Šta je novo?

Xiaomi 18 pro / 18 pro max

psychofedex

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2020
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600k, Deepcool AK400
Matična ploča
Asrock Z790 Pro RS/D4
RAM
Kingston Fury Beast Limited Edition, DDR4 32GB 3200MHz 16CL
GPU
Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC
Storage
Crucial SSD 512GB, Samsung HDD 1TB
PSU
Coolermaster V850 Gold V2 850W
Kućište
Be quiet! Pure 500DX
Laptop
Macbook Air M1
Tablet
iPad Pro M1
Mobilni telefon
Xiaomi 15 Ultra
Pametni uređaji
Garmin Epix Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
21965.webp21966.webp21967.webp

Danas predstavljen u Kini, biće globalni kasnije ove godine.
biće super videti zvanično telefon sa ekranom pozadi van Kine.

ovaj crveni transparentni prelep, jedan od lepših telefona u skorije vreme.

21968.webp

Nema lepšeg. Šteta što košta 1300e u Kini. 🤣

Već su najavljene slabije baterije u EU, umesto 7000 na pro biće 6000 a umesto 8500 na pro max biće 7050. Nejasni potezi pošto već prelaze zakonske okvire za max kapacitet po EU regulativi i svakako će plaćati penale za uvoz.

Šteta što su ugradili ovaj privacy displej kao Samsung, džaba su uništili u najavi prelep TCL OLED ekran

Poslednja izmena:
Nejasni potezi pošto već prelaze zakonske okvire za max kapacitet po EU regulativi
ne prelaze, i dalje su oko/ispod 20WH.

kod obične litijum jonske, kad se 20WH pretvori u mah izađe oko 5000mah.

ali kako su prešli na silicijum karbonske, mogu da imaju veću zapreminu a da ostanu ispod 20WH.
zato svake godine ide sve veći i veći kapacitet jer se svake godine povećava količina silicijuma u bateriji pa daje veći kapacitet u okvirima regulative.

Šteta što su ugradili ovaj privacy displej kao Samsung, džaba su uništili
ovo će biti smeće ako ekran stvarno bude loš kao kod Samsunga mada su rekli da neće biti degradacije.

• Xiaomi has announced that the Xiaomi 18 Pro series features a Smart Privacy Display that uses 1:1 alternating standard and baffled privacy pixels, cutting side brightness to roughly 1% beyond 60 degrees.
  • Unlike competitor panels that use Diamond or Pentile setups, Xiaomi uses a full RGB subpixel arrangement with ~9.5 million subpixels to maintain clarity without display quality degradation.
Crucially, the Xiaomi 18 Pro series’ display hardware features a “SuperPixel 2.0” full RGB subpixel stripe rather than a standard Diamond or Pentile arrangement. Because subpixels aren’t borrowed, Xiaomi claims the Xiaomi 18 Pro Max reaches roughly 9.5 million subpixels, comparable to a traditional 2K panel while drawing power typical of a 1.5K display. As such, the display’s output is claimed not to be compromised at normal viewing distances when the privacy feature is off.

For reference, the Galaxy S26 Ultra uses a Diamond Pentile subpixel arrangement rather than a full standard RGB stripe, with smaller, duplicated green subpixels coupled with alternating, larger red and blue subpixels.

na Twitteru do sad što sam video, ne izgleda ništa lošije u odnosu na običan ekran ali to ćemo tek videti kad izađu prava poređenja.

a gde si video tu cenu?

korektno je, relativno.
22028.webp

Džabe sve te buzz reči, fizički će sigurno displej biti lošiji nego da nema privacy shit, koji u realnosti bukvalno nikome ne treba.

Sve u svemu ispraticu šta pričaju Rusi i njihovi YouTuberi pa ćemo relativno brzo i saznati.

1500$ dođe oko 1300e.. mislio sam na crvenu varijantu. Baš brutalno izgleda.

Džabe sve te buzz reči, fizički će sigurno displej biti lošiji nego da nema privacy shit, koji u realnosti bukvalno nikome ne treba.

Sve u svemu ispraticu šta pričaju Rusi i njihovi YouTuberi pa ćemo relativno brzo i saznati.

ma privacy ekran glupost, ali ajde. ne mora da znaci da ce biti losiji, napreduje tehnologija, videcemo. svakako bih radije kvalitetniji ekran koji manje trosi nego losiji ekran koji ima privacy. ako je pak kvalitet isti a privacy dodatak, i to je valjda ok.

nisam skontao da pricas o crvenom, nego generalno u 18pm, preskup je crveni. mozda ima neke softverske stvari poput leitz edition, nema mi previse smisla da kosta 150 dolara vise samo zbog kucista.

elem, ono sto je jos zanimljivo, dodali su novi profil, mada su mogli i da obrisu vibrant i dodaju original umesto njega 😀 super stvar svakako.

