Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Meni se pali ekran i jos se ponekad cuje notifikacija, jednom videh slucajno da radi update aplikacija..

Posto meni viber pali ekran a ne stizu poruke nego se konektuje moze da se podesi da viber ne pali ekran ali onda i kad stigne poruka nece paliti :(

Kod mene se isto pali, pali ga viber jer se stalno konektuje i tada pise povratak u viber. To se desava vec duze vreme i nikako nisam usoeo dabresim. Inace imam poco x3 nfc
Meni ne pise nista, samo vidim da se upalio display na kratko i ugasi ga i to je to.

Pozdrav! Žena mi ima Mi 11 Lite 5G u kojem odnedavno ima dva SIM-a, u prvom slotu njenu domaću karticu, u drugom slotu jednu mađarsku. Išla pre par nedelja u Mađarsku, pokušala da koristi internet na telefonu, nije mogla. Pozivi i poruke idu redovno. Ja onako remote pokušavao da debagujem problem, svašta nešto isprobali, nismo našli rešenje. Sad smo pre neki dan išli zajedno, imali smo par minuta da čačkam malo podešavanja i zaista nisam ni ja uspeo da ustanovim zašto ne radi net. (Pod "ne radi net" razumem da se ne pojavi H+ ili 4G znak pored signala, niti bilo šta radi što zahteva internet konekciju.)

Proverio sam sledeće stvari:
  • mobile network je aktiviran na oba slota
  • po defaultu internet ide sa SIM1, to sam u meniju prebacio na SIM2
  • apn činilo mi se da je u redu (Vodafone kartica je u pitanju)
  • airplane mode on/off
  • deaktivirao SIM1 skroz da vidim da li je nešto do toga
  • (možda tu još nešto čačkao)
Jedino što mogu da zamislim jeste da SIM2 uopšte nije predviđen za internet ili ima neki bug. Ono što mi je ostalo da probam, ali nismo imali više vremena jeste da skroz zamenim SIM kartice u slotovima.
Koliko znam, telefon ima najnoviji softver.
Da li je neko imao ovaj problem?

Treba da uneses podesavanja za tu sim karticu u APN ili ako ima vec podesen APN za tu SIM u telefonu da izaberes umesto ove domace.
Bez APN-a ne moze da ostvari konekciju...
APN je u redu za tu karticu a i pokušao sam da izaberem tu SIM kao default za internet (a ušao sam u podešavanja te kartice, tu stoji taj korektan APN), nije pomoglo.

Obrisao sam poruku, prevideo sam da si napisao za APN.

Ako kartica ima ''aktivan net'' , onda problem moze samo biti los APN.

Isti problem sam ja imao na našoj A1 kartici kroz Severnu Makedoniju. Ja sam to povezivao sa tim da mi megabajti iz mesečnog plana ne važe u Makedoniji, tj. u okviru zapadnog Balkana, ali sad kad čitam tvoj problem čini mi se da je isti. Ja sam bio u tranzitu kroz MKD pa sam par sati izdržao bez neta, ali moguće da je sličan ili isti problem.

Ja nikakv problem u romingu. Bez problema kaci se na net gde god sam i radi. Posto imam i ja to zapadni balkan bla bla bla. Jel Vam aktivirano ono da je dozvoljen internet romingu?

Ma palio sam i gasio sve živo, pa i to za internet u romingu, ne vredi. Neće da se pojavi 4G ili H+ nikako.

Da dodam, ono što sam pokušao kod kuće pre neki dan jeste da zamenim njene kartice, tj. da onu mađarsku prebacim u slot 1, a domaću u slot 2, čisto da proverim da li je nešto do slota 2, ali domaća kartica je bez problema napravio 4G konekciju, znači nešto drugo.
Posle sam malo guglao da vidim APN podešavanja za Vodafone karticu, i ispada da iako ta prepaid kartica dolazi sa unapred podešenim APN-om, Vodafone ima neke posebne APN podatke za prepaid, pa sam to promenio u telefonu, videćemo sledeći put kad budemo išli da li će ovako da radi.
Malo je to inače nejasno na njihovom sajtu da li je ovaj poseban prepaid APN nešto što mora bude podešen za prepaid (zašto onda ne dolazi kartica sa tim podacima?) ili je nešto što isto radi (s obzirom da ima reč "vitamax" u APN-u, koji je neki prastari Vodafone prepaid paket bio, ako se ne varam). U svakom slučaju, saznaćemo uskoro.
Ja nikakv problem u romingu. Bez problema kaci se na net gde god sam i radi. Posto imam i ja to zapadni balkan bla bla bla. Jel Vam aktivirano ono da je dozvoljen internet romingu?
U našem slučaju to ne važi, tj. mi ne bismo trebali da aktiviramo internet u roamingu jer pokušamo mađarsku karticu da koristimo u Mađarskoj.

Друштво имам недоумицу између два телефона POCO F3 или MI 11 lite 5G?? Ваше мишљење??

Друштво имам недоумицу између два телефона POCO F3 или MI 11 lite 5G?? Ваше мишљење??
Jedina prednost Mi 11 Lite 5G NE je koliko je lagan i tanak.
Nekome nebitno, ali u vreme kad su većina telefona cigletine :D određenoj grupi ljudi ovo može značiti, pogotovo ženskim osobama.
F3 ima brži chipset, 120Hz ekran, uz to kvalitetniji Samsungov panel.

Jedina prednost Mi 11 Lite 5G NE je koliko je lagan i tanak.
Nekome nebitno, ali u vreme kad su većina telefona cigletine :D određenoj grupi ljudi ovo može značiti, pogotovo ženskim osobama.
F3 ima brži chipset, 120Hz ekran, uz to kvalitetniji Samsungov panel.
Хвала.

Znam za još neke provajdere u EU koji imaju različit APN za prepaid i postpaid. 99% je u tome bio probelm
Eto samo da javim, zaista je APN bio problem. Stvarno je interesantno što Vodafone prodaje svoju prepaid karticu sa pogrešnim podacima za internet + da je dosta teško pronaći i prave podatke na njihovom sajtu.

Pozdrav ljudi, sestričina ima mi 11 lite 4G i od pre neki dan joj ne radi prednja kamera ni preko fabričke aplikacije ni kada se slika preko vibera na primer... Mislio sam da će apdejt to da sredi, ali nije. Zadnja kamera radi normalno i kada se prebaci na prednju, samo se zamuti slika i tako stoji. Da li je neko možda imao sličan problem, ili zna šta može da bude problem?

I dalje na 13.0.4. Valjda sve radi savrseno pa nema update-a :D

Kako radi savršeno, da li vam radi screen recording? Radilo je na 12.5

Sta je muka sa fingerprint unlock ? Ladno mi je nestaooo iz menija wtf

Nevjerovatno...

Prilozi

• Screenshot_2022-07-05-08-21-51-184_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-07-05-08-21-51-184_com.android.settings.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 30
Da li se nekome desilo da mu se telefon ugasi sam od sebe dok se ne koristi, stoji na stolu primera radi ?
Naime , supruga je uzela ovaj telefon letos preko VIP-a . Do sad joj se dva puta desilo ( u poslednjih 14 dana) , da bude nedostupna. Proveri telefon , on ugašen. Inače oba puta je bio napunjen 50% i više. Zapela je da ga reklamira .
Razmišljam da ga za početak resetujem pa ispratim situaciju.
Da, meni posle 11 meseci, razlog???

NIkakav boljitak. I dalje moram da ga s vremena na vreme restartujem.

Primetih da ekran sada srče najviše struje.

Nazad
Vrh Dno