Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

To je to :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

:d
Што ми продаде човек фору за склањање оних белих линија где се подиже стакло...на штапић за уши се стави мало уља (маслиновог каже :)) и утапка се по ивици и уље попуни празнину и не види се да је стакло подигнуто..на моје очи среди један хуавеј п10 лајт..невероватно...а једноставно, једино ако се уље не ужегне, ценим да мора да се добро ОДМАСТИ дисплеј ако се ставља друго стакло и сл...

Што ми продаде човек фору за склањање оних белих линија где се подиже стакло...на штапић за уши се стави мало уља (маслиновог каже :)) и утапка се по ивици и уље попуни празнину и не види се да је стакло подигнуто..на моје очи среди један хуавеј п10 лајт..невероватно...а једноставно, једино ако се уље не ужегне, ценим да мора да се добро ОДМАСТИ дисплеј ако се ставља друго стакло и сл...

Ja popunio pre 10 ak dana i izgledalo ok, al pomislih sta radim, sta ce mi ulje na telefonu :D i iscedih sve i ocistih lepo ali se videle linje gde nije nalegao lepo i ostavih ga tako, nakon sat pogledam, leglo na svim mestima perfektno, tako da ako budes to radio, naulji pa ocisti lecice lepo, bar je mn leglo :D

Cesto se pojavi na oglasima. Tipa par dana star, mesec, dva. Ja ga probao kod druga, bas lepo radi, gcam fantastican, cak i fabricka radi ok pri nekom normalnom svetlu. Ekran je solidan, baterija fino drzi. Ne znam sto ljudi prodaju, da li ima neka mana i sl, ne vidim neki poseban razlog zbog cega bi ga prodali tako brzo. Da je miui pa da razumem, nekom smeta, ali ovako...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Uzimaju ljudi da probaju pa preprodaju, izgustiraju. Neko preferira MIUI ili drugi skin. Popularni modeli često tako cirkulišu, apsolutno ne znači da postoji feler, iako je bilo primjeraka s problemima.

Ja sam uz staklo dobio bocicu nekog ulja i cetkicu, i naslikano to da se namaze po ivicama gde su te bele linije. Tanka cetkica moze da prodje ispod.

Ево има видеа на Јутуб колико хоћеш...само треба да се замасти...хахахаха

Ja sam uz staklo dobio bocicu nekog ulja i cetkicu, i naslikano to da se namaze po ivicama gde su te bele linije. Tanka cetkica moze da prodje ispod.

Koje staklo si uzeo?

Sent from my E6653 using Tapatalk

Može i obično ulje, ne mora maslinovo. [emoji16]

Nije htelo ni meni, pa sam skinuo Mi A1 Tool, isao na Flash Stock Rom, Download Rom, Save User Data, kad je zavrsio isao sam na Lock Bootloader, onda sam samo potvrdio preuzimanje februarskog apdejta i instalirao ga je sa svim sacuvanim podacima.

Meni nije hteo onaj u februaru security, pa sam uradio kako mi je napisao lik. Sve radilo super, gcam takodje.
P.S.- za lika kome nece update

Jesam ja jedini ili je jos neko imao problem da instalira gcam preko onog tool-a?
Skinuo program, pokrenuo, instalirao 1.4.3 drajvere, ukljucio USB Debugging i OEM Unlocking, Security-None, prikljucio telefon na kabl, u Device Manager se vidi Portable Device Mi A1, i kad pokrenem drugi korak nece, ne izlazi na telefonu da mu dozvolim pristup niti ista radi. Probao i sa 1.3 drajverom, probam na Win10 laptopu i dva kompa Win7 oba drajvera i nista. Po onim klipovima ne vidim sta radim pogresno o_O

Da napomenem telefon je out of box, nista dirano i na zadnjem update-u March 1st.