1790203188357.webp

Imao sam s25u bez i sa privacy staklom sad imam s26u bukvalno ne vidim nikakav problem ss ekranom. s25u je tezi i nezgodniji za drzanje, ne znam ni kako jer je sve vreme bio u masci al mu se oljustila malo ona ringla oko kamera, kupljen u srbiji tehnomanija, sve vreme u masci, prodao sam ga sa fazon 37 ciklusa i 6 meseci retkog koriscenja (jer uvek imam 2 tel). Ne pisem ovo da nesto hvalim s26 ili kudim s25 i obrnuto samo mislim da moramo da priznamo da sve te razlike-novine-poboljsanja/pogorsanja su toliko bezvezna i sitna da su nebitna sa komentarisanje i ne razumem ovu drame i intezitet tih kritika. S26u nema los display, ip18pm nema osakacen faceid oba telefona su dobar upgrade sa s22/s23 ili sa ip14/15 dal se isp

Imao sam s25u bez i sa privacy staklom sad imam s26u bukvalno ne vidim nikakav problem ss ekranom. s25u je tezi i nezgodniji za drzanje, ne znam ni kako jer je sve vreme bio u masci al mu se oljustila malo ona ringla oko kamera, kupljen u srbiji tehnomanija, sve vreme u masci, prodao sam ga sa fazon 37 ciklusa i 6 meseci retkog koriscenja (jer uvek imam 2 tel). Ne pisem ovo da nesto hvalim s26 ili kudim s25 i obrnuto samo mislim da moramo da priznamo da sve te razlike-novine-poboljsanja/pogorsanja su toliko bezvezna i sitna da su nebitna sa komentarisanje i ne razumem ovu drame i intezitet tih kritika. S26u nema los display, ip18pm nema osakacen faceid oba telefona su dobar upgrade sa s22/s23 ili sa ip14/15 dal se isp
ma daj druze, privacy ekran je smece, ne moze da bude istog kvaliteta kad je 50% piksela narrow u odnosu na normalne wide.

kad gledas direktno, ok je

1790203653943.webp

cim se ugao menja, ekran ide u tri k
1790203688951.webp1790203723053.webp

i to je sa iskljucenom privacy opcijom.

Ja iznosim svoj subjektivni sud jer sam imao oba, nit pokusavam nit mi je cilj da ovo bude debata o teoretdkim razlikama tehnologija (vrv smo obojica citali iste stvari kako su dosli do ove opcije privacy ekrana). Al evo sad sam iskrenuo ekran po tim uglovima i daleko da ekran izgleda toliko lose kao na tim slikama sto si okacio. A vrv se secas i onih problema sa s25u ekranom pri low brihtness pa se na to nekako zaboravilo zarad novih 'drama'. Iskreno moje licno je misljenje, slozili se mi ili ne sto je isto ok, da su sve te razlike, recenzije i primeri prenaduvani da se prica o ovome jer 'nema loseg marketinga'... btw ja sam isto oklevao sa s26u em alu (koji mi se nije svidro na 17pm), em ekran koliko sam gledao pretaman u odnosu na s25u itd itd al na kraju eto uzeh jer realno nije da kidaju sa cenom kao svi ovi novi flagshipovi (pa i ovaj xiaomi 18) i nisam se pokajao. Nekako mi je lepse legao od s25u sto gripa, fluidnosti tice, pa i tezine jer je bas lagan a ekran nema bas nikakav problem nit imam utisak da je losiji. Nisam poredio side by side al ono msm da nisam toliko lud da cu da mucim sebe i svoje oci sa krsh ekranom...

Crveni izgleda kao neki jeftini Redmi. Zadnji ekran gimmick ponovo. Baterija 8500mah traje kao 5000mah kod drugih telefona zbog MemeOs...
Čemu se nadaju pored Oppo i Viva ove godine.

Propuštena šansa da bude možda i najbolji telefon ove godine. Uzmu i kopiraju najgoru stvar ikada.
Stvar koju možda koristi samo LGBT populacija i to dok se vozi autobusom i proverava svoj DM

Obecava novi snap ali ne extreme verzija 🙂
I ovde ima potvrda za ekran da su fizički uništili uglove gledanja

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno