Šta je novo?

Xiaomi AX9000 - USB drive

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Uzeo sam AX9000 medjutim ne znam kako da iskoristim usb port, kroz mi home app vidim fajlove na drajvu ali ne znam da namestim da se vidi kao mrežni drive?

Kod mene se ne pojavljuje u network drives

Poslednja izmena:
Ukoliko preko windows-a pristupaš, možeš da napraviš mapiran folder, sa ip adresom rutera.
Da li je jednostavan za podeašvanje? da li si povezivao uređaje (pametne) preko 2.4 mreže?
Planiram da uzmem, ima u shopsteru na akciji, prilično dobra cena.

Ne može tako da se mapira, izgleda da nisu razvili tu funkciju.
Jeste jednostavan, podešava se iz mi app, domet mu je odličan i konačno mi ruter pokriva ceo stan.

A ako pokušaš kroz win explorer da ga otvoriš, putem IP adrese, samo ne učita ništa? Ili izbaci grešku host is unreachable?

Imam još jedno pitanje, kako si ga podesio, radi u bridge modu? Tj ruter od provajdera samo preusmerava protok do ax9000? Ili su zasebna mreža, pa emituju dve?

1. Ima username /pass prompt, koji ne prolazim sa šifrom za wifi.

2. da, ukinuo sam wifi na sbb ruteru, samo kabl ide do ax9000

SMB share i wifi pass ne bi trebalo da imaju veze.
pogledaj u app da li imaš podešavanje usera za SMB. Probaj i da se povežeš na ruter preko kompa, a ne kroz app da vidiš da li ima dodatna podešavanja.

A jel možeš da otvoriš ruter kroz browser? Tu lozinku koju koristiš bi trebalo da koristiš i kod mapiranja.

SMB share i wifi pass ne bi trebalo da imaju veze.
pogledaj u app da li imaš podešavanje usera za SMB. Probaj i da se povežeš na ruter preko kompa, a ne kroz app da vidiš da li ima dodatna podešavanja.
Piše po internetu da je za admina wifi pass. Nema user admin sekciju, administrira se preko aplikacije, isto je i preko browsera.

Čudno zapažanje:
mi ruter je povezan na ubee sbb-ov "beli" ruter (CGA 2121). Svako drugo veče beli ruter se zaglupi i mora da se restartuje.
Sbb zameni beli ruter "crnim" ruterom (slika u prilogu), primetim da mi je internet usporen posle zamene. Pogledam wifi podešavanja (na ubee je wifi isključen), vidim da je i dhcp i dns za wifi ax9000. Promenim da su dns sbb-ovi serveri 89.216.1.50 i 89.216.1.40, čini mi se da sad radi bolje.
Neki savet u vezi navdenog?

1722959807475.png89.216.1.50

Poslednja izmena:
Mali off, da ne pisem u poruci jer ce sigurno jos nekoga nekad zanimati. Koliko je razlika u dometu wifi signala? Ako si sa sbb ruterom imao jednu-dve crtice, je l kod ovog imas pun?

Kako ti radi kad je wireless uključen na ruteru?
Kod mene se Virgin ruter osakati kad ga prebacim u modem mode, ne prelazi 100mbs na Cisco AP-u. Kad je na default podešavanjima, imam 1gbs.

Nazad
Vrh Dno