Šta je novo?

Xiaomi 15T / 15T PRO

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prenosi se na sve aplikacije, provereno, jer imam problema sa vidom i ovo sam koristio i na prethodnom telefonu (13T) i radi na celom sistemu...

Ljudi, koje su vam brzine pisanja i citanja interne memorije? Meni su oko 1500MB/s, sto odgovara UFS 3.x , a ne UFS 4.1 memoriji, kako se svugde navodi u specifikaciji.
15T 12/512 je u pitanju...

Test fajl smanjis sa 24000MB na 1024 MB i stavis 10 ponavljanja umesto jednog i brzine citanja idu na 3300MB/s odmah😂
Za sekundu covek pomisli da su uvalili UFS 3.1 na ovaj telefon😂

Ljudi, pa zar je toliko monotono sa ovim telefonom da je poslednji post bio pre 19 dana? Dvoumim se između 15T pro i Honor 400 pro. Što se softvera tiče, najviše mi odgovara Xiaomi. Pokušao sam sa Samsungom u Motorolom, ali mi je mučenje. Jedini razlog zbog kojeg se razmišljam je baterija zbog lošeg iskustva sa baterijom na 13T. U principu, 13T je fantastičan telefon. Ne bih ga menjao da je baterija bar prihvatljiva. Ovde sam video da nema tih problema sa 15TPro. Da li se nešto u međuvremenu promenilo? Pitam jer kod Xiaomija jedna mala nadgradnja može da popravi sve i napravi savršen telefon, a može i da od savršenog napravi krš.

Generalno dobar telefon, ali mislim da je cena nerealna. Na oglasima nije spala ni milimetar od izlaska. Ja sam prvi hteo da ga uzmem kad je izasao, racunao sam par meseci od izlaska, tako negde u ovo vreme da ce sigrno biti oko 500e ili cak i nesto ispod, za nov neotpakovan, sa 2g prave garancije. Medjutim za te pare se tesko nalazi i 3 meseca koriscen, a neotpakovani idu oko 650e (govorim o 512gb verziji). Mislim da je ta nerealna cena jedan od uzroka slabe popularnosti ovog modela. Plan mi je bio da prodam S25 fe iz promocije, dodam malo i uzmem 15t pro, medjutim sad vidim da bi to bila jako losa odluka. S25 fe bih proda nerealno ispod cene (jer su ih puni oglasi), a opet bih 15t pro platio nerealno mnogo. Plan mi je neki bio da dodam 100-150e za xiaomi, menjutim kako stvari stoje trebao bih da dodam i vise od 300e za 15t pro, sto nikako nije realno i pametno. Tako da cu ja kako stvari stoje izgleda zadrzati s25 fe i platiti gdrive 200gb.

Ljudi, pa zar je toliko monotono sa ovim telefonom da je poslednji post bio pre 19 dana? Dvoumim se između 15T pro i Honor 400 pro. Što se softvera tiče, najviše mi odgovara Xiaomi. Pokušao sam sa Samsungom u Motorolom, ali mi je mučenje. Jedini razlog zbog kojeg se razmišljam je baterija zbog lošeg iskustva sa baterijom na 13T. U principu, 13T je fantastičan telefon. Ne bih ga menjao da je baterija bar prihvatljiva. Ovde sam video da nema tih problema sa 15TPro. Da li se nešto u međuvremenu promenilo? Pitam jer kod Xiaomija jedna mala nadgradnja može da popravi sve i napravi savršen telefon, a može i da od savršenog napravi krš.
Ja ti mogu reći samo moje lično iskustvo. Baterija posle zadnjeg update mi je čak i bolja . Sto se tiče ostalih stvari , i rada aplikacija , a moram da priznam da ih nema bas malo , za sada sve radi perfektno. U medjuvremenu mi je stigao zvučnik i eksterni punjač , koji se dobijao pri narudžbi ( iz CG sam inače) . Tako da sam do sada vise nego zadovoljan. Oko cijene bi mogli da se složimo da bi mogla biti malo manja. Ali sa ovim poklonom koji kod nas u prodaji dodje skoro 150 eura....nekako se kompezuje ta cijena.

Koristim telefon od 2.12.2025. godine... nisam nekako zahtjevan korisnik: društvene mreže, surf... bez igrica. Ali želim da mi sve radi maksimalno fluidno! Ovaj telefon za sada radi bez greške, 512GB verzija, zauzeto nekih 250GB. Volim u slobodno vrijeme da fotografišem, za to sam imao Sony A6400... telefon na dnevnom svijetlu daje jako dobre, detaljne, oštre fotografije, sve do 15x zoom. Portret i "običan" mod su jako dobri. Ono što me nervira je neka kao post-obrada nakon slikanja, kao da doda neki filter, nešto, i tu biraš između dva načina slikanja (dva filtera kao) i u portretu i u "običnom modu".

Baterija meni koji visim na telefonu po čitav dan sa uključenim prenosom podataka, izdrži bez problema čitav dan, stim da sam telefon podržava 90W punjenje i od 0-100% ide za 36min, nemam problema sa baterijom.

Telefon sam platio NOV sa 2g garancije - 600€ (Bosna, Republika Srpska). Tu sam se lomio između njega i S25 Ultra koji je bio 850€.. sad ta razlika od 250€ nije baš mala za osnovno korištenje koje praktikujem. Takođe, S25U sam čak i bio naručio, ali se nešto moralo čekati 10 dana i nisam imao strpljenja pa sam otišao i uzeo ovaj.

Meni je takođe telefon monoton, jer sam i ranije koristio Xiaomi, Huawei... pa sam se zasitio možda... takođe je opcija bila i Iphone 17 jer ga nikad nisam koristio... ali eto... drugi put. Ako te bude nešto konkretno zanimalo, piši.

Uzeo juce u A1 15T 12/512GB, za sada zadovoljan. Jedino da sam znao ne bih ga update na Hyper OS 3 jer ne mogu sada da vratim clasic control center :/ bas mi se ne svidja ovaj novi sto forsiraju. PU!

Trebali su da ostave tu opciju pa da koristi kako ko hoće.. Da nam daju izbor... Postali su jako bezobrazni i iritantni.

Zna li neko zašto, i ako sam namestio da se nijedna app ne pokreće automatski,one se posle nekoliko dana ponovo uključe,i tako već neko vreme.
Ranije se ovo nije dešavalo.

Prilozi

• 641457586_914701751281353_549565953582418687_n.jpg
    641457586_914701751281353_549565953582418687_n.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 17
Naručih danas 15T Pro. Trebalo bi da stigne za 3 radna dana. Nikad nisam imao Xiaomi telefon, ne znam šta da očekujem. Vidim da su ovde na forumu mišljenja dosta podeljena., uglavnom su zamerke na softveru. Trenutna Motorola edge 60 pro ide suprugi. Samsungov OS ne volim, više mi se sviđa iskustvo čistog androida. Zanima me da li će mi biti dobar Motorolin punjač od 125W ili da ganjam original Xiaomi?

Naručih danas 15T Pro. Trebalo bi da stigne za 3 radna dana. Nikad nisam imao Xiaomi telefon, ne znam šta da očekujem. Vidim da su ovde na forumu mišljenja dosta podeljena., uglavnom su zamerke na softveru. Trenutna Motorola edge 60 pro ide suprugi. Samsungov OS ne volim, više mi se sviđa iskustvo čistog androida. Zanima me da li će mi biti dobar Motorolin punjač od 125W ili da ganjam original Xiaomi?
Softver je samo stvar navike, meni HyperOs pase vrhunski.

Ja ga imam vec par meseci i veoma sam zadovoljan za sada,pogotovu jer ima 2 eSIM-a.

Reklame koje iskacu na nekim aplikacijama njegovim ce te nervirat to moze da se pogasi bar sam tako na supruginom redmiju 14 pro plus i sad je sve ok.

Reklame koje iskacu na nekim aplikacijama njegovim ce te nervirat to moze da se pogasi bar sam tako na supruginom redmiju 14 pro plus i sad je sve ok.
To zasigurno, moraću odmah da se pozabavim time.
Sad kad vratim film, imala je supruga davno neki Xiaomi, ali kratko, svega nekoliko meseci. Sećam se da sam morao nešto da karabudzim da pogasim reklame, i nerviralo me što mu je meni bio pola ćirilica pola latinica, a ponegde su znala da se pojave i kineska slova.

Punjači bi trebalo da međusobno odgovaraju

To zasigurno, moraću odmah da se pozabavim time.
Sad kad vratim film, imala je supruga davno neki Xiaomi, ali kratko, svega nekoliko meseci. Sećam se da sam morao nešto da karabudzim da pogasim reklame, i nerviralo me što mu je meni bio pola ćirilica pola latinica, a ponegde su znala da se pojave i kineska slova.
Ugase se reklama za 10 sekundi.

Još jedna stvar me interesuje, ima li kršten snimač razgovora? To mi na motoroli dosta olakšava posao, koristim ga, da ne kažem svakodnevno, ali prilično često

Malo više od dve nedelje kako koristim 15T pro. Šta da kažem, odličan telefon. Hyper OS meni skroz ok. Da kažemo da jeste upgrade u odnosu na Moto Edge 60 pro ali ne baš u svim segmentima. Definitivno je baterija na motoroli malo jača i na papiru i u praksi, kod nje mi je na kraju dana ostajalo 35-40% a Na Xiaomiju 25-30. Supruga sad nosi motorolu, njoj je nakon 48 sati ostalo 47% baterije. Meni se to zadnji put desilo sa Nokiom 5110. I negde je brža Motorola u nekim aplikacijama. Čak je i ekran u nekim situacijama bolji na motoroli, možda zbog folije na ekranu koja dolazi predinstalirana na Xiaomi ju, dok sam motorolu od prvog dana nosio bez ičega. I ergonomija zbog odnosa stranica, lakše se barata jednom rukom. Ostalo... Ostalo je na strani Xiaonija. Pre svega kamera i taj neki premium osećaj u ruci zbog aluminijumskog rama. Bolji prijem signala i kvalitet razgovora. Hyper OS ima dosta nekih korisnih stvari, nisam stigao ni sve da istražim još uvek. Adaptivno osvetljenje ekrana kod Xiaonija je ok odrađeno, kod motorole je katastrofa. Vidim da ljudi dosta pozitivno reaguju na boju (mocha gold). I s obzirom da imam Xiaomi ruter i Xiaomi pametan sat, primeti se da nekako to sve bolje šljaka u kombinaciji sa 15T pro nego sa ovim drugim brendom.

Evo da se i ja oglasim, dobio sam 15T Pro 12+512GB za 600€, nov vakum, garancija 24mj.

Prije ove ponude, trebao sam uzeti S25 Ultra, cijena je bila 830€, takođe nov, međutim isporuka je kasnila par dana a bio sam bez telefona i nisam više mogao čekati.
Prednosti koje sam uvidio na 15T Pro: 90W žično punjenje (0-100% 30ak minuta), AMOLED 144hz, 512GB interna memorija, HyperOS 3 i Android 16 izuzetno fluidan rad, kamere su po meni ok, bavim se fotografijom i uglavnom fotografišem aparatom pa rezultati na telefonu meni nisu WOW, ali telefoto opcija je jako dobra obzirom da se radi o ovoj kategoriji uređaja.

Mane: čudne notifikacije Xiaomija, android ko android postalo mi više monotono a prosječan sam korisnik.

Ukoliko nekoga bude nešto konkretno zanimalo, neka se javi...
Prije 3 dana je počelo neko blinkanje ekrana, koje traje 5 sekundi, zaključam telefon i otključam i sve bude ok... juče se to ponovo desilo, uzeo sam da restartujem telefon i od tada je slika crna, telefon radi jer sam se pokušao nazvati, dostupan sam, ali ekran je pocrnio. Danas ću odnijeti na servis da pogledaju, jer je u garanciji, kupljen 2. decembra. Takođe, ažuriraću dešavanja sa garancijom, obzirom da znam koliko je to relativno teško ostvariti u našim bananama.

Nazad
Vrh Dno