Šta je novo?

Xiaomi Mi 5s/Mi 5s Plus

i imam jos jedno pitanje ko se bolje razume:kod mog druga je neka miui 9 global stable verzija 9.2.nesto a kod mene je miui 9 global beta 8.4.19.koja je razlika jer meni ne nudi nikakav update a ova kod druga barem po broju deluje "novije".poz jos jednom!
Global stable je oficijelna stabilna verzija ROM-a, global beta je Developer verzija ROM-a, odnosno verzija koja se testira i izlazi uglavnom svakih sedam dana. Ko voli da proba najnovije taj vozi developer ROM. Brojevi koji oznacavaju developer verziju znace (8.4.19): 8- 2018 godina, 4-cetvrti mjesec, 19-devetnaesti dan, znaci datum builda odnosno ROM-a i on je uvijek noviji od stable builda.
Ne znam je li zbog kineskih praznika bila novija verzija pa ti nije dosla OTA, ali uvijek mozes skinuti ROM za svoj telefon sa en.miui.com i uraditi update sa telefona na novi build bez da radis format...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Je l' narucivao ko za mi5s originalnu bateriju? Razmisljam da promenim kod devojke na telefonu.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Je l' narucivao ko za mi5s originalnu bateriju? Razmisljam da promenim kod devojke na telefonu.

I mene isto zanima! Evo već mesecima muku mučim sa ovom baterijom, a ne znam kakvr su one sa Alija...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Kad je staviš, molim te napiši dal je kapacitet kao original ili je to ipak nešto slabije.

Kad je staviš, molim te napiši dal je kapacitet kao original ili je to ipak nešto slabije.

Vazi. Sad sam joj instalirao accu bat. pa da testira dok ne dodje ova nova.

pozdrav ljudi, crkao mi je punjac, tj kabal od punjača. gde mogu to da nabavim?

Poslednja izmena:
Mozes gde hoces, ali uglavnom na Kp. Posto ih i ja tamo prodajem, necu da govorim nista vise od toga, ali generalno obrati paznju na to da u svemu postoji Mercedes i Yugo i da su i cene takve. Dalje sam odluci.

A svi znamo da je Yugo tata [emoji23]

Baterija koju smo narucili stigla za 8 dana, ali je ocajna. Otvorio sam dispute i kada vrate novsc narucicu drugu.

Baterija koju smo narucili stigla za 8 dana, ali je ocajna. Otvorio sam dispute i kada vrate novsc narucicu drugu.

Baš sam danas hteo to da te pitam... Ajj ako možeš ostavi link odakle si naručio, da znamo da ne u uzimamo odatle.

Baš sam danas hteo to da te pitam... Ajj ako možeš ostavi link odakle si naručio, da znamo da ne u uzimamo odatle.

Ostavio sam pre par postova, ali evo opet. Znaci ova baterija nikako:
100% original Xiaomi BM36 Battery For Xiaomi 5S Mi5S cell phone battery r Xiaomi 5S Mi5S Batteries bm36 BM 36
http://s.aliexpress.com/36vaYZf2?fromSns=Копирај у привремену меморију

Vec je prodavac prihvatio dispute, mada se prvo preko poruka zalio da nije moguce da je takva baterija.
Sledeca koju cu naruciti je ova:
LOSONCOER 3650mAh BM36 battery For Xiaomi 5S Mi5S cell phone battery
http://s.aliexpress.com/eaENfQB7?fromSns=Copy to Clipboard

Od ovog proizvodjaca imam i u mom telefonu, i za sad (nekih godinu dana) me odlicno sluzi.

Pa samo vidi naziv prodavnice sa koje si narucio tu losu bateriju hahaha.

Hahahaha :D Ma znao sam da nije originalna, ali sam na osnovu komentara mislio da je ok. Nema veze, narucicu novu, a ako stigne brzinom kao ova, to je sjajno :D

Je li se neko prijavio za MIUI 10 global beta? Ja sam aplicirao preko xiaomi forum aplikacije, ne znam je li to dovoljno. Spominje se i neka QQ aplikacija kao zahtjev, neko koristio vec?

kojim telefonom?

4. Devices: Mi 6, Mi MIX 2, Mi MIX 2S, Redmi S2, Redmi Note 5 Pro (India)/Redmi Note 5 (Note: More devices will get MIUI 10 soon, please stay tuned here.)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Je li se neko prijavio za MIUI 10 global beta? Ja sam aplicirao preko xiaomi forum aplikacije, ne znam je li to dovoljno. Spominje se i neka QQ aplikacija kao zahtjev, neko koristio vec?

Kako si to uspeo?
Ja kad pokušam preko Forum aplikacije dobijem error..

