Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

A ko je ovlasceni servis za te Xiaomi telefone iz G i W ?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Za 90e razlike u ceni mozes da servisiras telefon 10 puta, pogotovo sa maltene dzabe delovima koji se poruce iz Kine, tipa ekran za 10$. Nisam video da se ljudi zale da A1 crkava i da ima neke velike probleme, pa da je neophodna legalna garancija od 2 godine, pogotovo sto se za nju doplacuje >50%.

Ovo je moje misljenje, slazem se sa pshnd-om, svako svoj novac trosi na nacin koji mu odgovara.

Nemoj se mnogo nadati od tih delova sa alija, kakva je cena takav je kvalitet posebno su ekrani očajni.

Poslednja izmena:
Ja sam više u fazonu ako nesto bas bude kako ne treba mogu ove legalne da nateram da ga zamene ako ne mogu da poprave, i posle dužeg vremena. Dok ove garancije preko KP, kakve god da su, traju 6 meseci.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ja sam menjao ljudima vec par ekrana na A1, uzimao sa Alija, kao org su...nema razlike, cak i u CID pokazuje da je EBBG.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Da, ima jedan oglas na 20tak dolara više stotina pozitivnih recenzija, svi kažu da je isti kvalitet. Jedan one star review, liku nije bio dobar flet kabl...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kacio sam ja link od Rusa sto su uzimali. Displej sa okvirom je oko 30-ak dolara. Mislim da bese CAPAS prodavnica. Kazu da ne primecuju razliku i da misle da je original.

Ja sam kupio sa alija dva ekrana, za Leeco koštao 45$ malo svetlije boje ali ok je bio. Za RN 4X sam platio 18$, neprecizan touch jako teško sam kucao poruke na njemu, samo 2 mesta dodira umesto 10. Boje su bile isprane a nije rodilo ni osvetljenje tastera. Na kraju sam telefon prodao, a dobio sam parcijalni refund.
Na aliju kad se dobije refund, u većini slučajeva nema opcije da se ostavi review, zbog toga su i relativno pozitivni.

Sačuvaj podatke sve što imaš.
Skini februarski sa miui foruma.
Skini mi flash.
Flesuj mi flash sa brisanjem celog telefona i zaključavanjem bootloadera.
Digni na martovski.
Nadji post od pshnd gde je kačio tut za gcam bez root-a.
To je to.
A iz root-a u root? Dovoljan je fles kroz mi-flash sa najnovijim fastboot romom i save user data?

U krajnjem slucaju mozes preko TWRP-a da dignes na mart, to ti je jos lakse nego da se cimas sa fastboot-om. Ostavljao sam link od onog Rusa. Mada imas sve na 4PDA.

Po toj prognozi, baterija je slaba, slabija od trenutne i jos na to dodat veci ekran. Prednost ce svakako biti sto necemo vise imati fizicke dugmice, ali nedovoljno za menjanje ove masine.

Da baterija je beda , ali to je zato što je skoro 1mm tanji od rn5. Što opet znači da će kamera mnogo više da mu štrči , baš kao na ovim slikama gore :)

Poslednja izmena:
Nisam nesto siguran da ce biti xiaomi one naslednika posle predstavljanja nokie.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

I opet ove vertikalne kamere...ja ne znam sto moraju da kopiraju ajfon, one kamere na mi a1 su super izgledale... :(

Pozz, drugar planira da kupi neki telefon do 200e, pa ja sam mu predložio za ovaj. Sta mislite jel trenutno best buy za 200e? Takodje me zanima jel ima neke poznate hardverske mane(kao npr flex 2 sa crkavanjem ploče)? Hvala

Cuti bar nije ona precaga..[emoji3]

Sto je najgore, za dve godine, kad budem menjao fon, moram da pratim kakve je gluposti sve izbacio Apple, jer ce to iskopirati.Strasno koliko je android svet prsao...toliko godina proveli u razvoju i usavrsavanju i onda spadnu opet na kopiranje kompanije koju su ismevali.

Cuti bar nije ona precaga..[emoji3]

Sto je najgore, za dve godine, kad budem menjao fon, moram da pratim kakve je gluposti sve izbacio Apple, jer ce to iskopirati.Strasno koliko je android svet prsao...toliko godina proveli u razvoju i usavrsavanju i onda spadnu opet na kopiranje kompanije koju su ismevali.

Мало сам повратио у себи али сам одмах прогутао.

Meni samo nije jasno zašto forsiraju više ovako tanke telefone . Totalno nebitna stvar po meni . Dovoljno je da je tanje od 9mm i puna kapa.

Ne vidim što je prednost manjak fizičkih dugmića?

Manji bezeli, ljepši telefon, jedino što mi se ne sviđa na A1?!

I meni se dja taj fazon.

Meni se vise sviđaju telefoni sa kapacitivnim.. Nekako ne volim kad su softverski dugmići.. Ima to svojih prednosti, ali i mana..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pozz, drugar planira da kupi neki telefon do 200e, pa ja sam mu predložio za ovaj. Sta mislite jel trenutno best buy za 200e? Takodje me zanima jel ima neke poznate hardverske mane(kao npr flex 2 sa crkavanjem ploče)? Hvala
best buy do €250, možda i više, ako se ne varam
što se hardverskih mana tiče, neki se žale na mikrofon ali ništa strašno. prođi malo kroz temu i videćeš da uglavnom nema hardverskih mana

zabo mi skroz malo pre, udjem u chrome i stisnem da pretrazim nesto al ne izlazi tastatura probam po ekranu da stiskam random i uopste nista ne reaguje, reko mozda app nesto prsla, probam back home nista, reko aj da zakljucam pa odkljucam kad crn ekran nista ne reaguje, slucajno stisnem 2x power i osetim da je zavibriao da pali cam al nista se ne pali, probam na punjac i sija led al se opet nista ne pali, vec se tu presekao da je nesto otislo skroz al skinem ga sa punjaca dugo drzim power i restartuje se i upali normalno.. :trust::smash:

Poslednja izmena:
Od martovskog update-a, kada zvoni telefon nema obavestenja na telefonu da se desava nesto, nista bukvalno sem zvona, nigde dugme za javljanje i prekidanje, kao da zabode framework, to mi se ranije desavalo na Mi 5 na Lineage OS 15.1 sa Google framework-om za pozive. Ista je prica i kada nazovem nekog, javi se osoba ali ni traga da se nesto desava, niti mogu da prekinem. Zna li neko resenje. P.S. ovo nije konstantno, ali desilo se par puta...

Do 200 da, ima ga koliko vidim i za 170-80 na kp novi, a realno to je i ok cena za ovaj tel. Davati u radnjama tipa Win Win 270e+ za njega je... Ali kako sto se vec ponavljalo ovde na forumu vise puta, svako trosi novac kako misli da treba, amin :D

Nazad
Vrh Dno