Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Meni vise ne radi video na gcm MGC_8.1.101_A9_GV1i_snap.apk , slikanje radi, ali video black sreen , a radilo je 4k/60 odlicno probao sam par slicnih ni na jednom gcam portu ne radi vise 4K/60fps na MI 11 lite 5g sve je radilo ok verovatno dok nije izasao MIU 12.5.5. Jel se desava jos nekom ovo ?
Meni se desilo na Poco F3. Instalirao sam drugu verziju GCam, isto MGC (BSG).

Другари да се и ја коначно јавим, успео сам да решим маратонску рекламацију са мтс-ом. Телефон није било могуће поправити па ми је одобрена замена телефона и узео сам Samsung Galaxy A52s 5G, постојала је могућност да узмем исти модел али нисам желео да ризикујем. То је то другари што се XIAOMIA тиче, телефон је сам по себи био бруталан имао је заиста одличан дизајн и што је најимпресивније био је лаган, камера савршена, ја сам био презадовољан, али последње ажурирање га је просто осакатило у сваком смислу. Почели су да цркавају ти сензори и то је то, коме се јави проблем овакве природе а надам се да неће, а код мтс-а је да зна шта га чека, наоружајте се стрпљењем и будите упорни, мтс јако непрофесионално поступа до тренутка док не реагујете, тек тада на основу закона о заштити потрошача реагују. Такође по новом закону да знате имате више могућности да бирате и ко год вам каже да морате да рекламирате прво телефон тј да га шаљете на поправку код оператера не морате више. Просто можете да тражите одмах замену и то је то. То је то другари пратим и даље тему и надам се да сам некоме био од помоћи.

Pojavio se update od 232 MB za 5G 12.5.6.0.RKIMIXM

Tjah... ne verujem da je bilo šta bitno, sudeći po filesize, to su vrv samo sceurity patches.

Da...ništa nije promenjeno...sms poruke se i dalje dugo šalju kada je uključen VoLTE

Šta je bolji izbor na osnovu vašeg iskustva sa Xiaomi-jem, Xioami 11 lite 5G NE ili Motorola edge 20 lite?

Upravo sam narucio Mi lite 5g i vec se kajem sudeci po komentarima. Da li je tacno da dosta modela ima problem sa fingerprint senzorom? Te da ima nekih bagova sa kamerom itd?

Jedini i najozbiljniji problem je taj senzor otiska prsta koji ce verovatno prestati da radi u nekom momentu. Ako imas mogucnosti da uzmes NE (new edition) verziju, uzmi tu. Pretpostavljam da su skontali problem i da se na tom nece desiti isto.

Upravo sam narucio Mi lite 5g i vec se kajem sudeci po komentarima. Da li je tacno da dosta modela ima problem sa fingerprint senzorom? Te da ima nekih bagova sa kamerom itd?
Par korisnika ovde na forumu se javilo da je prestao da im radi fingerprint senzor. Meni lično sve radi besprekorno. Uzeo sam ga još u onoj prvoj turi u maju mesecu kada se tek pojavio na tržištu.

^ I kod mene sve odlično radi...uzeo sam ga početkom avgusta

Ja sam otkazao porudzbinu. Dosta negatinvih komentara nadjoh po forumima. A svideo mi se bas dizajn i to sto je lagan telefon. Ne svidjaju mi se nikako one cigle od redmi note pro modela. Ali videcu, mozda potrazim ovu NE verziju.

Opaaa...! Izgleda 12.5.6.0 rom nije samo sec patches, kanda ima enhanced opcije neke. Kao recimo RAM expansion kod mene default 2gb. I pod battery ima performance mode. Nice.😀

Dobra ponuda za 11 Lite 5G NE od sutra.

Prilozi

• FB_IMG_1637757933300.jpg
    FB_IMG_1637757933300.jpg
    57 KB · Pregleda: 82
To je stvarno jeftino...dođe mi da kupim i taj NE za te pare

Online već nemaju na stanju, tj. nisu imali ni noćas oko 2h kada sam video ovu poruku i pokušao da ga naručim.

Inače sam rešio ovih dana da ga uzmem i njim zamenim Mi 8 Lite, pa mi je ova ponuda baš legla. Otići ću sada do prodavnice u tržnom centru. Nadam se da imaju neke iole realne količine na stanju, ne bih da postajem tipičan amer na BF i gazim se sa ljudima oko telefona.

Online već nemaju na stanju, tj. nisu imali ni noćas oko 2h kada sam video ovu poruku i pokušao da ga naručim.

