Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

pa cuje se i kod mene, mozda nisam bas najbolje objasnio, cujem ja sve sto je snimljeno samo sto je to jako tiho, kao da je npr stisano na nekih sta ja znam 20-30% ili kao da je mic bio preklopljen i prigusen pa se slabije cuje al je jasno, samo ne znam sto je tako jer se sve ostalo cuje jako glasno osim tu kad snimam. al kazem probao sam na nekom drugom tel, neki Lenovo i tamo se culo glasno pa ne znam zasto je ovde drugacije. hvala sto si probao Roy.

Probaj kada snimas da prvo prekrijes donji mic i nesto snimis, pa onda gornji..Obicno se za takve stvari koristi gornji mic, ali po tvom opisu deluje da ta app koristi donji. Ako je tako , u tome je problem jer je on drugaciji i zahteva da ti telefon bude sto blize izvoru "zvuka".

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Probaj kada snimas da prvo prekrijes donji mic i nesto snimis, pa onda gornji..Obicno se za takve stvari koristi gornji mic, ali po tvom opisu deluje da ta app koristi donji. Ako je tako , u tome je problem jer je on drugaciji i zahteva da ti telefon bude sto blize izvoru "zvuka".

bas tako Kidence, vec sam pre toga testirao i zakljucio da koristi donji jer kad sam probao da pricam ispred gornjeg jos losije se culo, mada nisam znao da ovakve app po def koriste gornji. u svakom slucaju cudno mi je to sto je kod mene izrazito losije nego na drugom tel sto sam probao, mozda je "problem" isti razlog zbog kojeg i na viber video pozivu zna da dodje do pistanja, ne znam sta bi moglo biti.

Edit: sad sam probao OneNote i tamo se isto koristi donji mic, samo sto kad snimim nesto bez obzira dali priblizio tel ili drzao na normalnoj razdaljini kako ga inace koristim sve se bas glasno cuje, nesto je definitivno do Keep samo ne znam sta koci :(

Poslednja izmena:
Xiaomi po def. ima "usmereni" donji mic koji zahteva neposrednu blizinu zvuka (do nekih par cm od izvora zvuka) da bi se lepo culo...E zato kamera i slicne app koriste gornji mic koji je drugaciji(sire hvata zvuk, drugaciji je mic)...Ako app koristi donji mic, tu ne mozes nista uraditi...osim da priblizis telefon sto blize ustima dok pricas, tj.snimas audio u toj app.

Jel postoji mogucnost da se zvuk alarma smanji od minimalnog? Dize iz mrtvih ujutru

Kad jednom zakasnis 2 sata na posao nijedan alarm nije preglasan.[emoji4]

Xiaomi po def. ima "usmereni" donji mic koji zahteva neposrednu blizinu zvuka (do nekih par cm od izvora zvuka) da bi se lepo culo...E zato kamera i slicne app koriste gornji mic koji je drugaciji(sire hvata zvuk, drugaciji je mic)...Ako app koristi donji mic, tu ne mozes nista uraditi...osim da priblizis telefon sto blize ustima dok pricas, tj.snimas audio u toj app.

ne znam evo kazem probao sam posle opet OneNote i on isto kolko vidim koristi donji samo sto se super cuje i kad ga priblizim i kad normalno drzim, dok Keep kad normalno drzim jako tiho bas a kad priblizim vidi se poboljsanje definitivno ali opet nije to ni blizu kao npr OneNote ma kako god tu bilo snimljeno.. mozda se nesto promeni sa update same app videcu vec, po meni je nesto do aplikacije jer nisam primetio "problem" sve dok nisam probao u Keep da snimim nesto, kako god bitno mi je da na ostalim sve radi kako treba.

Uff, doslo vreme da moram da kvotujem sam sebe, izgleda da ce neki morati da budu banovani pa posle nece ici sa Pecom u stetu :d
Kvota 0.5 da si mislio na Djilkosa :)

Sent from...
Da znas da si mozda u pravu ;)
Haha, Sale zvaces me da ti budzim telefon [emoji14]

Septi, ajde malo opširnije. Nisam te razumeo.

Hoćeš iz root moda da predjes u non root mod?

Flesuj preko mi flash uz save user data.

Eto, ja ga predlažem i prognoziram da ce bas on ići sa Pecom na druženje a on...
A da ću te zvati to je tačno. Ovih dana. Zato lepo napiši detaljan postupak kako sa root+gcam flesovati novi rom+root+gcam. Ili da pitam one indijske strucnjake na xda?

Sent from...

Pitaj Indijce. [emoji12]

Čućemo se ovih dana. Možda i pišem tut kad uhvatim vremena.

Jel se instalacijom GCam preko onog toola dobija ta neka verzija GCam-a i to je to ili moze vremenom preko tog toola i novije verzije da se instaliraju nekako?

Inace: Mislim da bi mogao Djilkosh, Kidence i ko je vec sve tata na polju GCam da napravi neku tutorijal temu, ukoliko ste u mogucnosti, koja ce biti zakljucana i samo da se dopunjuje novim verzijama i nacinima instalacije GCam. Naziv neki GCam - sa i bez roota npr.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jel se instalacijom GCam preko onog toola dobija ta neka verzija GCam-a i to je to ili moze vremenom preko tog toola i novije verzije da se instaliraju nekako?
Gcam je samo app koju instaliraš kao svaku drugu app iz apk fajla. Tool služi samo da bi otključao pristup Gacam svim opcijama kamere.

Screenshot_20180325-011228.png

Ozbiljnije drzi baterija na martovskom, ovo je rekord, do sada u proseku oko 6h sot... Ali kada pogleda covek realno, gledati 7+h u telefon u toku dana nije bas najnormalnije :smash: :D

Meni više nema šanse da drži toliko kako je izašao PUBG Mobile. :d :d :d

Kad se igraju igrice sot nije merodavan [emoji16]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

jel postoji opcija ili kod u dajleru da se ukuca da bih video ukupno vreme razgovora.

Bilo bi super kad bi imali neke tutoriale o svemu :) od root, do flash, kernel, kalibrisanju ekrana i ostalom tvikovanju... Naravno cenim da to oduzima vreme pa mozda bi bilo najlakše neki video kad neko od ljudi koji to znaju budu radili sledeći put sebi da snime postupak. Hvala :)

Onda iz root u gcam with OTA :)
Sačuvaj podatke sve što imaš.
Skini februarski sa miui foruma.
Skini mi flash.
Flesuj mi flash sa brisanjem celog telefona i zaključavanjem bootloadera.
Digni na martovski.
Nadji post od pshnd gde je kačio tut za gcam bez root-a.
To je to.

Hvala na iskrenim odgovorima :) Sta mislite da li se isplati dati 260 eur Gigatronu (imam neke popuste pa ispadne toliko), vredi li "legalna" kupovina tu razliku?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Pa valjda root-ute zbog Adaway-a, a ne zbog Gcam... :) a za Adaway mora root, tako da ne vidim razlog za ubacivanje Gcam preko tool-a.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da ota i gcam :) to moze bez root-a, a root i ota ne idu zajedno.

Hvala na iskrenim odgovorima :) Sta mislite da li se isplati dati 260 eur Gigatronu (imam neke popuste pa ispadne toliko), vredi li "legalna" kupovina tu razliku?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Lično bez garancije nikada ne bih ništa kupio. Ako nađeš negde na oglasu uz fiskalni i važeću garanciju to bi bilo super, ali nikome ne preporučujem kupovinu po šupama i od švercera. Naravno, svako zna šta mu je prioritet pa će tako raspolagati svojim parama. :)

Nazad
Vrh Dno