Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ovaj forum je postao leglo fanboy-eva pojedinih marki koje kad im dirneš drž' se dobro. Koristim i ja taj Xiaomi duži niz godina ali sam realan, a realnost je da je Xiaomi debelo poleteo, precenio svoje telefone koji nisu postali loši ali ne vrede ovaj novac koliko trenutno koštaju novi modeli.
A stvarno ne znam šta da odgovorim na ovo u vezi fluidnosti. Ako mislite da je MiUI fluidniji od Oxygena onda stvarno ne bih da ulazim u dalju raspravu.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

16tog mobile outfitters napokon dobija podrsku i za mi 10, ja cu kod njih odraditi za svoj zastitu. Provereno na p30 pro ne smeta fp senzoru i zadovoljan sam kako stiti/traje... samo cubuzeti onu sto je malo kraca po ivicama da ne smeta maskama. Jes malo vise para, al je makar meni se dobro pokazala ova varijanta vise puta

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Zbog čega stavljas na poklopac baterije tu zaštitu kad ces ga staviti i u futrolu?

Послато са SM-N970F уз помоћ Тапатока

Xiaomi bar nije osakatio jeftiniju verziju za glavni senzor. A taj senzor se koristi 95% vremena. Zakinuli su običan Mi 10 za ostale senzore (ne znam koliko je baš ultrawide kamera lošija od one u npr S20 ili P40?) ali i cena mu je 200$ niža. Razlika je još i u realno neprimetnoj veličini baterije i brzom punjaču koji se dobija.
Cenu u radnjama ne bih komentarisao, ona je van svake pameti. Cena na oglasima kad dođe na 500-530e biće to odlična ponuda za ovakav telefon. Daleko bolja opcija nego S20 za 600e. Ne vidim ko nudi nešto toliko bolje. Možda Samsung i Huawei imaju malo bolje kamere, ali Samsung ima krš procesor i autonomiju, Huawei ima dupli bunar na ekranu i nema Gugl, plus mono zvuk. 7T Pro opet ima lošiju kameru od Mi 10 i realno nije nikakav upgrade u odnosu na 7 Pro. OP 8 sa onim budžet senzorom ne bih da komentarišem, pilićarenje.

Taj budžet senzor se do juče ugrađivao u Mi 9, Mi 9t pro i još neke telefone čije ste kamere kovali u zvezde. Zanimljivo je čuti da je preko noći postao budžet senzor i drago mi je da imamo toliko korisnika koji telefon koristi kao DSLR.

Stvar je u tome sto ti ne poredis objektivno stvari. Nego kazes kamera na Mi 10 je izvikana, prva izjava. A onda kazes kamera na OP8 je preterano kritikovana kao osrednja, i time vestacki pokusavas da nivelises dve, pre svega tehnicke izvedbe, samo da bi argumentovao vrednost jednog proizvoda na ustrb drugog.
To prosto nije realno.

Xiaomiju su istina oduvek prigovarali da im fali kamera da ih izbaci u pravi vrh, i to je realnost, ali ce i to za koju godinu da se promeni kada taj segment pokriju u pareetnerstvu sa Nikonom ili Canonom, za sada dva najizvesnija partnera, i opet ce Xiaomi imati pravo i da podigne cenu i opet ce za tu cenu nuditi potaman za razliku od drugih.
Mislim kada neko kaze da neki Xiaomi ne vredi taj novac - za razliku od koga, cega?

Cinjenica je da su kupci postali nerealni i razmazeni i ocekuju da ce jedan brend svoje cene zauvek da drzi po volji potrosaca, dok ostatak konkurencije sisa ovce godinama vec.

Da, kamera na Mi 10 je izvikana i stojim pri tome i da telefon ne vredi ove pare ni u ludilu.
Ako vi vidite toliku nadmoć u senzoru na Mi 10, naspram senzora na OP8 ja je ne vidim.
U dnevnim uslovima meni su razlike zanenarljive, dok su mi noćne slike više patkometrija.
Ponavljam prštale su pohvale na račun kamere na Mi9T pro i sad takav senzor ne valja ništa i budžetski je. Ne znam ko je nerealan.

Ti bas lupetas. Nisi video ni mi10 ni op8 samo na testovima na youtube. Koje korisnicko iskustvo sa oxygen? to si isto procitao na internetu i na ovom sajtu. Gde god da pitam sta je to korisnisko iskustvo na oxygenu niko ne odgovori. Obican stock android uz neke dodatke. Bezlicno.
Kamere na mi10 i mi10 pro su bolje nego na op8 op8pro, eto i ja sam dosao do takvog zakljucka u poredjenju senzora na papiru. i sta sad?

Bravo majstore, najpametniji si. Uzmi jedan One plus u ruke probaj ga malo pa će ti biti jasno šta je korisničko iskustvo na Oxygenu.
Ne znam što gubim vreme u raspravi sa fanboyevima, uživajte u svojim telefonima i plaćajte Xiaomi i po 1000 evra slobodno.

LOL, nemam sta da uzimam u ruke, ne kazem da OP nije dobar, vec ne vidim razlog zasto je za OP opravdana cena a za xiaomi nije?

Bio sam danas u vipu da vidim famozni mi10pro i naravno da ga nemaju u ponudi, samo online. Kad sam pitao kako da kupim nesto sto nisam video, ni probao ostali su bez odgovora. Odem u mts i kazu imaju mi 10, ali ne mogu da mi ga pokazu, samo ako ga kupim, isto pitanje postavim kao u vipu i dobijem odgovor plati, pa ces videti. Reko hvala. kod vas vise necu uci.

Mislim da ti je najbolja opcija da odes do NS i mi store. Ako ga ima kod njih onda sigurno je i izlozen da se vidi

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Ima izložen sivi u svakom MI store-u. Ja ga juče čačkao u Ada Molu. Ne znam da li imaju zeleni na stanju.
Sve u svemu ok telefon, ništa specijalno. Ako bude oko 500e mogao bih da ga pazarim, jer ne vidim ništa drugo do te cifre a da je kompletnije ili bolje.
Od svih do sad predstavljenih najradije bih išao na Find X2 Pro. Mada cifra je suluda.

U Francuskoj ako kupis oppo find x 2 pro ili find x2 ili find x2 neo dobijas u poklon ultimate ears boom 3 zvucnik. Uz pre order su davali neke B&O slusalice u vrednosti od 400evra.

Da, kamera na Mi 10 je izvikana i stojim pri tome i da telefon ne vredi ove pare ni u ludilu.
Ako vi vidite toliku nadmoć u senzoru na Mi 10, naspram senzora na OP8 ja je ne vidim.
U dnevnim uslovima meni su razlike zanenarljive, dok su mi noćne slike više patkometrija.
Ponavljam prštale su pohvale na račun kamere na Mi9T pro i sad takav senzor ne valja ništa i budžetski je. Ne znam ko je nerealan.

Ta prica oko kamera je ista ona koja se vezuje i za ostale konponente, a najcesce za procesor. Cim izadje novi flagship procesor odmah je onaj prethodni spor/zastareo.
Konzumerizam u punom sjaju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ma koliko da su preko noći i donekle (ne)opravdano poleteli sa cenom, meni su one plus 8 pro, oppo find x2 pro i mi 10 pro zaista telefoni za pohvalu (čast samo nesretnom zakrivljenom ekranu)...i dokaz su da se bar nešto može napraviti i napredovati kad se hoće i trudi. Lično već par dana gledam prikaze ovih telefona i da sad kupujem poprilično bih se lomio između x2 pro i mi 10 pro (najbolji stereo zvuk trenutno na telefonu i IR port koji i dalje ume veoma da bude od koristi)!

Ima izložen sivi u svakom MI store-u. Ja ga juče čačkao u Ada Molu. Ne znam da li imaju zeleni na stanju.
Sve u svemu ok telefon, ništa specijalno. Ako bude oko 500e mogao bih da ga pazarim, jer ne vidim ništa drugo do te cifre a da je kompletnije ili bolje.
Od svih do sad predstavljenih najradije bih išao na Find X2 Pro. Mada cifra je suluda.

500? Bice oko 1000€

Da li je sigurno uzeti Mi 10 8/256gb samo sa garantnim listom uvoznika(Comtrade) bez fiskalnog racuna iz radnje za 640e? Da li je uzimao neka tako i kako bi isla garancija u tom slucaju...

Nije sigurno, na istu "foru" u Comtrade-u, me je nahvatao jedan "kolega" sa foruma za gtx 1060 pre neku godinu....Domace radnje, nista bez fiskalni+garantni list.

Nije sigurno, na istu "foru" u Comtrade-u, me je nahvatao jedan "kolega" sa foruma za gtx 1060 pre neku godinu....Domace radnje, nista bez fiskalni+garantni list.

To sam i ja pomislio. Znam da kada se uzima preko mts-a daju taj isti garantni list i nije potreban fisklani, a ovo je sigurno nesto na crno :D

To sam i ja pomislio. Znam da kada se uzima preko mts-a daju taj isti garantni list i nije potreban fisklani, a ovo je sigurno nesto na crno :D
Moras da imas i fiskalini racun ja sam kupio na k.p telefon uzet u telenoru imao je fiskali racun.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Moras da imas i fiskalini racun ja sam kupio na k.p telefon uzet u telenoru imao je fiskali racun.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ovo je radnja koja ne izdaje fiskalne racune, verovatno su u nekom dilu sa Comtrade-om jer ima nalepnica uvoznika. Vip i Telenor izdaju racune, to znam iz prve ruke ;)

Steta, radnja je u TC Pir. da je ne reklamiram, dosta je poznata ali garancija mi je bitna. Dvoumio sam se izmedju njega i Poco F2, ali zbog garancije moram da uzmem F2.

Steta, radnja je u TC Pir. da je ne reklamiram, dosta je poznata ali garancija mi je bitna. Dvoumio sam se izmedju njega i Poco F2, ali zbog garancije moram da uzmem F2.
A zasto ne uzmes na k.p (kod proverenih ) mi 10 za manje pare i imas godinu dana garancije?

Gesendet von meinem Mi 10 mit Tapatalk

Nazad
Vrh Dno