Inače sam rešio ovih dana da ga uzmem i njim zamenim Mi 8 Lite, pa mi je ova ponuda baš legla. Otići ću sada do prodavnice u tržnom centru. Nadam se da imaju neke iole realne količine na stanju, ne bih da postajem tipičan amer na BF i gazim se sa ljudima oko telefona.
Vidim da u radnji na G ima online na stanju crna verzija 8/128.

Hvala za info, upravo uzeo 6GB crni u BEO centru. Od 8GB samo roze imaju. Nisam želeo da rizikujem i probam sa G... Pa potencijalno ostanem bez ijednog.

Bilo je jedno 5 ljudi na otvaranju, samo jedan ispred mene, isti je model uzeo. Vidim da imaju gomilicu od makar 10ak iza.

Javljam utiske u poređenju sa Mi 8 lite.

Evo nekoliko prvih utisaka.

Svidelo mi se na prvu sledeće: Vrlo tanak i lagan, to me oduševljava jer ne volim teške tarabe. Brz, animacije vrlo glatke, scroll takođe, osvežavanje od 90Hz zaista doprinosi osećaju glatkoće. Ekran inače ima odlične boje i kontrast. Kalibrisan je vrhunski u Original Colour modu. Ne da ne zaostaju za S21 5G, već je bela i nešto čistija. Kamera deluje vrlo dobro, i glavna, a pogotovo selfie su osetno bolje od Mi 8 Lite.

Razočaralo me na prvu: jasan i oštar prelaz između okvira i ekrana, ploča ekrana kao da je malo veća i jasno grebucka prst kada se prelazi sa okvira ka ekranu. Ja nikada ne nosim masku i ovo me iritira, baš pojeftinuje osećaj inače sasvim fino odrađenog telefona. Kada ponovo u ruku uzmem Mi 8 Lite, deluje kao premium proizvod u poređenju. Drugo, ekran nije baš oštar. Ne pričam o rezoluciji koja je super, već baš o oštrini malih fontova - mutniji su od Mi 8 Lite i S21 5G primetno. Ne znam kakav je raspored sub-pixela ali nešto su tu štedeli. Nije upadljivo ako se samo u njega gleda i po mom mišljenju nije deal-braker. Sasvim je dovoljno oštro za normalnu upotrebu ali sam slučajno primetio poredeći boje na sva 3 ekrana... i dok su baš boje možda i najbolje kao što sam gore pomenuo, oštrina je najlošija.

Nisam od onih što dozvoljava OKP-u da divlja, neću ga prodavati ili menjati, većina stvari je dobra, pogotovo dimenzije i težina... ali po prvi put još od Redmi 3 imam pomalo Samsung midrange vibe. :cautious:

To za oštrinu ekrana se može naći na 4pda i xda, izgleda da i dalje random uvaljuju kvalitetniji i manje kvalitetan displej. Javlja se nekima i tzv. oled black crush. Osim displeja, naišao sam na zamerku i za (čuveni) proximity senzor koji navodno očajno radi kada je telefon u horizontalnom položaju (razgovor u ležećem položaju).

Imajući u vidu to sve, ja ga naručih majci. Na displej se starija žena neće žaliti, al ako se bude žalila na proximity.. završiće na oglasima

@Aibo Jesi li skidao fabricku tanku foliju sa njega?Koliko me sjećanje služi na mom bivšem 11 Lite 5g ta folija je nešto uža pa se osjećao prelaz i grebuckalo je...A to za ekran,loš je kvalitet izgleda i na NE verziji,isti je proizvodjač kao i za običan Mi 11 Lite.Preosvijetljen,zamućenog prikaza,kao da je manja rezolucija...U suštini nije strašno ako ne vidiš verziju sa boljim ekranom ali hoće oči da bole od dužeg gledanja u njega...

Poslednja izmena:
To za oštrinu ekrana se može naći na 4pda i xda, izgleda da i dalje random uvaljuju kvalitetniji i manje kvalitetan displej. Javlja se nekima i tzv. oled black crush. Osim displeja, naišao sam na zamerku i za (čuveni) proximity senzor koji navodno očajno radi kada je telefon u horizontalnom položaju (razgovor u ležećem položaju).

Imajući u vidu to sve, ja ga naručih majci. Na displej se starija žena neće žaliti, al ako se bude žalila na proximity.. završiće na oglasima
Ako si kupio online imaš rok 14 dana da vratiš uređaj bez navođenja razloga i dodatnih troškova. Taman dovoljno vremena da proveriš da li sve radi ok.

