Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Odradi ovo a ja koristim dns adguard i nema reklama. Ništa komplikovano, ne znam zašto ljudi prave famu od toga kad se rešava za 5 minuta.

možda zato jer se radi o brendu koji je u top 5 i koji više nije jeftin kao nekada, a i dalje isporučuju smeće od OS-a, samo pod drugim imenom?

Redmi note 14 Pro+ 5G 12/512 u pitanju, posle Update na HyperOS 3.0.2.0 sagovornici me više ne čuju ili otežano me čuju (još ja imam problem pošto imam ezofagalni govor ili govor "iz stomaka"zbog odstnjenog laringsa). Isto se dešava i na Viberu i WhatsUpp, a aplikacija Voice recorder radi Ok, i moja supruga moše da priča na mom telefonu tj razumeju je! Moj "govor" koji je dosad radio na ovom i svim telefonima, odjednom ga algoritam nove verzije HyperOSa tumači kao šum i buku i pravi distorziju, ali ovaj model nema mogućnost podešavanja koja su bila na Redmi Note 13 za"Smanjenje šuma", a verovatno bi mi pomoglo. Konsultovao sam se sa Mi službom, sa Xiaomi Community ali niko nema odgovor koji rešava problem, sem saveta da sačekam Update nove verzije. Probam sam kao developer da udjem i da nadjem NOISE podešavanja, ali to nisam našao. Bekap nemam niti mogu (prevelik posao) da uradim fabrički reset... koristiću drugi telefon (stari Redmi10 Pro), do daljnjeg ili dok mi neko ne pomogne.

Probaj da obrišeš kompletan data/cache sa phone app.
Urađeno je sve to i potražena nova Phone aplikacije, ali ne pomaže ništa! Telefon je ispravan svi mogu da pričaju preko njega, i HyperOS je ok ali ne za mene😟. Lepo me pitao da uradim Backup!!!

@boban064
Probaj sa pisanjem feedback (u postavkama telefona) sa opisom problema kao greškom koja se pojavila od ažuriranja. Ja sam imao pozitivnih ispravki posle pisanja feedback (možda je i slučajnost ne znam...). Vidi da ko god može u tvom okruženju a ima OS 3 napiše isto. Ja bih pisao ali još čekam update....

1000202353.jpg

@boban064
Probaj sa pisanjem feedback (u postavkama telefona) sa opisom problema kao greškom koja se pojavila od ažuriranja. Ja sam imao pozitivnih ispravki posle pisanja feedback (možda je i slučajnost ne znam...). Vidi da ko god može u tvom okruženju a ima OS 3 napiše isto. Ja bih pisao ali još čekam update....

Pogledajte prilog 524850
Vec imam dopisivanja sa My feedback, Mi Xiaomi Srbija, Xiaomi community... pa reših i ovde da probam da nadjem rešenje! Niko nema rešenje od njih, savet je "čekaj Update"😵

"Da nije VoLTE uključen?"

Prvo sam to probao, nije. (Još gomilu stvari sam isprobavao, nsam sve to pisao da ne širim diskusiju!

Redmi note 14 Pro+ 5G 12/512 u pitanju, posle Update na HyperOS 3.0.2.0 sagovornici me više ne čuju ili otežano me čuju (još ja imam problem pošto imam ezofagalni govor ili govor "iz stomaka"zbog odstnjenog laringsa). Isto se dešava i na Viberu i WhatsUpp, a aplikacija Voice recorder radi Ok, i moja supruga moše da priča na mom telefonu tj razumeju je! Moj "govor" koji je dosad radio na ovom i svim telefonima, odjednom ga algoritam nove verzije HyperOSa tumači kao šum i buku i pravi distorziju, ali ovaj model nema mogućnost podešavanja koja su bila na Redmi Note 13 za"Smanjenje šuma", a verovatno bi mi pomoglo. Konsultovao sam se sa Mi službom, sa Xiaomi Community ali niko nema odgovor koji rešava problem, sem saveta da sačekam Update nove verzije. Probam sam kao developer da udjem i da nadjem NOISE podešavanja, ali to nisam našao. Bekap nemam niti mogu (prevelik posao) da uradim fabrički reset... koristiću drugi telefon (stari Redmi10 Pro), do daljnjeg ili dok mi neko ne pomogne.
Da li ti je sve ok na nekom drugom telefonu? Ajfonu, Motoroli, Samsungu....nebitno

Probaš sa slušalicama (BT ili žične) dok ne oprave?

Brat nakon update Poco X6 pro modela na HyperOS 3 ima problem kad prica sa nekim preko whatsapp sagovornik cuje sta on pusta na telefonu. Takodje se desi i da wa zakuca totalno i ne moze ni poziv da prekine.
Ranije nije imao nikakav problem.

Kod mene na 14T Pro sve radi savrseno i bez ikakvih problema i bagova (EU).

Jel opcija da se stopira ovaj app vault?
Potrosnja baterije znatno pala,ne moze da izdrzi ni 8h.(8-16h).
Bas vidim da preskive crpi bateriju. Isljucio u app.dozvole da rade neke app pozadini.
Jel imao ko slican problem?
Rn 12 pro 5g. Telefon jeste star 3 godine,al ni 12h bas cudno

Prilozi

• Screenshot_2026-02-12-08-22-31-223_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2026-02-12-08-22-31-223_com.miui.securitycenter.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 18
Slobodno ga se možeš otarasiti, kako kroz ograničavanje da ne može da radi u pozadini, tako i kroz opoziv ovlašćenja unutar same aplikacije. Nije neophodan.

Brat nakon update Poco X6 pro modela na HyperOS 3 ima problem kad prica sa nekim preko whatsapp sagovornik cuje sta on pusta na telefonu. Takodje se desi i da wa zakuca totalno i ne moze ni poziv da prekine.
Ranije nije imao nikakav problem.
Problem resen tako sto se aplikacija zakljuca u memoriji.

Nazad
Vrh Dno