Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Gde sam zasr'o nemam pojma al kad idem na volume + i power izvacuje "no file"
a inace normalno bootuje.... hteo sam da ubacim twrp i rootujem....

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Twrp opet ubacujes iz fastboot-a. Budi oprezan, jer kod A2 je malo nezgodno za ubacivanje. Kod njega postoje slot A i slot B, pa moras da vidis koji je aktivan.
Mislim da ti je bolje resenje da samo boot-ujes u twrp (bez da ga upisujes u sam telefon) i odatle odradis root. Tako ces imati root-ovan telefon bez instaliranog twrp-a, sto je donekle i ok, jer se mnogo lakse posle zakljucava BL u slucaju potrebe (garancija)

Kako mislis da ga butujem direktno u twrp?
Po ovom uputstvu koje sam gledao preko fastboota je bilo da se valjda fornatira b particija pa obda postavi kao aktivna i trebalo je da se odradi restart drzanjem volume tastera i u isto vreme napise komanda fastboot reboot i lupi enter.... sve odradio po tom uputstvu s xda foruma i zaglavi onako.... twrp mi nije toliko bitan koliko da instaliram miui....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

sve lepo krenem i ovako pospan kliknem bas na clean all and lock.....

sta sad? Da probam otpocetka ili kako?

Kod:
-Pokrenite Miflash exe koji ste skinuli 
(ako niste nikad do sad koristiti MI Flash ponudit će vam da isntalirate drivere što ćete i uraditi),
 navigirajte do putanje gdje se nalazi raspakovani 6X ROM na dugme "select",
 te u donjem desnom uglu odaberite "flash_all.bat" te opciju "clean all",
[B] nipošto clean all and lock.[/B]

Ima li spasa od mene? :smash:

edit: kad probam opet izbaci mi ovo
6a9fe459cef3d0ae0a743fe6912b33a4.jpg

Poslednja izmena:
Najbolje da sacekas da se neko javi ko je imao taj problem. Mislim da sam bas ovde procitao o slicnom, ako ne i istom problemu. Neko se napatio kao Isus i na kraju je morao da otvara telefon da prespaja kontakte da bi usao u EDL mod.

PS.

Cek, jesi li stavljao twrp ? Ako nisi, i ako je sve fabricki, ne bi trebao da imas nikakvih problema, bar tako kazu na xda.

" Clean all and lock basically cleans the device, returns it to stock ROM and locks the bootloader, makes your device basically unused, you will have to set it up from scratch. If you use the clean all and lock or the clean all option, phone will boot normally and you can have updates without any problems"

Poslednja izmena:
Pa nisam uspeo da ubacim twrp.... a sad gledam u programerskim opcijama stoji da je bootloader otkljucan.... ajd sacekacu da se javi neko....

Pa nisam uspeo da ubacim twrp.... a sad gledam u programerskim opcijama stoji da je bootloader otkljucan.... ajd sacekacu da se javi neko....

Ako pokusvas da otkljucas bootloader ukucao si pogresnu komandu treba fa ide
fastboot oem unlock
ako zelis skroz da otkljucas telefon ukucas i ove dve komande:
fastboot flashing unlcok
fastboot flashing unlock_critical
trenutno nepostoji ni jedan twrp koji radi na mi a2 na android p verziju odnosno ima ali neradi dekripcija
jedino ako zelis twrp moras da se vratis na oreo
mozes i bez twrp da root-ujes telefon sa magisk-om

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa pre toga sam otkljucao bootloader, ovo mi se bas desilo kad sam hteo da rootujem tel magiskom pa sam odabrao pogresnu komandu u donjem desnom uglu...

Pa pre toga sam otkljucao bootloader, ovo mi se bas desilo kad sam hteo da rootujem tel magiskom pa sam odabrao pogresnu komandu u donjem desnom uglu...

kako si pokusvao da root-ujes teelfon?

Pa pomocu ovog linka na srpskom koji je hektor2 stavio par posta ranije
https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=416387&share_fid=10983&share_type=t

evo i kako ide uputstvo ja sam tu bas uradio ono sto ne treba.... oznacio clean all and lock
da9e0c07a0c6998296f479c8c499059f.jpg

to je skroz bespotrebno i pomalo koplikovano ja sam drugacije root-ovao telefon
iz onog foldera za ROM koji si koristio za miflash da u flash-ujes telefon udes u images folder uzmes boot.img fajl i prebacis na telefon
udes u magisk manager i izaberes opciju patch boot image
6bf2d0f7d04bbb7889d08de05dbbac8f.jpg

po default magisk manager output folder je downloads gde ce magisk da napravo patched_boot.img koji ces da prevacis na pc i stavis u fastboot/adb folder
udes u fastboot i kucas:
fastboot boot patched_boot.img
telefon ce se upaliti i bice root-ovan ali jos nije "skroz" root-ovan moras da udes u magisk manager i da izaberes direct install opciju i samo uradis reboot i telefon je root-ovan :)