Da, poručio sam preko mi-srbija sajta. Za to pravo znam da postoji, ali nisam ga još nikad u praksi koristio. Pošto uređaj moram da uključim, stavim SIM karticu i razgovaram sa njim kako bih proverio da li proximity brlja ili ne, ne znam da li će, ako poželim da vratim, praviti problem.. Na njihovom sajtu piše sledeće:
Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Kupać će proizvod vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svom pripadajućom dokumentacijom koja se nalazi u originalnom pakovanju i u istom stanju u kakvom je i isporučen, bez ikakvih mehaničkih ili bilo kakvih drugih oštećenja
Na osnovu ovoga deluje da ne bi trebalo.

U svakom slučaju, bilo bi mi žao da moram da ga se otarasim jer ne vidim da postoji još neki tako lagan telefon u toj klasi, što je mojoj majci jedna od najbitnijih stavki.

@Aibo Jesi li skidao fabricku fanku foliju sa njega?Koliko me sjećanje služi na mom bivšem 11 Lite 5g ta folija je nešto uža pa se osjećao prelaz...A to za ekran,loš je kvalitet izgleda i na NE verziji,isti je proizvodjač kao i za običan Mi 11 Lite.Preosvijetljen,zamućenog prikaza,kao da je manja rezolucija...U suštini nije strašno ako ne vidiš verziju sa boljim ekranom ali hoće oči da bole od dužeg gledanja u njega...
Skinuo foliju odmah, mislio sam da je do nje ali je ustvari spoj ekrana takav.

Ne registrujem inače da je ekran preosvetljen. Crna je savršeno crna, tamne boje i prelazi mi deluju odlično. Na slkama i videu je sve u nivou S21 5G ekrana kog evo držim u drugoj ruci... Kada se gleda u krupnije UI elemente i boldovana slova, takođe se teško vidi razlikia. Samo sitni fontovi nisu baš najoštriji. Našao sad na netu priču o RGB Delta rasporedu piksela koji ima smanjenu oštrinu fontova... definitivno mi je taj zapao.

@n1tr0dr
Sumnjam da će se žaliti majka na displej i ako bude kao ovaj kod mene. U globalu je jasan, svetao... normalci koji nisu gikovi ovaj blagi manjak oštrine neće ni registrovati, baš kao što nekada nisu registrovali ni zrnaste Amolede na midrange Samsunzima, što je po mom mišljenju bilo upadljivije od ovoga.

Jasno, verujem da velika većina čak i mlađih ljudi neće primetiti. Ako budeš u mogućnosti, javi kako radi proximity kad je telefon u horizontalnom položaju, baš me zanima.

Moja zena ima taj slabiji displej na Mi 11 Lite i ona ne vidi nikakav problem.Ja licno ga sada ne bih mogao koristiti...Meni nisu jasni ovi domaci recenzenti koji nahvale prikaz na telefonu,a na prvi pogled je primjetno da se radi o ekranu koji je najlosijeg kvaliteta.Ajde da im Xiaomi prosledjuje telefone ali oni uglavnom to za recenziju dobiju od operatera...

Zamalo da naručim 5G NE zbog ove Black Friday cene, ali me problem sa ekranom pokolebao.

Evo veoma zanimljive diskusije na xda koju si spomenuo
https://forum.xda-developers.com/t/be-careful-there-are-two-types-of-screens.4270203/page-21

To za ekran je tačno.

Sestra je kupila Mi 11 Lite 5G ovde u ovlašćenoj prodaji, drug je uzeo preko KP... Golim okom se vidi razlika između njihova dva telefona, posebno kada je osvetljenje nešto niže, kada je pojačano razlika u oštrini je manje primetnija ali se opet jasno vidi da su u pitanju dva različita panela...

Doduše, mi smo mislili prvo da je ona petljala nešto u podešavanjima pa pokvarila, dok isto nismo naleteli na taj deo o pojašnjenju. Ne bih rekao da je neki deal breaker ali jeste bezveze kada znaš da neko dobije lošiji a neko bolji ekran na istom telefonu.

Pa da,posebno je izrazeno kada se ulkjuci tamna tema.Otvori google dialer npr,gdje nije klasicna crna nego nege tamnije boje,grozno izgleda.Kao da je rezolucija manja,a osvjetljenje prejako i boje isprane.Veoma napreze oci kad gledas,po noci pogotovo.Nije dil brejker ako ti ne moras da koristis telefon :)

Nazad
Vrh Dno