Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Шта да се исправи/дода да се искључе светла...
Још више је иритантно што се овако брзо укључују/ искључују. ..

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Шта да се исправи/дода да се искључе светла...
Још више је иритантно што се овако брзо укључују/ искључују. ..

Evo sale ti je odgovorio, ali izgleda da za sad nema resenja sto se tice editovanja i ubacivanja linija (pale se i dalje dugmici posle reboot telefona:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5340161

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
@vladof, ubacio si Magisk? Može li sa njihovim modulom? Inače ja ih palim na svim telefonima da mi sijaju, nisam se zanimao da ih gasim.

@spaxon, kupi više A1, nemoj samo obletati ovu temu (šala, da ne shvatiš pogrešno) :d:p

@vladof, ubacio si Magisk? Može li sa njihovim modulom? Inače ja ih palim na svim telefonima da mi sijaju, nisam se zanimao da ih gasim.

@spaxon, kupi više A1, nemoj samo obletati ovu temu (šala, da ne shvatiš pogrešno) :d:p

Hehe nisi trebao stavljati ovo u zagradi, razumeo bih odmah to kao salu naravno :) Ali A1 nije sala uopste - odlican uredjaj, prvi pik od telefona mi je upravo doticni i zato sam i dalje u temi pa cesto svracam ovde i citam informacije vezano za njega, a povremeno se ukljucim i malo "trujem" temu off-om (sala mala)... :) Ipak cekam pojavu RN5, mada bih voleo i Redmi 5 Plus da oprobam i dosta se neckam da li da ga porucim online (3/32gb), videcu jos novogodisnje akcije...

Tvrdim od kako sam uzeo A1, isto je napisao @vladof, ram menadžment na A1 radi brutalno, skoro nisam bio zadovoljan po ovoj stavci sa nekim telefonom kao sa A1, mogu ga porediti sa dosta skupljim telefonima koje sam promenio. Za zvuk je isto @vladof napisao, neuporedivo bolji, isto sam tvrdio klada sam uzeo, druga dimenzija za RN4, pa samo zbog te stvake se ne bih vratio ne na RN4, već i neke skuplje, džabe malo jača baterija kad nisam zadovoljan jednom od primarnih stvaki, daleko od toga da je baterija na A1 loša, odlična je, još nisam uspeo da je ispraznim za jedan dan (ne igram igrice). Za mene je DAC u ovom telefonu pun pogodak, ne što slušam muziku, već što je zvuk na višem nivou na svim poljima, zvono za viber se čuje (za razliku od RN4, jedva nešto, tuga, malo bolje posle fix), zvono i spikerfon odlični, kvalitet i jačina zvuka u toku poziva odlični (nema onaj utisak koji me nervirao sa Xiaomi da je šupalj zvučnik, okolina čuje bolje nego ja, dodatni plus je kada pričaš sa nekim ko je na istoj mreži koja podržava HD kvalitet razgovora (ne znam može li bolje, brutalno je, mora se smanjiti, jasno i čisto, bolji od mnogih iz top klase) ! Ne znam da li ćeš dočekati note seriju, nema poente sada kada su povećali dijagonalu običnoj seriji, mogu da je ugase, opet mogu isto to da prodaju sa malo jačim hardverom, ne vidim poentu?

Poslednja izmena:
Ради!
Не мора ребут...[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Враћа се после рестарта.... свеједно доста је и ово
Хвала!

Poslednja izmena:
Ради!
Не мора ребут...[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Враћа се после рестарта.... свеједно доста је и ово
Хвала!

Jel' to ovo sto je sale napisao?

Da bi sam automatski posle restarta isključio osvetljenje tastera, moraš da napraviš init.d skriptu. Najbolje je tako. Kernel mora da ima init.d podršku, a stock to nema.

Знам...само један од ова два фајла се поново враћа на вредност 10 овај други остаје на вредности 0...
Направио сам пречицу до фолдера....треба 10 секунди да се обави цео процес...
Јесам ли ја добро разумео или не постоји сорс код за овај телефон?!

@spaxon

Evo za tebe crveni, ja ti nabavljam licno...nemoj mnogo da se lomis :D

Ponuda koja se ne odbija :d

Како кукају у коментарима [emoji23][emoji23][emoji23]
Нисам то знао....зато и нема ромова..логично...

Da je fabrička kamera malo bolja, stao bi u red za crveni A1 :D .

Da baba ima onu stvar, bio bi deda... :D Ovaj telefon za ovu cenu top...Naravno da ima mana, ima i onaj od 500+ evra... Mislim, nerealno je ocekivati da bude savrsen...

Kada se sve sabere i oduzme, telefon je odlican.

Koji je senzor kamere ne A1?
Na Max 2 je ako se ne varam IMX386 a po netu vidjam komentare da je na Max-u bolja kamera. Ako je senzor isti na oba zar fotke ne bi trebalo da budu identicne uz GCam i ostala podesavanja?

Max 2 ima bolju kameru. A1 ima omnivision neki. To jest isti onaj koji je na redmi 5/5+ samo sa f2.0

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Radi HDR+ i na prednjoj kameri, slike su višestruko bolje.

Omnivision je senzor...Koliko ja znam Sony nema dual cam setup ili mozda gresim...

Trebalo bi da ima na note8 u USA. Sem ako i tamo nije Samsung mada lično ne verujem.

Poslednja izmena:
Ono sto je Ivan postavljao sa GCam na A1 slike su odlicne, tj bas je primetna razlika stock vs GCam. Steta sto nema vise primera sa Max-a u full rezoluciji uz GCam ali sve u svemu ta app cini cuda izgleda na svakom smartfonu i izvlaci maximum iz kamere. :)

Vi koji koristite 2 kartice, jel vam na obe radi sms?

Ortak je kupio mi a1, konkretno VIP kartice su obe,ali na jednoj kaze da sms niti prima niti moze da salje,a pozivi rade.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Radi sms na obe kartice,samo mora da odabere sa koje šalje.

Radi SMS na obe, ja imam VIP+MTS i sve radi bez problema...

Red a1 brutalnost :)

[youtube]WZfwoaD2Ebs[/youtube]

Probam, pa javljam...

@spaxon

Evo za tebe crveni, ja ti nabavljam licno...nemoj mnogo da se lomis :D
Cekacu da nabavis Redmi 5 Plus model i pustis u prodaju, eventualno i to dosta kasnije RN5 (da mi sacuvas dobar primerak)... :D
Crveni A1 ponuda koja se ne odbija, da ga odmah stavim u neki case :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno