike i video jok.
Neki programčić koji bi se sporazumeo sa telefonom? Uvek sam mislio da je moguće :(

Ne može drugačije, zbog sigurnosti nije jednostavno u suprotnom bi bilo suviše lako zloupotrebiti tuđ telefon.
Možeš da kontaktiraš specijalizovan data recovery servis ali to košta. Možeš i da nađeš drugi mi a3, njegov ekran skineš i spojiš sa svojim telefonom pa tako obaviš ali i to je delikatna operacija koja košta.

Ja sam ranije sa alija porucio jeftino ekran za A3. Ekran je s***e, ali mi je odlicno posluzio bas za to da prebacim sta treba i obrisem sve sa telefona. Nakon toga sam i taj polomio, ali je posluzio svrsi. Samo vidi sta ti je bitnije, pa tako uradi. Ne znam koliko kosta da u servisu odrade to.

Za sad je najmanje 95 evra zamena i ekran, mada ne znam kog je kvaliteta.
@ Heading machine: Moze link do tog ekrana na ali-ju?
Edit: nasao sam neke, ali cisto da znam da je koliko - toliko pouzdan.

Poslednja izmena:
Sada koliko vidim je problem postarina, prosli put je bila dzabe.
Ja kada sam porucivao prvo sam sortirao po ceni, i kupio najjeftiniji sa postarinom, jer mi je bilo samo bitno podatke da sklonim, da bih mogao prodati telefon.
Pokusaj na Ebay-u, tamo se cesce nalaze sa besplatnom, ili postarinom od par dolara.

A3 ima amoled ekran, on je verovatno bar 70-80$ zamenski koji ce da kvrcne prvom prilikom

jeftin mozes da kupis samo LCD (oko 20$) i onda gubis otisak u ekranu i ceo telefon postaje bezvredan ali mozes da izvadis podatke.

Bukvalno si u pat poziciji sta god uradis gubis pare.

Nešto mora pasti. Trebaju mi podaci. Videću ovih dana da prelomim.

Samo da obavestim, kupio sam na ali expresu ceo frejm tj. ram + lcd + tač + zaštitno staklo za 35€.
Prepakovao sam sve i radi, ostalo je samo da se zalepi poklopac za bateriju.
Ovaj displej je značajno lošiji od originalnog, malo je slabije i osvetljenje ali u granicama podnošljivog.
Uglavnom, misija završena, imam pristup podatcima.
Hvala svima na pomoći i savetima.

Nazad
Vrh Dno