A da li si probao da uđeš u Disable driver signature enforcement na win10, kada uđeš na taj način u Win 10 stoji ti u donjem desnom uglu napisano Test Mode i još nešto, tada možeš da instaliraš nesertifikovane drajvere za win 10. Meni tako nije radilo za Cool1 kada sam instalirao drajvere sve normalno ali kada priključim telefon nije hteo da ga prepozna. Čim sam ušao u Test mode sve je radilo. Cool1 isto je imao snapdragon procesor tako da je sigurno do toga.

Pokusacu kad budem opet bio blizu win10 laptopa posto nije moj. Izbaci on nesto sto blokira, ali odem Allow all i zavrsi instalaciju.

Na win 10 odradio bez problema ali iz drugog puta - samo se ponovo Klik na srednje dugme u tool-u - kao što sam negdje na uputstvu i vidio (prvi put ne uđe u fastboot i twrp)

Vidio sam kako na Pixel launcher-u da mijenjam teme ali nešto nisam oduševljen izborom... Neki link za dodatne teme (po mogućnosti Dark ili material Dark)?

Gcam Kamera odlična za fotografisanje, za video zavisi od uslova... Da li je to po default-u ili samo meni- pri LL i dalje ima šuma, po danu nema problema?

Poslednja izmena:
Ja isto tu sam skoro stavio i zadovoljan sam. Nexus 6p obavezno, Pixel algoritam mi se ne svidja. Nisu toliko oštre.

Isprobao sam više verzija I na kraju mi ova najviše odgovara, možeš nju da probaš
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog118/
Normalno deinstaliram onu sto je došla sa onim programom bez root i instaliram ovu? Btw kako znati da nije ista [emoji3] ovu sad imam
56f8a025a2472dc6c27ce5dea028a151.jpg

Ja kad menjam verzije, izbrišem staru, instaliram novu I odradim wipe data u app info pod storage, onda odradim sva podešavanja. Za verziju vidim u podešavanjima kamere da su podesavanja drugacija[emoji16]
I da 6p najbolje kao što kaže Djilkosh, može i noise reduction da se isključi za još više detalja ali onda logično ima više šuma.

Poslednja izmena:
Ja kad menjam verzije, izbrišem staru, instaliram novu I odradim wipe data u app info pod storage, onda odradim sva podešavanja. Za verziju vidim u podešavanjima kamere da su podesavanja drugacija[emoji16]
I da 6p najbolje kao što kaže Djilkosh, može i noise reduction da se isključi za još više detalja ali onda logično ima više šuma.
Probaću... Jel radi na toj snimanje, na mojoj izbacuje iz app

Radi video, nije mi dosad pucala aplikacija, odradi clear data ako nisi pa probaj tad.

Stavi hdr parameter na high ili medium i jpg quality na 97% i ja jos ukljucim hdr+ za prednju kameru
Uradio sam... I teško je sad da tvrdim, ali čini mi se da je prethodna pravila bolje fotke... Ova izgleda lepše urađena sa više opcija ali... Ne znam, lepo kažu što cackalice nešto što radi [emoji23]

96530f701811ab4028041490726c232a.jpg
a32290c8d7c9dbab99a1fac118c09d0d.jpg

Evo moja podešavanja.

Presao sam sa LG magne na mi a1 i cini mi se da Xiaomi ima vise ghostinga ili blura kad srolujem kroz tekst. Kakvi su vasi utisci o ovome? U pitanju je tianma ekran

Ima i na Ebbg displeju. Naročito kad uključim night light opciju. Prilikom skrolovanja, bela slova budu crvenkasta i ghosting je očigledniji.

Stigla Cafele Matte TPU...
Odlično izgleda - grip solidan ali ne i odličan - kako sam navikao na MSVII futrole ova Matte je nešto između njihove glatke i scrub ... Sve u svemu zadovoljan - potogovo kad je stavim nakon providne Teracell :d (doduše koja ima odličan grip)
059a7b20966b9f6a24c9c2eba8b8640b.jpg

Vrh Dno