Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Migrant

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2018
Poena
235
Po ugledu na "MIUI - opšta tema", da imamo opštu temu i za njegovog naslednika - HyperOS.
Pišite i kačite zanimljive linkove o novostima vezanim za novi HyperOS. 🙂

kakav glupav naziv interfejsa, pored starog, dobrog i više nego odličnog naziva MIUI.

čak je i prvi predlog za naziv (MIOS) bio bolji od ovog konačnog. ljudi gube kompas totalno...

Možda vrijedi ponoviti...
83ijph.jpg

To je za Kinu, za ostatak planete tek treba da se oglase. Cuj, level 5 na forumu da bi mogao da otkljucas bootloader. 🤣🤣🤣

Da, ljudi uveliko već otključavaju HyperOS. Znači verovatno će biti malo problematično kada telefoni za kinesko tržište dospu van kineskih granica, npr ako neko nabavi budući Redmi K70 Pro u Srbiji, pitanje je kako će se to rešavati.

Kao sto sam napisao na Mi temu,al eto da se ovdje prebacim.
Prva Bag na biranje melodije za kontakt na mom RN 12 Pro 5G.
Prilikom izbora melodije,na opciju kontakt otvara File Manager ,i nudi slike i video da odaberes.😞 Suludo
Kada klikne odebari sve,dobijes melodije koje posjedujes u telefonu,al bez efekta,postavis je al telefon zvoni sasvim drugu melodiju. Eto da prijavim,nadam se da uskoro uociti ovaj Bug i da ce brzi update vezano za ovo

kakav glupav naziv interfejsa, pored starog, dobrog i više nego odličnog naziva MIUI.

čak je i prvi predlog za naziv (MIOS) bio bolji od ovog konačnog. ljudi gube kompas totalno...
A u suštini se samo radi o sitnom redizajnu UIija. Ništa od obećanog smanjenja bloata i smanjenih hardverskih zahteva.

Kao sto sam napisao na Mi temu,al eto da se ovdje prebacim.
Prva Bag na biranje melodije za kontakt na mom RN 12 Pro 5G.
Prilikom izbora melodije,na opciju kontakt otvara File Manager ,i nudi slike i video da odaberes.😞 Suludo
Kada klikne odebari sve,dobijes melodije koje posjedujes u telefonu,al bez efekta,postavis je al telefon zvoni sasvim drugu melodiju. Eto da prijavim,nadam se da uskoro uociti ovaj Bug i da ce brzi update vezano za ovo
Kod mene radi normalno. I kada odem na "choose local ringtone" nudi mi opcije audio files, sounds, music itd (HypersOS 1.0.4.0. XEU ROM).

Kod mene radi normalno. I kada odem na "choose local ringtone" nudi mi opcije audio files, sounds, music itd (HypersOS 1.0.4.0. XEU ROM).
Da,ti imas noviju verziju meni 1.0.1.0
Meni ne nudi to,samo file maneger a trebalo bi kao sto ti napisao.

Nudi i kod mene. 1.0.1.0

image.png

Kod mene je sličan problem sa kontaktima, pritisnem kontakte, iz Favorites liste pritisnem koga hoću da pozovem, ponudi slušalicu i video poziv, ispod remember. Štikliram, sledeći put ponovo pita...

Evo kako pise kod mene kada se udje u imenik,izaberes kontakt,zvono i izadje ovo😭

Prilozi

• Screenshot_2024-02-05-07-59-33-435_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_2024-02-05-07-59-33-435_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    31.6 KB · Pregleda: 89
I ovako te svaki put pita, čak i kada izabereš "Allow"?

Evo vidi. Vidi slike i video da odabere kada klikne..
I kada isto prihvatis,stavi ti audio fajlove iz memorije. Al kada izaberes tu melodiju,zvoni kao da ne postoji

Prilozi

• Screenshot_2024-02-05-08-54-19-508_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2024-02-05-08-54-19-508_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 74
1000000388.jpg

Ovako stoje podešavanja kod mene, ako ti znači nešto, čisto proveri da li se sve poklapa.

Znači long-tap na "Files" pa info / settings pa dalje kao na slikama.

Isto kao kod mene
I kada isto prihvatis,stavi ti audio fajlove iz memorije. Al kada izaberes tu melodiju,zvoni kao da ne postoji.

van svake pameti, moguće da je i do verzije ROM-a

Moguce,ne znam koja je muka. Navikao sam da znam ko me zove,10 kontakta😏
Izaberes isto ovdje melodiju,i zvoni sasvim nesto bzv.
Nadam se da ce neki update ovo rijesiti

Prilozi

• Screenshot_2024-02-05-12-53-04-351_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2024-02-05-12-53-04-351_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 31
Notes aplikacija, lepo izgleda, ali da li je moguće da nema search funkciju? Bikvalno nisam video telefon koji to nema.

Thx, kod mene ga nije bilo, uradio clear cache sada je tu.

Nije ga ni kod mene bilo isto. Tek kada uradio clear all data dosao search.
Vjertovatnoća je velika da je bug neki i na file menager pa je povlačio podatke. Jad me nadje od xyper os

Kao sto sam mislio,u pitanju je bio Bag,tek kada sam instalirao Zedge app,ona je pokrenula i izbor muzike kao sto bi trebalo normalno da otvara. Sada je sve ok

Drug, kako si to rešio Zedge-om?
Sasvim jednostavno. Instalirao zedge,file manager ocistio clear data,usao u kontakt,izbarao melodiju i otvara ovako kao ranije na Miui. Idemo na muziku,odaberem odredjeno zvono i naravno sve radi normalno kao ranije.
Bag je bio u pitanju,tacno sam znao i citao da za zedge i rijesio da probam i uspio na kraju.

Prilozi

• IMG_20240207_121130.jpg
    IMG_20240207_121130.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 17
Sasvim jednostavno. Instalirao zedge,file manager ocistio clear data,usao u kontakt,izbarao melodiju i otvara ovako kao ranije na Miui. Idemo na muziku,odaberem odredjeno zvono i naravno sve radi normalno kao ranije.
Bag je bio u pitanju,tacno sam znao i citao da za zedge i rijesio da probam i uspio na kraju.
Hvala puno, Upravo sam i sam pokušao i meni je njihova aplikacija konačno rešila sve dosadašnje probleme sa zvukom.:)

Vrh Dno