Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Uradio sam tako i dalje nece...

Da li su svi neophodni drajveri instalirani?

Prilozi

• IMG_20180502_145405_1.jpg
    IMG_20180502_145405_1.jpg
    1 MB · Pregleda: 168
Nisam video prvi deo post-a. Šta tačno ne funkcioniše?

Pogledaj u device manager-u da li ga vidi i da li je Win povukao dobar drajver.Da li je ukljucen usb debugg u dev.options...
Moze biti mnogo stvari...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

U device manager-u ga vidi samo kao Android Phone, nema naziv telefona...
Da iskljucen je izvestaj o gresci u developer option.

Poslednja izmena:
Pa tebi telefon nije u fastboot mod-u... Zakaci ga dok je u fastboot-u.
Takodje, moras i da otkljucas bootloader pre flesovanja jer si ga sa tim Gcam tool-om opet zakljucao.

To radi dok je u fastboot-u preko adb-a komandom

fastboot oem unlock

A kada flesnes rom, zakljucaj komandom

fastboot oem lock

Kako nije, sta je onda ovo? Kako zakljucan, kad pise da je otkljucan i da treba da se zakljuca...

Prilozi

• IMG_20180502_153911_HHT.jpg
    IMG_20180502_153911_HHT.jpg
    791.5 KB · Pregleda: 165
  • IMG_20180502_154205_1.jpg
    IMG_20180502_154205_1.jpg
    778.6 KB · Pregleda: 163
  • IMG_20180502_154211.jpg
    IMG_20180502_154211.jpg
    773.8 KB · Pregleda: 159
Pa kako si ti odradio onaj tool kada ti je ostao otkljucan BL ? On na kraju treba da zakljuca BL, zato vama i ne radi OTA jer ste "dirali" system.img...
Ako ti je u fastboot-u , treba da ga vidi kao Android bootloader...

Ne znam kako? To je pitanje za tebe i ostale koji su bolje upuceni u materiju :)

Evo kako ga vidi u DM-u...

Aj sad...sta sad raditi?

Edit:

Prilikom instalacije GCama, jedno vreme ga je ispravno video, kao A1

Prilozi

• IMG_20180502_160553.jpg
    IMG_20180502_160553.jpg
    1 MB · Pregleda: 164
Poslednja izmena:
Може ли неки корисник АЕХ рома да ми "окачи" дефолтни лаунчер или барем напише где да га скинем, опасно добро ради...Хвала

Probao sve kako si napisao, ali i dalje nece, nista...odustajem i stavljam ga na MS oglase, za 150e ce ga neko kupiti...

Inace telefon radi bez problema, ali sta ce mi Android One telefon, ako nece da se azurira.

Probao sve kako si napisao, ali i dalje nece, nista...odustajem i stavljam ga na MS oglase, za 150e ce ga neko kupiti...

Inace telefon radi bez problema, ali sta ce mi Android One telefon, ako nece da se azurira.
Lepo od tebe što ćeš nekoga da zezneš i prodaš mu falš telefon

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Исправан је телефон 100%, пробај на другом рачунару

Ja stvarno ne razumem ovakve postove...Cackate sistem i onda kukate kako nesto ne radi... Mislim stvarno...

Lepo od tebe što ćeš nekoga da zezneš i prodaš mu falš telefon

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Prvo, telefon je potpuno ispravanm, a drugo...zar mislis da to necu reci kupcu? Hoces da kazes da sam prevarant? Hvala ti na tome, kanda me ti bolje poznajes, pa znas da volim da varam ljude...

Има их 50 модификованих.....не знам који је ТАЈ :D
Хвала Жиле

Procesor ga kolje, da je neki snapdragon pa i nekako. Ali izgleda zanimljivo.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

evo kao neko ko dolazi sa nexusa 5x (ako ga ne uspijem vratiti u zivot) ovaj fon mi je zapao za oci. Gledao sam po netu ima nekih problema, pgotovo sa "hissing" zvukom u slusalicama. Da li su svi uredjaji pogodjeni sa ovim?

Kako bi ocjenili kameru, da li je priblizno dobra nexusu (oni koji su imali priliku uporediti) ?

Sa gcam da, ovako stock ne, fine slike pravi kad se ubaci gcam. Jel ima neka verzija gcam da je neko testirao i da malo brze obradjuje fotke? Ova sto je dosla uz onaj tool slika lepo al da bi pregledao fotku nakon slikanja treba mu podosta da je obradi.

Citajuci tvoje postove iz raznih tema koje obuhvataju razne modele telefona ja sam mislio da si ti veliki "Znajsa",ne mogu da verujem da si cackao sistem telefona i pokvario ga??:zgran: Cak ni @Kidence ne moze da ga popravi posle tvog "stelovanja" telefona..Samo da znas da si mnogo pao u ocima ljudi jer smo svi mislili po tvojim sveznajucim postovima da si expert..:D

P.S.Obavezno da navedes sta si uradio telefonu buducem kupcu..I nemoj cackati vise nesto sto ne znas,daj Boze da taj Mix 2 ostane citav..:smash:

Poslednja izmena:
^Ajde nemoj da lupaš gluposti.

@marinko98 Moguće da je problem verzija mi flash-a (koju koristiš?).

Jel možeš da koristiš adb? Nisam skapirao dal samo mi flash pravi problem, ili adb neće da komunicira sa telefonom.

Probaj recimo da staviš telefon u fastboot, i kucaš bilo koju komandu da vidiš dal radi. Ako radi, odradi boot twrp-a i flash roma (imaš na 4pda twrp verziju).

Poslednja izmena:
Marinko, koliko vidim radiš na Win7? Moje lično iskustvo je da na njemu zna MiFlash da neobjašnjivo failuje (s*ebao sam svoj Redmi Note 3 Pro tako), dok na Win10 nema greške. Ako ne pomaže ništa drugo, probaj na bilo kojoj Win10 mašini.

Poblem su drajveri.

Poblem su drajveri.

Тачно, телефон не детектује ни мифлеш ни систем...тако да је с телефоном све ок, не ради веза између рачунара и телефона за шта су одговорни драјвери.
Исти могу да се покваре, да не могу да се обришу, прегазе другима, да систем ухвати исту длл датотеку па се "кољу" , поготово са адб драјверима и некима који праве виртуелне портове, зајеб може да буде такав да мора да се ради ОС понво....
Такође ако нека апликација "ухвати" УСБ порт па неће да гарантује ослободи.
100 инсталација и реинсталација сигурно с*mjau**mjau**mjau**mjau* адб....
Пробај на другом рачунару, порт на плочи директно, само адб који је кид окачио...инсталација без укљученог уређаја, рестарт рачунара, обориш телефон у бутлоадер, убодеш кабал у њега...МОРА да ради.

Послато са МИА1.

Ne razumem. Kupi se telefon, čačka se po system.img bootloader i očekuje se da radi ota. To ne radi ni na jednom telefonu. No dobro, ako neko misli da će raditi na nekom drugom, nek misli i radi tako.

To kao da ti sam popravljas telefon, staviš drugi displej i umesto torx šrafova ti staviš krstaste, odneses u servis na popravku i ovi ti gle čuda odbiju.

Što se tiče problema sa mi flash, drajveri su problem, u krajnjem slučaju nek kuca

adb devices
ili
fastboot devices

Videce šta će mu izaći. Na tri računara sa win 7 sam flesovao preko mi tools-a, tako da ne znam zašto bi pravio problem, pre sam čuo za win 10.

Radi i na w7 i na w10 mi flash tool... Ranije, prve verzije su pravile problem jer su radile samo na x64, a ljudi su pokusavali da flesuju na x86 Win-u i brikovali telefone....

Vrh Dno