Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Imam ja. Pre njega imao A2 "normalni".

Послато са Mi A2 Lite

Poslednja izmena:
Pozdrav, razmisljam da uzmem A2 lite, pa me zanima kako radi sa ramom/kesiranjem aplikacija. Trenutno imam Huawei p10 lite koji jeste dosta slabiji ali jezivo lose drzi app u memoriji.
I jos jedno banalno pitanje, a2 lite podrzava nase 4g band-ove?

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Rano je za neke sveobuhvatne utiske, tek mi je drugi dan s njim. Baterija mi se još nije ispraznila(napominjem da ne igram igrice i ne slušam muziku). Nisam napravio još ni jednu sliku(to mi nije toliko bitna stavka), ali napraviću u toku dana...bitan mi je fluidan i brz rad sistema(a to radi bez greške), veličina, odnosno da nije preterano veliki/širok(zato sam i prodao normalni A2, najviše zbog širine, ne toliko zbog dužine). I da se dobro čuje kad zvoni i kad stignu notifikacije poruka, Vibera ili WA-a, pošto imam 30% oštećen sluh. Tu telefon zaista briljira, kad ga ja dobro čujem...onda je... to...to.

Grcki wifi ko Adsl u Srbiji 2005.
Evo jedan sad sa plaže [emoji16][emoji6]

Sve 4g (Grčki Vodofone 4g),GPRS uključen stalno zbog fotografija,ništa WiFi.
Ako mi se neko požali na naš Srpski WiFi,odmah ga pislati u Grčku da vidi kakav je ovde WiFi.

438ab583b9ae10b7e8bc0017ec720b62.jpg
a42a76520c967665fcab7aa6ebf53afa.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Kod mene prilagodjena osvetljenost na a2 ne odradjuje najbolje poso...spora je...tako da sam to ugasio...kakvi su romovi za a2 i kakva je procedura oko roota?kad baterija padne ispod 15% nije realno al nemoguce je ugasiti lampicu koja svetli

Nije lose za sad, 90% WiFi
c44bbad08e86a976ad2f74a0dace97be.jpg
e92de41d03b558953507379290205ddb.jpg

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Društvo, da čujem vaše mišljenje/savet, ako može naravno. Ističe mi uskoro ugovor u Vipu pa bih uzeo A2. Sviđa mi se telefon od samog starta mnogo pre nego što je izašao pa me zanimaju generalno utisci onih koji ga imaju. Svestan sam da baterija nije kao na RN5 ili R5+, ali to mi nije toliko strašno, nisam baš heavy korisnik a i nemam problema da ponesem powerbank kad zatreba. Poslednjih par telefona su mi bili LG i Huawei pa sam odlučio da se vratim na stari dobri stock Android. Ok, ti skinovi i preinstalirane aplikacije su ok u početku ali nakon određenog vremena i par ažuriranja telefon se uspori, ram memorije sve manje itd. U principu zanimaju me performanse, svakodnevne, u igricama pri paljenju aplikacija jer mi se smučilo štucanje i seckanje pri paljenju kamerne npr. Svestan sam da je SD660 odličan čipset i plus Android One, čini mi se da bi to trebalo odlično da radi. Potrebna mi je stabilnost i brzina (ali ne toliko koliko stabilnost). Kakvi su vaši utisci što se tiče toga, kakva mu je kamera ukratko i kako vam se čini ukratko ekran? Izvinjavam se na više pitanja i bio bih zahvalan na odgovoru. Hvala

Društvo, da čujem vaše mišljenje/savet, ako može naravno. Ističe mi uskoro ugovor u Vipu pa bih uzeo A2. Sviđa mi se telefon od samog starta mnogo pre nego što je izašao pa me zanimaju generalno utisci onih koji ga imaju. Svestan sam da baterija nije kao na RN5 ili R5+, ali to mi nije toliko strašno, nisam baš heavy korisnik a i nemam problema da ponesem powerbank kad zatreba. Poslednjih par telefona su mi bili LG i Huawei pa sam odlučio da se vratim na stari dobri stock Android. Ok, ti skinovi i preinstalirane aplikacije su ok u početku ali nakon određenog vremena i par ažuriranja telefon se uspori, ram memorije sve manje itd. U principu zanimaju me performanse, svakodnevne, u igricama pri paljenju aplikacija jer mi se smučilo štucanje i seckanje pri paljenju kamerne npr. Svestan sam da je SD660 odličan čipset i plus Android One, čini mi se da bi to trebalo odlično da radi. Potrebna mi je stabilnost i brzina (ali ne toliko koliko stabilnost). Kakvi su vaši utisci što se tiče toga, kakva mu je kamera ukratko i kako vam se čini ukratko ekran? Izvinjavam se na više pitanja i bio bih zahvalan na odgovoru. Hvala

Ajde pošto si napisao sastav,da ti odgovorim,ali sve je već rečeno u temi.
A2 je jako fluidan,brz,stabilan,ne štuca.
Nema bagova.
Auto osvetljenje hoće ponekad da zakasni tako da znaš.
Kamera je odlična do 350 evra nema bolje,tj biće na Poco F1 kad se pojavi kod nas.
Igrice sve možeš da igraš,one zahtevne na midium podešavanjima bez štucanja.

Toliko nadam se da sam ti pomogao.

Ukoliko te Root interesuje uvek možeš da otkljucas bootloader i uradiš root (sve za 5 minuta (gubiš OTA naravno, ali dobijaš dosta stvari (npr gcam) , uvek će neko odraditi twrp flash za sledeći mesec ako ti baš treba svaka mesečna zakrpa ili peglanje SW-a), ako ti treba za garanciju, uvek možeš zakljucati bootloader i skinuti root i nosiš (nadam se da nećeš imati potrebe za tim).

Ajde pošto si napisao sastav,da ti odgovorim,ali sve je već rečeno u temi.
A2 je jako fluidan,brz,stabilan,ne štuca.
Nema bagova.
Auto osvetljenje hoće ponekad da zakasni tako da znaš.
Kamera je odlična do 350 evra nema bolje,tj biće na Poco F1 kad se pojavi kod nas.
Igrice sve možeš da igraš,one zahtevne na midium podešavanjima bez štucanja.

Toliko nadam se da sam ti pomogao.

samo jedno pitanje, sto se tice punjaca, da li se dobije za brzo punjene ? ako dodje koliko treba da se napuni?

Ima li jos neko problem sa senzorom blizine na Mi A2 ? Uvek se upali ekran dok razgovaram. Nemam nikakvo zastitno staklo, ni foliju tako da nije do toga. Na Mi A1 taj problem nisam imao, radio je odlicno.

Ima li jos neko problem sa senzorom blizine na Mi A2 ? Uvek se upali ekran dok razgovaram. Nemam nikakvo zastitno staklo, ni foliju tako da nije do toga. Na Mi A1 taj problem nisam imao, radio je odlicno.

Nemam na A2,a imao sam na A1.
Upao ti takav primerak.
Stisneš power dugme kad se javiš.

Da li ima nekih informacija da ce se A2 pojaviti u Mts?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

na aliju je dosta pala cena a2 lite, i sa dhl dostavom dođe puno jeftinije nego preko oglasa ovde. ne znam zašto ne spuštaju cene.

Da li si ti siguran da znas sta znaci dhl dostava za Srbiju (tj. koje dodatne troškove to nosi). Plus sto moras da cekas i da platis carinu.
Isti to i piše na Aliju.
na aliju je dosta pala cena a2 lite, i sa dhl dostavom dođe puno jeftinije nego preko oglasa ovde. ne znam zašto ne spuštaju cene.

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Mislim da on naručuje u EU, u Cro, bez dodatnih dažbina. Odlicna cena...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kupio sam danas mi a2 lite, kako mogu promeniti font? I kako da instaliram tu Gcam? :)

Mislim da on naručuje u EU, u Cro, bez dodatnih dažbina. Odlicna cena...

ne, nego imam kontakte po svim delovima bivše nam države :)

dobio sam info, ako se s prodavcem dogovori da se stavi manja cena onda ide bez carine, a troškovi dhl dostave su kako piše na aliju. morat ću još proveriti. a sve i da nije tako, opet to ne opravdava bezobrazne cene a2 lite preko oglasa, a na aliju je ispod 150 evra osnovna verzija.

Ma kakve veze ima hardver, i kakvo je to merenje baterije u danima, pa nisu to nokije iz 2001 pa da kažeš ova traje 4 a ova 7 dana... Čovek je aktivno koristio telefon 6.5h (šest i po sati) i ima još 25% baterije, znači može oko 8h ekrana da izgura (tom njegovom upotrebom - kakva god da je). Ti možeš telefon da ne vadiš iz džepa i trajaće baterija 2-3 dana na svakom modelu, šta to govori o bateriji, ništa, bitno je kako se ponaša dok se koristi.

Pa donekle je Miki upravu. Ja na RN5 izvlacim bolje rezultate a ne bi trebalo s obzirom na sd625 koji je kud i kamo stedljiviji od sd636 plus malo manji ekran. Ne znam, mozda gresim, ali i ja sam ocekivao bolju autonomiju na a2 lite.

Dakle 8h sot je loša baterija jer telefon sa 4k mah može bolje od toga.

Mislio sam da je sot od a2 lite, a ne od a2. Moja greska.

Nije ni to skroz pouzdano. Neko cita knjigu na telefonu na minimalnom osvetljenju pa mu traje 9h sot, a neko istovremeno slusa muziku u pozadini, surfuje netom, i povezan je na blutut sluske pa traje duplo manje.

Nazad
Vrh Dno