provaj da root-ujes telefon kako sam ja
u onom folderu koji si koristio za miflash udes u images fodler nades boot.img i prebacis na telefon
na telefon-u udes u magisk manager i izaberes opciju patch boot.img
fece21f651a9cc2c2c6b4de300a5b1f6.jpg

kada magisk patchuje boot.img napravice patched_boot.img fajl koji je po default u downloads folderu
prebacis patched_boot.img u fastboot/adb folder
udes u fastboot i kucas:
fastboot boot patched_boot.img
telefon ce se upaliti i bice root-ovan ali ne "skroz" moras da udes u magisk manager i da izaberes opciju direct install i restartujes telefon i bice root-ovan

ja u magisk manageru nemam opciju patch zbog toga sto magisk nije instaliram, kad probam prvo njega od onog zip fajl ili da downloadujem preko managera svejedno isto ovo izbacuje...
d15aa2dd88d8888f6b6fe3e97be2a822.jpg
4c61d46740c23e93423b8ca4ae1f2aaa.jpg

edit uspeo sam da flesujem ovaj boot.img nekako..... javljam sad ako odradim sve

p.s. da ne ispadnem glup ako na win7 onaj patched.img nikako da prebacim na tel..... preko telefona se vidi na win 7 nece a omogucio sam da se vide skriveni fajlovi i sistemski

Poslednja izmena:
Zašto clean all and lock, to je za miui telefone, a ti si na stock androidu? Žuriš i radiš nešto što ne treba.

Moraš polako. Posao je od možda sat vremena, a hoćeš da ga zbrzaš.

treba da prebacis patched_boot.img sa telefona koji si napravio na pc u fastboot/adb folder

to znam ali win7 ne vidi taj fajl a u telefonu je tu.... na win 7 sam sve moguce opcije ukljucio da bi ga video u folderu /downloads of telefona ali ne vidi ga... evo preko tel kako se vidi
fcf787efb88b0163fa716d69aebfc413.jpg

to znam ali win7 ne vidi taj fajl a u telefonu je tu.... na win 7 sam sve moguce opcije ukljucio da bi ga video u folderu /downloads of telefona ali ne vidi ga... evo preko tel kako se vidi
fcf787efb88b0163fa716d69aebfc413.jpg

pokusaj da prebacis sa nekom aplikacija npr airdroid, pushbullet ili cak wetranfer

Poslednja izmena:
Pa prebaci ga u adb folder na kompjuteru. Ko zna zašto ga ne vidi kroz memoriju telefona.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav društvo,da li je neko probao miui 10 sa pie verzijom androida,slabo mi ide nešto engleski ali vidim da tu ima navodno nrkih problema od brikovanja do zaključavanja fona trajno na 6x,bidim da je mr nice.ba davao neke odgovore na xda..pa ako bi mogao da objasni o čemu je reč..ili neko drugi ako je probao ovo.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

pokusaj da prebacis sa nekom aplikacija npr airdroid, pushbullet ili cak wetranfer

Uspeo sam nekako da prebacim preko wetransfer... veruj mi da sam u konfuziji taman krenem da radim klinci me vuku po kuci zato sam i gresio *mjau**mjau**mjau*.... nisam se ni setio wetransfera...

evo sad je odradio fastboot i podigao sistem.... nadam se da sad mogu da instaliram miui

Poslednja izmena:
Hahaha, ne ide to sa decom. Uvek nesto lose ispadne :)
Mislim da neces moci odmah miui. Za klasican, ne preradjeni a2 imas samo standardne romove u ponudi. Za miui ces morati da odradis konverziju u 6x. I ja sam mislio isto to da uradim, ali sam nekako odustao i na kraju prodao telefon.

Hahaha al si me utesio.... videcu cim budem slobodan da probam na 6x da odradim.... ako moze moze... ako ne prodacu ga i ja [emoji23]

Ja upravo završih instaliranje GCam-a. Cela procedura je veoma jednostavna, bez brige. Ako ste ikada flešovali bilo šta od custom ROM-ova, ovo vam neće biti teško. :)

Koji je najbolji port GCam-a? Instalirao sam onaj .apk iz prvog posta (Mr Nice Ba).

Ma ja kad sam stavljao, nasao sam neku najnoviji, nevezano za predloge u ovoj temi, i radilo je dosta toga :) ali ne i slow motion.

Stavio sam "MGC_6.1.021_BSG_Arnova-based_v.1.4a_TlnNeun.apk" i xml od nekog Bojana sa XDA foruma.

Ovako su fotke dobre, probacu po mraku.

Izgleda nema nista od prebacivanja na 6x.... kad krenem proceduru dodje do onog sa EDL i pise Device is already locked.... ne smem da idem dalje u Miflash..... to je izgleda od onog kad sam prvi put isao na flash_all and lock.....

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

izgleda da cu corava..... :D

Да ли се може намести да кад је угашен дисплеј да се види сат?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno