Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Clear cache i data?
Update?

Све сам пробао...ништа није радило...обрисао и инсталирао поново..сада ради добро, сток ром...

Послато са МИА1.

Koji je najbolji, tj stabilniji custom rom za ovaj fon?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Majski update poremetio stvari sa Gcamom, tj onim toolom koji instalira Gcam bez rutovanja. Valjda se nakon korišćenja toola sve pobriše u telefonu a pritom se ni Gcam ne instalira, vrlo loše :) Solucija = instaliranje Gcama rutovanjem telefona i otključavanjem bootloadera što je po meni glupo jer se ovim updateom ostaje bez dobre kamere na lak način a i postoje ljudi koji ne žele to da rade i pritom izgube OTA opciju ili naprave neku grešku pa ostanu i bez telefona :)

Može se i preko MiFlash vratiti na stock april pa da se instalira Gcam i nakon toga odradi update. Izgubiće se podaci u telefonu prilikom korišćenja MiFlash (odraditi backup) ali će bar Gcam biti instaliran i OTA raditi bez problema.

Poslednja izmena:
Nisam probavao Custom ROMove ali je meni Stock (April) + Franco kernel sasvim ok, neko od glavnih baja ovde pomenuo pa sam probao i ja :D . Pominjao se i AEX ROM dosta.

Majski update poremetio stvari sa Gcamom, tj onim toolom koji instalira Gcam bez rutovanja. Valjda se nakon korišćenja toola sve pobriše u telefonu a pritom se ni Gcam ne instalira, vrlo loše :) Solucija = instaliranje Gcama rutovanjem telefona i otključavanjem bootloadera što je po meni glupo jer se ovim updateom ostaje bez dobre kamere na lak način a i postoje ljudi koji ne žele to da rade i pritom izgube OTA opciju ili naprave neku grešku pa ostanu i bez telefona :)
Za ovo sam ja bas pitao par postova unazad, izgleda da je sa poslednjim ažuriranjem ubacen factory reset prilikom otkljucavanja/zaključavanja bootloadera

Poceo je to Xiaomi da radi na svim modelima... Ranije unlock BL , nije brisao nista...A sada vidim da i na MIUI brise...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Фон апликација се не смирује....једино да је обришем који ће ми...[emoji3]
Послато са МИА1.

nisam primetio za phone, ali za gmail mi svako malo to izbacuje, mada se ne pojavljuje u potrosacima gmail pa sam zanemario

Uzeo sam telefon pre dva dana i primetio sam neki cudan bag, naime kad gledam slike koje imaju sivu boju i kad zumiram ona postane crna?

Edit: Proverio sam da li je tako i na ostalim slikama i def jeste jedino sto se manje primeti znaci kad zumiram slike potamne.

Poslednja izmena:
Prvi put cujem za tako nesto. Jel bi mogao klip da snimis?

Snimicu kad dodjem kuci jos sam pomislio da sam lud ali isto je video i drugar kad sam ga pitao

Preko čega gledaš slike? Google photos?

Da moguce da je do aplikacije ali cudno mi to

Na srecu nmg da snimim sta se desilo jer se vise ne desava, ako se pojavio opet snimicu, i da osim preko google photosa problem je bi i na mesnegeru ostale aplikacije nisam proveravao.

Koju app koristite za galeriju? Google photos me nervira

Dobio sam da skinem neki update od 80mb upravo ga instaliram. Da li mora factory reset posle update? Imam milion stvari na fonu pa me mrzi sve ponovo da kopiram...

+1 Camera Roll

Dobra je bila i QuickPic dok je Cheetah Mobile nije upropastila. U obzir dolazi i Piktures.

Može se i preko MiFlash vratiti na stock april pa da se instalira Gcam i nakon toga odradi update. Izgubiće se podaci u telefonu prilikom korišćenja MiFlash (odraditi backup) ali će bar Gcam biti instaliran i OTA raditi bez problema.
Juce smo drugu odradili i sve mu je ostalo, cak smo i uradili apdejt na majski posle toga tako da ne znam, da sam to procitao ranije ne bi se usudio bilo sta da mu cackam.

Koju app koristite za vreme?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Juce smo drugu odradili i sve mu je ostalo, cak smo i uradili apdejt na majski posle toga tako da ne znam, da sam to procitao ranije ne bi se usudio bilo sta da mu cackam.

koliko sam shvatio tako jedino i moze, ako si na pre majskom nekom patchu ok je i dalje, i posle mozes update na majski, ali ako si vec uradio majski onda ne moze, moras da se vratis na neki raniji pa onda gcam pa moze update.

ako nije ovako nek neko ispravi da se slucajno neko ne zezne :)

Kad ste već kod GCam koristi li neko ovu od SerJo što je rađena za A1, od skoro je koristim I ne primećujem onaj šablon što se javlja kad se slika npr. nebo dal je moguće da je to ispravljeno ili nisam jos pogodio uslove da se pojavi šablon

A sta tacno dobijate kad se u ovaj telefon ubaci kernel ili rom neki?
Ja od kako sam uzeo telefon nisam primetio da je stucnuo na sekund ili da nesto baguje,telefon radi bas lepo i glatko. Sta dobijate sa tim dodatnim modifikacijama?
Jedina mana je ton poruku,veze se za jacinu zvona i to mi je bas smetalo i morao sam aplikaciju da instaliram za to,ostalo sve radi kao podmazano.

Sa ROM-om dobijaš više dodatnih podešavanja, a za kernel imaš da podesis boje i kontrast (KCAL) da ne bude tako bledunjav.

To sto pricate za menjanje boja itd. Ja sam primetio konkretno na messengeru to, da mi se tastatura posvetli, postane svetlo siva, ali sam isto tako provalio da je do sunca posto cim prikrijem sensor svetlosti on vrati na normalu. To se desava i pored toga sto je Adaptive brightness iskljucen i samo tastaturu menja, pa moguce da zavisi od aplikacije kako to radi. Takodje koliko sam primetio to je stiglo sa aprilskom zakrpom. A da nervira, nervira me jer kad je posvetli slabije se vidi [emoji16] mada nista strasno

Probajte sledeci put kad primetite to da prikrijete senzor par puta i da li onda menja.

Kad ste već kod GCam koristi li neko ovu od SerJo što je rađena za A1, od skoro je koristim I ne primećujem onaj šablon što se javlja kad se slika npr. nebo dal je moguće da je to ispravljeno ili nisam jos pogodio uslove da se pojavi šablon
Neznam, probat ću i ja pa da vidim. Gcam mi je super ali neki puta veće površine jednolične boje uništi s tim uzorkom, baš ružno ispadne.

To menjanje boja mi se desava i kad pomeram pocetne ekrane, ulazim u meni, u galeriji... Nesto brljavi senzor, iako je iskljuceno automatsko osvetljenje.

Nazad
Vrh Dno