Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Sacuvaj sve sa titaniumom (aplikacije, ostalo ti je na google-u), odradi wipe data/cache/dalvik/system, flesni taj zip, flesni twrp installer, reboot u recovery, flesni magisk 16.0 i to je to.
Ја у бутлупу....колико му треба да подигне систем?

Послато са МИА1 који сам продао, треба да га пошаљем у среду 27. јуна

Ja nisam ni znao da postoji to turn off mobile data dok nisam sad video... Mislio sam da vise nema ljudi koji gase net.

- Vladof, pa par minuta, ne znam sad 3-4 mozda 5, mozda i manje, nisam bas gledao na sat :d

Mislio sam da vise nema ljudi koji gase net.
Mora se u nekim slučajevima. I ja inače ne gasim, ali moram na poslu pošto radim u velikoj metalnoj konzervi gde je signal svih operatera očajan pa mi poždere bateriju jureći data konekciju. :d

Ne mogu da provalim kako i i zašto, ali mi ovaj telefon jede mobile data. Do sad sam koristio Z1 i XA1 i nisam imao problema, 2 GB izgura mesec dana lagano čak i sa YouTube-om s vremena na vreme, a MI A1 sam kupio 9. juna i do 28. je pojeo skoro svih 2GB iako sam većinu vremena proveo na WiFi-u i nisam koristio net za bog zna šta ( 90% vremena Reddit kad sam u prevozu). Koristite li vi neku aplikaciju za kontrolu potrošnje podataka i da li je potrebno manualno da podesim na telefonu nešto? Nije mi stigla poruka za podešavanje mobilnog interneta, sve je već radilo kad sam ubacio karticu.

Meni sve normalno, potrosnja kao i na ostalim telefonima.

Pogledaj u data usage sta si najvise koristio, pa klikni na app da vidis i background.

Sve ok za sada na 8.1 ,baterija standardno ,čak sam povećao malo osvetljenje a isto drži ,možda je čak i poboljšana .

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da li neko zna, da li ima da se poruči zaštitna folija za ekran, onakva kao što se dobija u kutiji sa telefonom? Ne mogu da nađem na Aliexpressu, samo staklo ima da se naruči.
Naravno da ima,evo ti link,neznam dali je ovo sto trazis ?
WHAY Glasses for Xiaomi Mi A1 Tempered Glass 9H 2.5D Xiomi mi5x Glass Screen Protector For Xiaomi mia1 Glass Case
http://s.aliexpress.com/Aj2uqIV3?fromSns=Copy to Clipboard

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Meni isto sve glatko radi i baterija traje solidno.

I meni radi sve normalno i glatko,ali za nekih 20% se brze trosi baterija nego na 8.0,ali mozda je tako sistem.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Meni sve normalno, potrosnja kao i na ostalim telefonima.

Pogledaj u data usage sta si najvise koristio, pa klikni na app da vidis i background.

Pogledao i sve deluje okej, osim Reddit-a. Stoji mi 700 MB (Relay for Reddit), što je previše jer uglavnom čitam tekstualne postove i slike, a jako retko gif, dok video ne otvaram nikad, ako nisam kući. Posebno ako se uzme u obzir da ovaj mesec nisam koristio internet često van kuće, baš mi je neobično.

Eto vidiš šta je. Promeni njega, vidi sa nekim drugim, možda u podešavanjima da vidiš.

Gledao sam, sve deluje okej, a mesecima koristim to i jedva potrošim 1GB u mesecu, do dvojke priđem samo ako koristim YouTube poslednjih 10ak dana. Videću da nađem neku aplikaciju da mi ograniči korišćenje podataka ili nešto.

Imaš u sklopu sistema "uštedu podataka", pa tu ograniciš aplikaciji potrošnju.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Iako telefon radi korektno nisam oduševljen koliko aplikacija može da drži u ramu:

6135525833c0f952fef5d435404a0f89.jpg

Da li se ovo samo meni desava ili otisak prsta radi sporije u odnosu na konkurenciju? Prvenstveno mislim na trenutak kad je ekran iskljucen.

Isključi animacije pa ćeš da vidiš. Čini mi se da je ta "fade in" animacij pri otključavanju blago mekša i duža na 8.1.

Probao sam i to, ekran ima blagu zadrsku u odnosu na senzor. Ili je xiaomi to demonstativno uradio(da pokaze da njihov MIUI bolje sljaka) ili je u pitanju osobina stock-a...

E juče sam video prvi put diskusiju o brzini fingerprint skenera i voleo bih malo pojašnjenje. Zašto je to uopšte tema razgovora? Kao da nisu milisekunde u pitanju :d

Takvi smo, šta ćeš. Neko će da napiše tri strane teksta samo koliko mu smeta jedna konkretna animacija u GUI. :)

Uz pomoć koje aplikacije mogu nezavisno da podesim glasnoću zvona i glasnoću notifikacije za poruku i slično.

Ode mast u propast..
Ispao mi sinoc moj Mi A1 i slomio se ekran, dobro nije tac otisao, i ja mislio nije veliki problem kad ono kamera ima neki smooth na sebi...Nema fizicki vidljivih ostecenja, ali opet sve je zamuceno... Sad pola aliexpresa da pokupujem sto se delova tice, ekran 18e, kamera 11e, maska 10, pa ne znam da li je realno da od jednog pada a pritom sma imao masku na telefonu dodje do ovakvog da ne kazem ****** :D

Što tanji telefon, to osjetljiviji na padove...

Jedino je sigurna varijanta kao moja žena što je uzela Nomu S10 sa zaštitnim staklom, i sad može da ga degažira ako hoće.

Meni ispod bez bilo kakve zaštite i pukao ekran u prvoj nedelji. Već dve nedelje ga nosim sa rupom u desnom uglu u sa slomljenim ekranom. U PC centru menjaju ceo displej za 8.500. U servisima u Nišu niko nema displej, a na ove sa Alija sam čitao da se mnogi žale na kvalitet boja. Ja sam rešio da ga nosim ovako slomljenog dok budem mogao, a onda menjam ceo display.

Može li preporuka za flip case, ako iko to koristi uopšte. Meni treba zbog posla, sve druge varijante su nedovoljna zaštita.
Hvala

Mi A1 Tapatalk

Vidi šta Mofi ima, ja koristim njihovu sa nekim materijalom pozadi i baš sam zadovoljan

Ја имам Hanman футролу на преклоп, одлично је израђена. Има на купујем-продајем за око 800 дин.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Jel su vibracije tokom otklucavanja fp slabjii ili se meni tako cini...?

Vrh Dno