Jesi na MIUI ili neki custom ROM?
d06efdf63b9cb2b3e60960197d111bd9.jpg

I ja sam dobio jedno 10 puta gresku, ali je nakon vise pokusaja proslo nekako, pojavio se menu sa izborom uredjaja itd.

Mozda budem uzeo ovih dana 5s. Nema, ili ne videh, ni jedan sticky, na sta da idem van MIUI? Sve ove godine, stock ili sitne varijacije. Nista drugo nikad jos od zte i gingerbreada.
Ne znam, mozda bih se i navikao jer par strana ranije neko rece da su cak i performanse bolje na gloabalEU ...

Lienage koji, da ne lutam? Jos nesto, po prvi put ce mi biti bitan dual sim, ne mogu vise da vucem vise telefona sem kad moram (pravdam se da sam zaboravio bas taj na koji me neko trazio ...), tako da taj preporuceni rom mora i tu da bude ok.
Izvinjavam se ovako na upadu. Mozda neko da napravi sticky post. Unlock, romovi ovi, oni ...
Druga opcija mi je A1, zboge Android One samo, pa kako bude.

LOS je sjajan i nema nijedan bug.
Mozda budem uzeo ovih dana 5s. Nema, ili ne videh, ni jedan sticky, na sta da idem van MIUI? Sve ove godine, stock ili sitne varijacije. Nista drugo nikad jos od zte i gingerbreada.
Ne znam, mozda bih se i navikao jer par strana ranije neko rece da su cak i performanse bolje na gloabalEU ...

Lienage koji, da ne lutam? Jos nesto, po prvi put ce mi biti bitan dual sim, ne mogu vise da vucem vise telefona sem kad moram (pravdam se da sam zaboravio bas taj na koji me neko trazio ...), tako da taj preporuceni rom mora i tu da bude ok.
Izvinjavam se ovako na upadu. Mozda neko da napravi sticky post. Unlock, romovi ovi, oni ...
Druga opcija mi je A1, zboge Android One samo, pa kako bude.

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

LOS je sjajan i nema nijedan bug.

Nisi iskusio problem sa mikrofonom prilikom poziva. Ljudi se zale na to da moraju da restartuju telefon da bi ih ljudi culi za sve verzije u poslednja dva meseca.
Zato nikako da probam LOS, a i dugo je bio prisutan battery drain u stand by rezimu....
Jesi li ti imao ovakve probleme??

P.S. Ovi LG ekrani koji se ugradjuju su bas kilavi, moj je vec krenuo da dobija burn in kad koristim neku aplikaciju sa belom pozadinom duze od 10min..

Devojka koristi fon, ali mnogo prica na fon dnevno i nikad nikakav problem. Kosti LOS od uzimanja fona pre godinu dana. Pretpostavljam da nisu adekvatnu verziju global roma ubacili pre fleshovanja LOS-a.
Nisi iskusio problem sa mikrofonom prilikom poziva. Ljudi se zale na to da moraju da restartuju telefon da bi ih ljudi culi za sve verzije u poslednja dva meseca.
Zato nikako da probam LOS, a i dugo je bio prisutan battery drain u stand by rezimu....
Jesi li ti imao ovakve probleme??

P.S. Ovi LG ekrani koji se ugradjuju su bas kilavi, moj je vec krenuo da dobija burn in kad koristim neku aplikaciju sa belom pozadinom duze od 10min..

Najbolji daily driver je officijelni pixel experience rom. Bas je pixel iskustvo. Ima dva buga koji mogu nekome smetati, nekome ne. Mute call bug se javlja odprilike jednom u pet dana i to je na svim oreo based romovima novijeg datuma. Restart rijesi problem. Druga stvar je lag videa i na webu i u bilo kojem playeru, ovo se desava samo ukoliko koristite face unlock feature. Bez face unlocka se ovaj problem ne javlja. Inace i ovo rjeseva restart telefona ako bas morati koristiti face unlock feature. Baterija je manje vise ok, nije kao stock miui ali nije ni katastrofa, oko 4 i pol sata SOT.

Ja sam trenutno na xiaomi.eu zadnjem stable romu sa patchom za notifikacije kao na global romu. Inace xiaomi.eu radi romove na bazi kineske verzije pa su notifikacije uzas.
Na oreo custom romovima kamera je perverzija, pixel kvalitet definitivno, hdr+ i na prednjoj i na zadnjoj kameri, porttrait mod takodjer na obje kamere radi. Ja sam se vratio na miui rom zbog stabilizacije slike prilikom snimanja videa. Nijedan custom rom to nema, uzas zivi, nikakvi modovi za EIS mi nisu pomogli u tom slucaju. Ne znam sta je xiaomi uradio u miui, ali taj rom jedino ima fantastican eis prilikom fullhd snimanja.

