Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 Ultra

vladix

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poena
365
Na desetogodišnjicu postojanja Mi serije, danas je predstavljen Mi 10 Ultra sa vrhuncem svega što mobilna tehnologija trenutno nudi, barem na papiru...

Iz Xiaomi-ja se hvale sa punjenjem baterije za samo 20 minuta (pošto je razdvojena na 2 dela), brzim bežičnim punjenjem za samo 40 minuta (od 0 - 100%), Liqued Cooling v2, jako osvetljenim ekranom sa 120 Hz, najboljom kamerom sa zoom-om od 120x i cenom znatno nižom od konkurencije u vidu Note 20 Ultra. S20 Ultra, P40 Pro+, iPhone...
Da li će S20 Ultra i P40 Pro dobiti konkurenciju po pitanju kvaliteta zadnje kamere?
xiaomi-mi10-ultra-9.jpg

Više info - https://www.benchmark.rs/vesti/xiao...im_punjenjem_i_odlicnim_sistemom_kamera-84927

Prilozi

• FB_IMG_1597169988186.jpg
    FB_IMG_1597169988186.jpg
    34.9 KB · Pregleda: 342
Poslednja izmena:
Ogavan pozadi, ovi senzori kamera su sve gadniji.
Problem saomija je sto nemaju softver da se takmice sa najboljima.

760$...
Pozadi mnogo lepsi od Note 20 Ultre.

Ne znam da li misliš na softver kamere ili os, ali da kažem da mi je šaomijev najbolji posle samsunga, koristio apsolutno sve osim one+

Kažu da je camera setup Babaroga, meni ni iz džepa ni u džep...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Izgleda vrlo dobro, jedino sto me odbija je cena:D

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Telefon je zver, specifikacijska svakako.

Ali težina, skoro 222 g...

Težak kao telefon koji sad koristim, Mi Max 3, 221gr

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Težak kao i S20 Ultra, mada nešto deblji, ali i manji.

Jedan od ružnijih telefona ove godine.

Specifikacije zvuče odlično.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ukusi su različiti... Meni se baš baš sviđa. Nisam planirao da menjam telefon ove godine ali ovaj je ozbiljno poremetio te planove...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ubedljivo najbolji tel ove godine.
Koji je senzor glavne kamere upitanju?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Glavni je Omnivision OV48C a telephoto je IMX586.

Poslednja izmena:
Najveci senzor za sada u mobilnom svetu?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Mislim da je iste veličine kao i 108mpx Samsung ali sa najvećim pikselima u full rezoluciji 1.2μm što je malo više od senzora u op8pro koji ima 1.12μm. Šteta što neće da naprave senzor te veličine sa nativnih 12-16mpx.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Edit, sad videh šta si napisao, na brzinu sam pročitao. Delete ako može, greška.

Poslednja izmena:
Mene kod ovog telefona najvise fascinira baterija, 20 minuta da se napuni, a tek nakon 800 ciklusa da izgubi 10% kapaciteta. Cak i da malo lazu, opet je solidan napredak. Sve je godinama napredovalo, a dugovecnost baterija je manje-vise stagnirala. Zato se veselim svakom napretku na tom polju.
Glavni senzor kamere je takodje impresivan, pikseli od 2.4 mikrona u 4u1 binning...

Baterija nije standardna Li-ion jer je unapređena sa grafenom.
To danas nezvanično kažu da je hibrdina baterija jer je korak bliže grafenskim baterijama, a ova hibridna u praksi znači lakšu bateriju, veću gustinu za skladištenje energije, još brže punjenje i manji uticaj ciklusa na degradaciju, odnosno veću dugotrajnost.

Poslednja izmena:
Haos, stvarno bezveze....A bas se naostrio za K30 Ultra misleci da ce biti novi Poco model kako najavljuju....Opet ubili bi sa njim F2 Pro lagano....

Sa druge strane ima logike, da budu dostupni samo u Kini, kao za 10-u godisnjicu....
A tesko ce ih neko i nabaviti na kp...Sta li ce onda biti novi poco model, ko zna...

Mada ako se nekim slucajem, stabilizuje situacija sa cenama shiping-a za Srbiju, ja ovaj fon uzimam sa Alija. Model 6/128 bi treba onda ispasti oko 380$ sa carinom i porezom, a to je nekih 340e. Za taj kes, bez konkurencije.

Poslednja izmena:
Šteta za K30, vrh ponuda.

Ipak mislim da ce biti China exclusive, ali svakako ko se naostri moze da ga nabavi lako preko izvora raznih. Toliko nasih ljudi ima u kini da radi :D

Ako ipak izbace globalno, K30 Ultra je moj sledeći telefon, dostojna zamena trenutnog Mi 9T.

Какав је овај медиатек чипсет што ће бити наводно у к30 ултра? Са којим СД може да се пореди? Утицај на батерију?

Vrh Dno