Šta je novo?

Xiaomi G pro 27i

Poručio na Mi Srbija. Cena je danas snižena na 36K a do 7 ujutru važi dodatnih 15% popusta uz neki noćni promo kod NIGHT. Bilo mi je logično da kod ne važi za već nižene artikle ali na moje iznenađenje važi i za njih tako da me je monitor izašao 30.600 dinara! Ne bih se iznenadio da mi otkažu porudžbinu :LOL:. Uglavnom, ko je zainteresovan, nadam se da za ovu ponudu neće saznati prekasno.

Poručio na Mi Srbija. Cena je danas snižena na 36K a do 7 ujutru važi dodatnih 15% popusta uz neki noćni promo kod NIGHT. Bilo mi je logično da kod ne važi za već nižene artikle ali na moje iznenađenje važi i za njih tako da me je monitor izašao 30.600 dinara! Ne bih se iznenadio da mi otkažu porudžbinu :LOL:. Uglavnom, ko je zainteresovan, nadam se da za ovu ponudu neće saznati prekasno.
Nema stanju. Upravo hteo naručiti. :(

Danas sam bio u Big NS Mi Shop-u. Imali su ovaj monitor i fw je:

Prilozi

• IMG_20250526_124721.jpg
    IMG_20250526_124721.jpg
    86.4 KB · Pregleda: 35
Stigao monitor, evo prvih utisaka.
SDR (cenim da će biti 99,9% vremena u SDR modu): boje i kontrast dobri (native color), svetlina ubija (na 30% je čak prejaka za brauzere u light modu), nema ghostinga u fastest modu, nisam primetio ni inverted ghosting, inače prešao sam sa 144 Hz TN monitora (Viewsonic XL2401). Local dimming dimuje i svetle delove slike, a kad se isključi meni bude mnogo lepša slika za gledanje, tj. "kako treba". Crna jeste malo svetlija bez LD ali daleko od sive, a svetli detalji jače sijaju i kontrast je bolji.
HDR: probao sam Doom Eternal i izgleda dobro, nisam primetio da vuče na crveno. Nema nikakvih podešavanja osim Freesync i local dimming, ne znam kako je podešen response time, ali u BF 2042 baš ima ghostinga, u Doomu nisam primetio. Na desktopu i u igrama koje ne podržavaju HDR slika suviše blaga, mutna u brzim scenama.
Što znači da će se koristiti kao SDR monitor bez local diminga, uz poneku igru gde je HDR dobro urađen, ali mora svaki put da se uključi HDR i local diming na monitoru i HDR u Windowsu, i da se isključe posle igranja. Što je smor ali za 30 crvenih neću da se žalim. Probaću još neke igre ovih dana, ako ne vidim neku manu ili ne krene nešto da zeza monitor ostaje. (y)

Nazad
Vrh Dno