Ne znam ni sam sta bih nekome preporucio, skoro pa svake sedmice se saltam izmedju LOS 15.1 , Pixel Experience i MIUI romova.
Kad bih na custom oreo romovima dobio bilo kakvu stabilizaciju video definitivno se ne bih vracao na stock.
Za neki mjesec dana ce prva MIUI 10 beta za Mi5s pa cemo da vidimo kako ce da radi.
Uglavnom svi na xda cekaju miui rom za mi5s na bazi orea kako bi napokon napravili bug free los 15.1 ili nesto slicno...

PS: ja sam svoj prvi Mi5s nakon 8 mjeseci reklamirao zbog image retention, i dobio novi uredjaj ali opet sa LG panelom. Prvi problem se javio nakon 4 mjeseca koristenja, a posto mi se nije dalo ganjati garanciju ja sam to rjesio u LOS 15.1 kroz postavke boja. Sve rgb slidere na 0.9 vrijednosti i image retention nestaje. Tako sam ga vozio dok se nisam nakanio da reklamiram uredjaj :) Pa eto ko ima taj problem a nema garanciju, bilo koji rom koji ima kcal postavke moze to rjesiti.

Poslednja izmena:
Takođe i ja sam se vratio na Xiaomi.eu zbog stabilnosti i zbog toga buga sa nestajanjem zvuka prilikom poziva. Jako me je nerviralo..

Takođe, jedini ROM koji je najpribližniji MIUI što se tiče fluidnosti je Pixel Experience, ali čini mi se da malo i on uspori vremenom..

I da, trebao bi da znaš da ovaj telefon ima problema sa pregrevanjem... Ne znam da li je moj poseban slučaj, ali se temperatura CPU diže do 58°C i to se baš oseti u ruci..

Poslednja izmena:
Meni je telefon izasao pre 6 meseci iz garancije, tako da menjanje nije moguce, a da dajem pare za nov ekran mi ne pije vodu :) Svakako cu se nakaniti sledece nedelje da probam neki od LOS romova, ima ih sad nekoliko stabilnih, AEX, DotOS, Pixed E, LOS, pa cemo videti.
Mene najvise zanima iskreno ToxycOS koji je naslednik ViperOS roma koji je bio najbolji 7.0 ROM :) ali i dalje ima neke sitne bagove... Svakako se mora sacekati Oreo Firmware za mi5s kako bi mogli da se ispeglaju svi ovi bagovi... Stvarno mi nije jasno zasto nismo jos dobili Oreo, a mi5 i mi6 su uveliko na njemu...
Valjda je u pitanju Xiaomi filozofija da medjukoraci u MI seriji, budu zadnja rupa na svirali, kao i sto su bili MI4i i MI4C, i kao sto ce biti MI6X, MI5C i sada MI8 SE...

Takođe i ja sam se vratio na Xiaomi.eu zbog stabilnosti i zbog toga buga sa nestajanjem zvuka prilikom poziva. Jako me je nerviralo..

Takođe, jedini ROM koji je najpribližniji MIUI što se tiče fluidnosti je Pixel Experience, ali čini mi se da malo i on uspori vremenom..

I da, trebao bi da znaš da ovaj telefon ima problema sa pregrevanjem... Ne znam da li je moj poseban slučaj, ali se temperatura CPU diže do 58°C i to se baš oseti u ruci..

Sto se pregrevanja tice i ja ga vidim na poslednjem DEV miui EU romu... Ubedjen sam da mi to izaziva burn in efekat... Probacu prvo neki custom ROM, pa onda ako mi se ne svidi, odoh nazad na stable MIUI eu.

Naručio sam onu bateriju, Losonocer, sa Aliexpressa. Stigla je za oko 10dana, sve izgleda ok.

Zamenio, dopunio je, instalirao AccuBattery i on je procenio da je baterija kapaciteta 2900mAh...
I čini mi se da nije ništa bolja od ove što ssm je zamenio..

Sad, nešto se ratmišljam.. Da li bi bilo bolje sa se vratim na MIUI 8? Da nema to vee sa baterijom?

Ja je bas juce narucih. Koliko si je istestirao? Nema veze sistem sa kapacitetom, jedino moze vise ili manje da trosi. Sumnjam da MIUI moze nmmanje trositi od LOS

Naručio sam onu bateriju, Losonocer, sa Aliexpressa. Stigla je za oko 10dana, sve izgleda ok.

Zamenio, dopunio je, instalirao AccuBattery i on je procenio da je baterija kapaciteta 2900mAh...
I čini mi se da nije ništa bolja od ove što ssm je zamenio..

Sad, nešto se ratmišljam.. Da li bi bilo bolje sa se vratim na MIUI 8? Da nema to vee sa baterijom?

Nazad
Vrh Dno