Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Cestitam. Ima fabricka folija na ekranu

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Hm.
Noćas je preko Updater-a instaliran najnoviji stable (sinoć sam preko twrp ja bio instalirao poslednji stable sa A10 12.0.8 valjda).
Telefon radi dosta brzo, ali opet ispada Viber, TT, mail. Primetio sam ozbiljan lag kod startovanja nekih aplikacija.
Čak mi je prijavio i poruku da SD kartica nije dostupna (cenim da misli na internu memoriju)!
Svega ovoga nije bilo kod prethodne verzije.
Neću sad da ga diram, imam posla preko glave. Za vikend ću da probam dve opcije - da instaliram na čisto ovu poslednju verziju, pa ako nastavi da brljavi da isntaliram ono što je radilo kako treba.
Ako je sve to zbog enkripicje - mnogo je kume.
Ovo što je Bojke napisao je izgleda rešenje, to je i meni kidence savetovao. Nije bilo pomoglo ni ponovno flešovanje twrp-a.
EDIT:
A kako tek ovo objasniti? Ne vidi se lepo - ali Mi10 samo stvara nove particije u windowsu.
7e774489f5cdd84f9adde2b10bbec171.jpg
Da li si skinuo rom za mi 10 [emoji1]

Skini poslednji xeu rom stable ili weekly.
Onda u security iskljuci sve unlock lozinke ili paterne vec sta god koristis za unlock telefona.
Onda udji u twrp i odradi format data gde moras da upises yes.
Onda idi nazad i reboot to recovery.
Onda ubaci xeu rom na telefon i install.
Na kraju odradis wipe cache and dalvik.
Pa reboot system

Preporucujem Rigke maskicu, ja sam za svoj mi note 10 lite uzeo spigen zato sto Ringke nema, na poco f1 sam je koristio i bio sam prezadovoljan.
https://www.ringkestore.com/products/xiaomi-mi-10-pro-case-ringke-fusion-x

Stigla mi je ova fusion x, sjajna maska. [emoji106]
Desilo mi se jutros slikao brdo slika i kad posle sat vremea da ih pogledam nema mi nijedne u telefonu, gde nisam proverio. Kao da nisam ni slikao. Da li se nekome desilo nešto slično i ima li im spasa? Android 10 stock

Da li si skinuo rom za mi 10 [emoji1]
Dobro pitanje!
:)
Skinup sam "xiaomi.eu_multi_MI10_V12.1.3.0.RJBCNXM_v12-11" majku mu.
I da, sve sam uradio upravo "by the book", ali nešto ne radi kako treba.
Ajd' proveri koji ti je file system data particije iz twrp, nešto mi tu sumnjivo.

Ne znam kako da proverim to u twrp. Vec dva puta sam trazio i ne mogu pronaci

Advanced wipe, pa imaš change file system tu negde.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ok. Proverio sam, i kod mene je taj fajl sistem kao kod tebe

Jeli ti uključen neki vid otključavanja telefona? Please n, password, otisak prsta?

Tu može biti uzrok svemu....

Pa ne znam. Pokusaj ponovo preinstalirati isti rom. Samo iskljuci sifre. I odradi install, nemoj raditi wipe i tako to.

Ali posle ne smem da uključuje zaštitu ekrana?

Sad sam primetio jednu jako iritantnu stvar - preneo sam sa starog telefona Hill climb racing 2 igricu.
Na Honor play je išla bez problema.
Nje nimalo zahtevna grafički, ali na Mi 10 secka do ludila. Šta uključiti/isključiti/promeniti da ovoga nema?
Ipak je 865 daleko brži od Kirina 970 (ili beše 980?).

Instalirao i onda vezao sa Google play igre.
Isto kao i sa Se x Ex go, koja je ozbiljno zahtevnije a ne secka i ne koči.

Aha, ne znam zasto koci.
Mislio sam da si je preneo preko nekog migration toola, ili backup-a

HCR je jedna od najneoptimozovanijih krseva.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

U bre Đilkoše, sad me sa'rani!
Ne razumem kako na kirinu od pre dve godine radi glatko a na 865 secka.

Pa nisu nešto dobro optimizovali, verovatno će srediti to uskoro.
A inače nisam primetio da je neoptimizovana kršina za sve ove godine, bilo je uglavnom sitnih bagova i problema ali HCR2 klizi čak i na SD800/801 pa i nekim slabijim uređajima. Najveći bag koji sam primetio je sporadično, kratko zakucavanje igre na nekim stazama (na starom SD801 telefonu sa 5.1.1, mada mislim da je to rešeno odavno) i sada na SD845 samo ona Patchwork Plant staza ima bag da igra secne na kratko kada vozilo aktivira onu on/off polugu, šta je već u pitanju. Van toga radi sjajno, klizi.

Poslednja izmena:
U jednom trenutku sam nakratko video neki krug sa prečicama oko prsta dok sam otključavao ekran ali je nestao.
Kako se dolazi do toga?

Kada otkljucavaš ekran zadrži prst duže i pojaviće se .

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Hvala. Kad smo već tu - primetio sam da mi njen sinhronizovao Linkedin kontakte. Čak ni ne pruža mogućnost za taj nalog....
Ali zato mogu svakom kontaktu da dodelim sa kog broja ću ga zvati, što je mnogo dobro.
Edit: kalendar nije sinhronizovao drugi gmail nalog. Tačnije nije ubacio datume koji su uz kontakte.

Poslednja izmena:
Jel' Šomijeva app za vreme nema auto-lokaciju? Neće da radi dok ne unesem gradove za koje treba da mi prikazuje prognozu.

Možda joj nisi dao dozvolu? I Jel uključena lokacija?

Dato.... Ali i dalje nema opcije da bira sam lokaciju.

116d8be46d42b6340ac8cc1c79fccce7.jpg

4cb9d4825353ba853319824b603749d0.jpg

Uradi clear cache i data, pa probaj ponovo.

Zezali me xiaomi xim activation service ili kako se vec zove aplikacija. I resih da odradim debloat. Prvo sam se izlogovao iz mi naloga
i sve debloatovo
ostavio sam ovo

za sada radi ok, odradio sam restart, i nije otisao u bootloop.
videt cemo

Nazad
Vrh Dno